KarolinaDD
Fanka BB :)
Można miętę
Mięte można, ale nie szaleć, maks 3 dziennie
Ufffff, to dobrze, bo przy bólach zoladka mięta jest pomocna, a od połowy ciąży to nam się zacznie z tym żołądkiem,..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Można miętę
Mięte można, ale nie szaleć, maks 3 dziennie
Melisa dobra na mdłości, więc tez warto pić (ja ogólnie ją lubię pić )Ufffff, to dobrze, bo przy bólach zoladka mięta jest pomocna, a od połowy ciąży to nam się zacznie z tym żołądkiem,..
Na takim początkowym etapie to raczej wszystko albo nic - gdyby zarodek był na tyle chory że wpłynęłoby to na zakończenie ciąży to beta by nie odbiła wcale. To tak jak z alko w okolicach spodziewanej miesiączki - albo ciąża się poroni albo nie da to żadnego negatywnego efektu.Raczej wątpię, ze wpadka labo, bo dopiero potem zaczęła odbijac. Cholernie boje sie, ze nic z tego nie będzie, lub, ze dzidziol będzie chory
Mdłości, dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze wymioty... Wrażliwość na zapachy. Osłabienie okropne, na nic nie mam siły... Ale wszystko bym przeżyła gdyby nie te mdłości...Jak wasze samopoczucia ? Dziewczyny z około 5/6tc czy macie jakieś objawy ?
A jak powstrzymujesz te mdłości? Ciekawa jestem, bo mnie męczą strasznieChyba nie za ma bardzo reguły na to. U mnie corka z bardzo dużym wzmozonym napięciu mięśniowym w barkach a osłabione napiecie w brzuchu. Dopiero kolo 6 miesieca wyprowadzilam ja z tego ćwicząc 3 razy dziennie po 30 minut. A mialam od 20 tc stawianie brzucha i łykałam spasmoline (lekarz tez przeciwny No spa) i 6 tabletek magnezu dziennie. I ciężko powiedzieć czy to ze względu na stawianie się brzucha, a może leki? A może ze mialam ostatnie 10 tygodni lezace? A może przez porod. Przycyzn moze byc tak wiele ze nie szukałabym tutaj reguły.
U mnie niby 7t5d i mam młodości jak jie zjem i wieczorem. Dzialaja tylko jablka z sadu na to i mam na nie ochote(gdzie nie lubie zwykle jablek). A tak to czasem zmeczona (bardziej w 5 i 6 tygodniu, teraz jest lepiej) bylo mi tez pieruńsko zimno wieczorami, rozdrażnienie minęło. Czasem zakluje i miednice poboli. nie jest źle. Całe życie mam chorobę lokomocyjna to umieć powstrzymać młodości.
Zielona herbata wyplukuje kwas foliowy dlatego lepiej nie pić.Ja kawy nie piję w ogóle, od zawsze Jednak zieloną herbatkę, oooo tak, no i tu już problem, bo jej nie bardzo można w ciąży, ale jedną dziennie mogłabym? Czy ktoś, coś na ten temat wie?
Ja z córcia miałam na 3 tyg różnicy między tyg w om a usg. Z usg było zawsze później. Także nie ma czym się przejmować za bardzo. Teraz u mnie jest tak samo, bo ostatnia miesiączkę miałam 10 lipca. A jestem gdzieś w ok 6 tyg.Na tym pierwszym z twgo wychodzi,ze terminu się pokrywają. U mnie były ja początku zawirowania z beta, bo miałam jeden przyrost ka pozimie 47% . Potem odbiła i teraz się boje, ze coś jest nie tak.
Tak to u mnie wyglada. W dniu usg termin z om był 5+1
ja jakbym miala wypic melise na mdlosci, to odrazu przytulasek z toaletaMelisa dobra na mdłości, więc tez warto pić (ja ogólnie ją lubię pić )
chyba sie przejde po ogorka do szafki…@Ellie2021
Nie zdradzę sekretu bo go nie mam. zle napisalam. Bardziej chodziło mi o to ze radze sobie z uczuciem młodości. Dla niektórych by to było już meczliwe a dla mnie podchodzi pod normalne. Aczkolwiek obecnie wieczorem tak się nasilają ze dzisiaj spróbowałam pepsi i nic nie pomogło. I zachciało mi się ogórka kiszonego. Wiec bede gotować ogórkowa. ogórki zawsze uwielbiam. U nas w domu to schodzi z 60 sloikow kiszonych ogórkow do swoat od wakacji.
Ja kochałam ogórki ale od ok tyg nie mogę na nie patrzeć@Ellie2021
Nie zdradzę sekretu bo go nie mam. zle napisalam. Bardziej chodziło mi o to ze radze sobie z uczuciem młodości. Dla niektórych by to było już meczliwe a dla mnie podchodzi pod normalne. Aczkolwiek obecnie wieczorem tak się nasilają ze dzisiaj spróbowałam pepsi i nic nie pomogło. I zachciało mi się ogórka kiszonego. Wiec bede gotować ogórkowa. ogórki zawsze uwielbiam. U nas w domu to schodzi z 60 sloikow kiszonych ogórkow do swoat od wakacji.
Ja też uwielbiam, ale obecnie to na nic nie mam ochoty do jedzenia... Jem coś, bo muszę. No tragedia po prostu... Odliczam dni do 15 tyg... Wtedy z córcia przeszły mi mdłości dopiero@Ellie2021