reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

O tym oczywiście nie ma mowy. Ale brzuszek jednak trochę mi wypchnęło, skoro spodni nie dopinam. Ale u mnie to raczej kwestia gromadzenia wody w organizmie i od razu brzuch jest ciut większy.
Też mam brzuch większy. Siedzę w pracy z rozpiętym guzikiem bo mnie tak ciśnie.
Ale ja ciagle jem w tej ciąży. Cały czas podjadam bo wtedy mam mniejsze mdłości i pewnie mam wzdęty.

reklama
ja na tym etapie którym jestem dowiedziałam się ze moja coreczka jest chora, pęcherzyk nie rośnie a ona jest w przykurczu i umiera i jest to nieuniknione, cały tydzień musiałam czekać aż umrze :(
Tak okropnie boje się tej wizyty dzisiaj ze poprostu muszę się wam wyjęczeć, bo jestem sama w domu z moim synkiem a on i tak mnie nie rozumie 😫
Bardzo mi przykro, że doświadczyłaś czegoś tak strasznego. Taka wiadomość każdego zwaliłaby z nóg.
Trzymam z całych sił kciuki za dzisiejszą wizytę ✊

Dziewczyny a ja mam inne pytanie.
Zauważyłyście może u was zwiekszona potliwość? Nawet nie tyle zwiekszona ale ja np. czuje zapach potu od siebie. Straszne to jest 😲 Jeszcze jakbym miała jakiś wysiłek fizyczny ale ja siedzę przy biurku w pracy.

Czytałam, że to przez hormony ale przeszkadza mi to okropnie 🙄

Zauważyłyście może u was zwiekszona potliwość? Nawet nie tyle zwiekszona ale ja np. czuje zapach potu od siebie. Straszne to jest 😲 Jeszcze jakbym miała jakiś wysiłek fizyczny ale ja siedzę przy biurku w pracy.

Ja nie zauważyłam póki co. I oby mi tak zostało.

Ja nie zauważyłam póki co. I oby mi tak zostało.
Ja ogólnie mam bardzo wyczulony węch teraz. Większość zapachów mi przeszkadza.
Co dziwne jak powącham się pod pachą to nie czuje potu ale jak siedzę to cały czas mi zalatuje coś 🤣🤣
Trochę wstyd bo jeśli śmierdze naprawdę? Musze dzisjaj niemeża podpytać czy coś czuje 😄

No ale nie w 8-10 tyg

Wywala brzuch szybciej bo kresa jest już rozciągnięta zazwyczaj i mięśnie brzucha nie sa napięte jak być powinny
Ale do tego musi rosnąć macica, nie ma o tym
Mowy na takim etapie ciąży jak mamy tutaj
Odpisałam Ci już wcześniej ale tak teraz myślę, że przecież macica na tym etapie ciąży już jest powiększona.. I myślę, że szczególnie te szczupłe dziewczyny mogą już widzieć różnicę w obwodzie.. Ja nie mam jakiś wielkich wzdęć więc nie mogę na to zrzucić. A brzuch jest jednak większy. Co prawdaż jem teraz częściej ale to nie jest jakieś obżeranie się, więc u mnie to też nie od jedzenia tylko typowo od ciąży. I miałam tak samo w drugiej ciąży.
Oczywiście ten brzuch zupełnie nie wygląda w tym momencie jak ciążowy, ale jednak jest kilka dodatkowych cm w pasie juz na tym etapie.

A ja znowu zaczęłam plamic na brązowo, tylko przy oddawaniu moczu co kilka godzin.
Byłam we wtorek na wizycie i wszystko było okej. Biorę duphaston 2x1 mam nadzieję, że to taki mój urok :D
Wiem, że plamienia w ciąży są normalne i mogą się utrzymywac nawet do 12 tygodnia, ale za każdym razem jak idę do toalety to boję się że zobaczę krew 🙄
I jak tu nie zwariować?
Jesteś po wizycie u lekarza to na szczęście wiesz, że mimo plamien z dzieciątkiem wszystko dobrze. Najważniejsze, że to nie jest żywa czerwona krew, że nie masz skurczy itp. Chociaż na pewno kosztuje Cię to sporo nerwów. No ale sama wiesz, że plamienia są normalne na tym etapie i tego się trzymaj, żeby nie zwariować

ja tak miałam ale jak już byłam w zaawansowanej ciąży, nawet bym powiedziała przy końcówce.

reklama
A ja znowu zaczęłam plamic na brązowo, tylko przy oddawaniu moczu co kilka godzin.
Byłam we wtorek na wizycie i wszystko było okej. Biorę duphaston 2x1 mam nadzieję, że to taki mój urok :D
Wiem, że plamienia w ciąży są normalne i mogą się utrzymywac nawet do 12 tygodnia, ale za każdym razem jak idę do toalety to boję się że zobaczę krew 🙄
I jak tu nie zwariować?
Ja plamie od wtorku. Raz mniej raz więcej i myślałam ze wytrzymam do planowej wizyty za tydzień ale nie dam rady i zaraz ruszam na wizytę. Mocno mnie to stresuje

Do góry