reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

W kolejnych ciążach szybciej wywala brzuch 😉 ja teraz też jestem na progesteronie ale tydzień temu nie byłam a spodni już i tak nie mogłam dopiąć 🥴
No ale nie w 8-10 tyg

Wywala brzuch szybciej bo kresa jest już rozciągnięta zazwyczaj i mięśnie brzucha nie sa napięte jak być powinny
Ale do tego musi rosnąć macica, nie ma o tym
Mowy na takim etapie ciąży jak mamy tutaj

reklama
Wydaje mj się ze może już brzuch wywalić w tych tygodniach, może rzeczywiście nie wyglada jak ciążowy ale np jak wzdety.. ja po hamburgerze nie umiem dopiąć gaci a co dopiero jak mi macica zaczyna rozpychać brzusio, tym bardziej ze w tych tygodniach macica jest już wielkości pomarańczy. 😁
No ale nie w 8-10 tyg

Wywala brzuch szybciej bo kresa jest już rozciągnięta zazwyczaj i mięśnie brzucha nie sa napięte jak być powinny

A ja znowu zaczęłam plamic na brązowo, tylko przy oddawaniu moczu co kilka godzin.
Byłam we wtorek na wizycie i wszystko było okej. Biorę duphaston 2x1 mam nadzieję, że to taki mój urok :D
Wiem, że plamienia w ciąży są normalne i mogą się utrzymywac nawet do 12 tygodnia, ale za każdym razem jak idę do toalety to boję się że zobaczę krew 🙄
I jak tu nie zwariować?

A ja znowu zaczęłam plamic na brązowo, tylko przy oddawaniu moczu co kilka godzin.
Byłam we wtorek na wizycie i wszystko było okej. Biorę duphaston 2x1 mam nadzieję, że to taki mój urok :D
Wiem, że plamienia w ciąży są normalne i mogą się utrzymywac nawet do 12 tygodnia, ale za każdym razem jak idę do toalety to boję się że zobaczę krew 🙄
I jak tu nie zwariować?
nie da się nie zwariować, wiem co czujesz j jajek to męczące 😩

I jak tu nie zwariować?
Ja nie plamie ale mam uraz po poprzednich dwóch straconych ciążach i jednej donoszonej ale też z plamieniem na początku i sama co wizyta w toalecie mam stres czy nie zacznę plamić. Pierwsza poroniona ciąża była w 8t. Ciąża przestała się rozwijać na etapie 6t. serduszko było ale przestało bić. Dzisiaj zaczynam 8t i jest to dla mnie taki moment kiedy wszystko wraca i czuje niepokój.
Ja też już po pierwszej wizycie z USG 8 tydzień serduszko bije termin porodu na 29 kwietnia Ale chciałabym tu z wami zostać 🥰
Gratulacje! ❤️

Ja nie plamie ale mam uraz po poprzednich dwóch straconych ciążach i jednej donoszonej ale też z plamieniem na początku i sama co wizyta w toalecie mam stres czy nie zacznę plamić. Pierwsza poroniona ciąża była w 8t. Ciąża przestała się rozwijać na etapie 6t. serduszko było ale przestało bić. Dzisiaj zaczynam 8t i jest to dla mnie taki moment kiedy wszystko wraca i czuje niepokój.

Gratulacje! ❤️
ja na tym etapie którym jestem dowiedziałam się ze moja coreczka jest chora, pęcherzyk nie rośnie a ona jest w przykurczu i umiera i jest to nieuniknione, cały tydzień musiałam czekać aż umrze :(
Tak okropnie boje się tej wizyty dzisiaj ze poprostu muszę się wam wyjęczeć, bo jestem sama w domu z moim synkiem a on i tak mnie nie rozumie 😫

ja na tym etapie którym jestem dowiedziałam się ze moja coreczka jest chora, pęcherzyk nie rośnie a ona jest w przykurczu i umiera i jest to nieuniknione, cały tydzień musiałam czekać aż umrze :(
Tak okropnie boje się tej wizyty dzisiaj ze poprostu muszę się wam wyjęczeć, bo jestem sama w domu z moim synkiem a on i tak mnie nie rozumie 😫
Ojej :( przykro mi bardzo.

Teraz napewno będzie wszystko dobrze!
Trzymam kciuki mocno ✊

reklama
No ale nie w 8-10 tyg

O tym oczywiście nie ma mowy. Ale brzuszek jednak trochę mi wypchnęło, skoro spodni nie dopinam. Ale u mnie to raczej kwestia gromadzenia wody w organizmie i od razu brzuch jest ciut większy.

Do góry