reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Witajcie.
Myślę że mogę do was dołączyć :) wczoraj na USG zarodek 0.5mm :) serducho uwidocznione. Termin na 6.05.
Bosko 😍 Witamy :)
Dziewczynki znowu ja . Powiedzcie mi czy też tak macie ? Wczoraj mdłości a nawet wymioty a dziś kompletnie nic ..? W poprzednich ciążach jak miałam dolegliwości to non stop do piątego miesiąca czyt, wymiotowałam dzień na dzień i to przy obu ciążach .. teraz raz źle raz dobrze ? Czy to nie dobrze ? Xd
Miałam tak w pierwszej ciąży. Jeden dzień lepiej i już się cieszyłam a później znowu masakra i tak w kółko ..

A ogólnie przed pierwszą wizytą robicie jakieś badania typu morfologia?
Robiłam bete, tsh i progesteron. Pokaże lekarzowi na pierwszej wizycie. Jeszcze 6 dni.. Myślę że warto zrobić progesteron żeby lekarz wiedział czy przepisać luteinę
Hej dziewczyny. Jestem Aneta i właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży. Czy mogę do was dołączyć?
Pewnie, witamy:)

Dziewczyny, pytanie do tych na progesteronie. Czy Wy tez macie takie wielkie/ spuchnięte brzuchy? U mnie to jest jakaś masakra. Wyglądam serio na 4 miesiąc 🥺

Ja też chodzę spać z dzieckiem. Z tym, że moje dziecko (21 miesiecy) chodzi spać po 23 🥴 do tego pobudki w nocy (dzisiaj cztery albo pięć). W dzień jestem okrutnie zmęczona i jest ciężko. Do tego dochodzą też napady głodu i bóle podbrzusza (takie okresowe). Nie jest źle ale mogłoby być lepiej.. Za to psychicznie słabo u mnie. W poniedziałek wieczorem (w ciagu dnia miałam wizytę) dostałam smsa od lekarki, że dodaje mi dodatkowy lek. Okazało się, że to heparyna. Nie mogę się pogodzić z decyzją lekarki o włączeniu heparyny i nie biorę jej póki co. Czekam do kolejnej wizyty, żeby o tym z nią porozmawiać.
a mówiła na jakiej podstawie daje ta heparyne ? Jakieś wyniki wyszły niepokojąco?

Ja też mam piłkę zamiast brzucha, ale w każdej ciąży tak miałam 😑 nie kojarzyłam tego z luteiną, raczej z tym, że jelita inaczej pracują, cały czas czuję się wzdęta jak balon a do tego non stop mi się odbija 😳 a powiedzcie mi, ile bierzecie tej luteiny dopochwowo? Mi lekarka kazala brać 3 razy po tabletce (setkę), jakoś to dużo mi się wydaje, tym bardziej że nie mierzyła mi progesteronu, tylko dała tak na zaś, tłumacząc że to trzecia ciąża 🤔

reklama
Dziewczyny, pytanie do tych na progesteronie. Czy Wy tez macie takie wielkie/ spuchnięte brzuchy? U mnie to jest jakaś masakra. Wyglądam serio na 4 miesiąc 🥺
Wywaliło mi brzuch ale jakoś nie powiązałam tego z luteina 🤔 a w sumie trochę dziwne bo jestem dość szczupła osobą nawet bardzo

Do góry