reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Tak czytam wasze wpisy i to jakie macie wyniki na usg i zastanawiam się. Pęcherzyk ciążowy miałam 15mm a pęcherzyk zoltkowy 3,7mm w 5t6d. Czy jednak powinnam się martwić ze nie było zarodka? :/ poza tym jak teraz zaczęłam oglądać usg to zauważyłam jakby drugi pęcherzyk. Wrzucę zdj, proszę oceńcie to swoim wprawionym okiem

Załączniki

• A695AB5D-0FB7-4CDF-B386-E0DC62E72E6D.jpeg
    A695AB5D-0FB7-4CDF-B386-E0DC62E72E6D.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 60
ja już miałam dwie wizyty przez moje zawirowania z betę. Kolejna za dwa ty prawie i do t ego czasu chyba osiwieję kompletnie. Beta w końcu zaczęła dobrze przyrastać. Miałam wczoraj usg, wg OM 5+1 i pęcherzyc ciążowy w macicy wielkości 4mm. Pod koniec tygodnia mam zrobic tsh, które jest dość ważne w ciąży, więc morfo i tsh możesz sobie oznaczyć
Tsh to i tak badam dosyć często. W pierwszej ciąży zaszłam przy ponad 7, teraz mam ponad 3 ale jest zbijane ;)

W poniedziałek miałam 884 . A Ty? ☺️
5500 wczoraj i wydaje mi się dość wysoka ale zakładając normalne wzrosty jest to możliwe - późno zrobiłam test i betę więc nie mam takiego odniesienia.
Jedynie 29.08 miałam betę 0,13 więc wybitnie nie ciążową, stawiam na to że dzień/dwa później zaczęła rosnąć. Z miesiączki wychodzi mi 5t2d ale myśle że miałam owulacje te dwa dni szybciej.

reklama
stresujesz się pewnie tym co ? To jest jednak sporo wyrzeczeń i tak jakby trzeba o wielu rzeczach pamiętać.. jeszcze od początku ciąży 🥲
No stresuje się zwłaszcza że mam ogromną wybiorczosc pokarmowa I mdłości i jak jem cokolwiek to jest dobrze a co dopiero myśleć o diecie w tym wszystkim...

Tak czytam wasze wpisy i to jakie macie wyniki na usg i zastanawiam się. Pęcherzyk ciążowy miałam 15mm a pęcherzyk zoltkowy 3,7mm w 5t6d. Czy jednak powinnam się martwić ze nie było zarodka? :/ poza tym jak teraz zaczęłam oglądać usg to zauważyłam jakby drugi pęcherzyk. Wrzucę zdj, proszę oceńcie to swoim wprawionym okiem
Myślę że nie ma co porównywać bo wszystko zależy od owulacji i zagnieżdżenia. Ja np miałam owu najprawdopodobniej w 14-15dc i wczesne zagnieżdżenie wiec w 6+0 już biło serduszko ale wystarczy że miałaś owu 4 dni później i zarodek jeszcze się nie pokazał i ma do tego prawo 🤷🏽‍♀️
Bierzesz metforminę?
Tak, biorę, zwiększoną dawkę nawet

Do góry