reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Witajcie.
Myślę że mogę do was dołączyć :) wczoraj na USG zarodek 0.5mm :) serducho uwidocznione. Termin na 6.05.
Bosko 😍 Witamy :)
Dziewczynki znowu ja . Powiedzcie mi czy też tak macie ? Wczoraj mdłości a nawet wymioty a dziś kompletnie nic ..? W poprzednich ciążach jak miałam dolegliwości to non stop do piątego miesiąca czyt, wymiotowałam dzień na dzień i to przy obu ciążach .. teraz raz źle raz dobrze ? Czy to nie dobrze ? Xd
Miałam tak w pierwszej ciąży. Jeden dzień lepiej i już się cieszyłam a później znowu masakra i tak w kółko ..

A ogólnie przed pierwszą wizytą robicie jakieś badania typu morfologia?
Robiłam bete, tsh i progesteron. Pokaże lekarzowi na pierwszej wizycie. Jeszcze 6 dni.. Myślę że warto zrobić progesteron żeby lekarz wiedział czy przepisać luteinę
Hej dziewczyny. Jestem Aneta i właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży. Czy mogę do was dołączyć?
Pewnie, witamy:)

Dziewczyny, pytanie do tych na progesteronie. Czy Wy tez macie takie wielkie/ spuchnięte brzuchy? U mnie to jest jakaś masakra. Wyglądam serio na 4 miesiąc 🥺

Ja też chodzę spać z dzieckiem. Z tym, że moje dziecko (21 miesiecy) chodzi spać po 23 🥴 do tego pobudki w nocy (dzisiaj cztery albo pięć). W dzień jestem okrutnie zmęczona i jest ciężko. Do tego dochodzą też napady głodu i bóle podbrzusza (takie okresowe). Nie jest źle ale mogłoby być lepiej.. Za to psychicznie słabo u mnie. W poniedziałek wieczorem (w ciagu dnia miałam wizytę) dostałam smsa od lekarki, że dodaje mi dodatkowy lek. Okazało się, że to heparyna. Nie mogę się pogodzić z decyzją lekarki o włączeniu heparyny i nie biorę jej póki co. Czekam do kolejnej wizyty, żeby o tym z nią porozmawiać.
a mówiła na jakiej podstawie daje ta heparyne ? Jakieś wyniki wyszły niepokojąco?

Ja też mam piłkę zamiast brzucha, ale w każdej ciąży tak miałam 😑 nie kojarzyłam tego z luteiną, raczej z tym, że jelita inaczej pracują, cały czas czuję się wzdęta jak balon a do tego non stop mi się odbija 😳 a powiedzcie mi, ile bierzecie tej luteiny dopochwowo? Mi lekarka kazala brać 3 razy po tabletce (setkę), jakoś to dużo mi się wydaje, tym bardziej że nie mierzyła mi progesteronu, tylko dała tak na zaś, tłumacząc że to trzecia ciąża 🤔

reklama
Dziewczyny, pytanie do tych na progesteronie. Czy Wy tez macie takie wielkie/ spuchnięte brzuchy? U mnie to jest jakaś masakra. Wyglądam serio na 4 miesiąc 🥺
Wywaliło mi brzuch ale jakoś nie powiązałam tego z luteina 🤔 a w sumie trochę dziwne bo jestem dość szczupła osobą nawet bardzo

Do góry