reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Wlasnie tym razem lecimy na Minorke. Byliśmy zakochani w Majorce a że nie lubi dwa razy w to samo miejsce wracać to padło na minorke :) a co do stycznia to będziemy przekładać bo mieliśmy zarezerwowany Egipt. Ale nie chce ryzykować i lecieć tam w ciąży, więc zmienimy (jeśli będzie w piątek mały człowiek i ciąża będzie bez problemów) na Fuerte albo Lanzarote
Byłam na Lanzarote. Bardzo mi się podobało ;)

reklama
I jak? 😔

Kobietki, mąż zakupił mi Prenatal Uno, ale i też zakupił Pregna Plus bez żelaza. Używał ktoś tych drugich witamin? W sposobie użycia nie ma napisane czy podczas posiłku, czy jak? Po prostu 1 kapsułka dziennie. Też nie jest napisane, w jakim trymestrze ciąży. Używał/używa je ktoś? W Prenatal Uno jest ładnie opisane, a tutaj tak skromnie z opisem, a lubie dokładnie przyjmowac dane witaminy ;)
Ja nie używałam, ale czekam co mi lekarz przepisze i czy mam jakieś ubytki w badaniach , bo może nie będą narazie potrzebne ;)

Dziewczyny.... Wstałam dziś do pracy i na papierze zobaczyłam jasno różowy śluz.... Na wkładce póki co nic nie ma... Jedynie jak się podcieram po wyjściu z łazienki. Myślicie,że mam się czym stresować? Dzwonić do gina wcześniej czy czekać do piątkowej wizyty? Biorę luteinę dowcipną 2xdziennie
Miałam wczoraj dokładnie to samo, na USG nie było widać źródła więc gin kazała się nie przejmować. A jak Twój progesteron? Może trzeba zwiększyć dawkę?

Dziewczyny.... Wstałam dziś do pracy i na papierze zobaczyłam jasno różowy śluz.... Na wkładce póki co nic nie ma... Jedynie jak się podcieram po wyjściu z łazienki. Myślicie,że mam się czym stresować? Dzwonić do gina wcześniej czy czekać do piątkowej wizyty? Biorę luteinę dowcipną 2xdziennie
zadzwoń, jak sie rozkręci to będziesz miała wyrzuty sumienia ze jie zadzwoniłaś 😕

Miałam wczoraj dokładnie to samo, na USG nie było widać źródła więc gin kazała się nie przejmować. A jak Twój progesteron? Może trzeba zwiększyć dawkę?
A wiesz co nawet nie badałam. Tą luteinę dała mi tak po prostu "profilaktycznie". Póki co nie ma tego dużo, głównie na papierze po wyjściu z łazienki. Taki teraz bym powiedziała bardzo jasno brązowy

Ja nie używałam, ale czekam co mi lekarz przepisze i czy mam jakieś ubytki w badaniach , bo może nie będą narazie potrzebne ;)
Ja w każdej ciaży brałam. Jednak w ciaży warto cos brać, bo niekiedy (tym bardziej w pierwszych trymestrach ciaży) nie dopełni się tego, co potrzeba...

A wiesz co nawet nie badałam. Tą luteinę dała mi tak po prostu "profilaktycznie". Póki co nie ma tego dużo, głównie na papierze po wyjściu z łazienki. Taki teraz bym powiedziała bardzo jasno brązowy
Profilaktycznie luteinę? Dziwne podejście... Nie wnikam, jednak uważam, że jeśli nie ma się podstaw, to nie powinno sie brać.
Co do plamień, w pierwszym trymestrze zdarzają sie, ale, jakby się powtarzało, to jednak bym zadzwoniła i skonsultowała to.
Edit: Masz dopochwowo luteinę? Wyczytałam, że ona moze też podrażniać pochwę i moze stad to plamienie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry