reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Cześć Dziewczyny :) Witam się z Wami po przeczytaniu po łebkach 141 stron 🤓
To moja pierwsza ciąża - dziś 5+2 wg appki. Po dwóch pozytywnych testach zrobionych 3 dni temu, kolejnego dnia poszłam na betę - 495 mIU/ml. Jutro idę ponownie na betę (po 72 h) oraz na dodatkowe badania, które załączyłam w pliku. Wizytę u ginekologa mam za półtora tygodnia.
Raczej będę Was nieśmiało podczytywać 👀 bo póki co jestem kompletnie zielona 😬🙃
Dawaj jutro znać jak po becie bo idziemy łeb w łeb xd ja w poniedziałek miałam 498 i też jutro idę xd termin z appki też jak Ty :p

reklama
U mnie dziś 5+3 , bylam na wizycie, jest pęcherzyk 1,1 cm i żółtkowy, ale póki co zarodka nie widać. Mam przyjść za tydzien to już będzie wiadomo. Z jednej strony mysle pozytywnie a z drugiej hmmm juz raz mialam puste jajo i No jednak się zdarza ... ale 5+3 to jest wsumie czas jeszxze .... pocieszcie :-)

U mnie dziś 5+3 , bylam na wizycie, jest pęcherzyk 1,1 cm i żółtkowy, ale póki co zarodka nie widać. Mam przyjść za tydzien to już będzie wiadomo. Z jednej strony mysle pozytywnie a z drugiej hmmm juz raz mialam puste jajo i No jednak się zdarza ... ale 5+3 to jest wsumie czas jeszxze .... pocieszcie :-)

Oczywiście że jest jeszcze czas ;) ja też już bym poszła ale właśnie chce uniknąć takiego stresu że mało zobaczę xd więc idę dopiero za półtora tygodnia

Mojej córci rytm snu zmienial się już wielokrotnie odkąd jest na świecie. Mimo, że starałam się utrzymać rutynę. Tak czy siak dziecko mi się zmieniło i ani nie chce sama zasypiać w łóżeczku no i godziny też sobie teraz takie zrobiła na zasypianie, że ręce opadają...
hah, co dziecko to inaczej 😄

reklama
Ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie (wczoraj wg OM było 5+6, ale ja mogłam też być 5+2) i pęcherz w macicy jest (uff) ale na razie pusty.
Było mi przykro, bo wróciła trauma z pierwszej ciąży, gdzie mialam pusty pęcherz, ale lekarz mówił, że to jeszcze za szybko. Dał luteinę, acard i skierowania na badania. I kolejna wizyta za 2 tyg :(

Do góry