reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Tak czytam wasze wpisy i to jakie macie wyniki na usg i zastanawiam się. Pęcherzyk ciążowy miałam 15mm a pęcherzyk zoltkowy 3,7mm w 5t6d. Czy jednak powinnam się martwić ze nie było zarodka? :/ poza tym jak teraz zaczęłam oglądać usg to zauważyłam jakby drugi pęcherzyk. Wrzucę zdj, proszę oceńcie to swoim wprawionym okiem
Pęcherzyk zoltkowy generalnie oznacza że gdzieś na jego krańcu ten zarodek powinien być - może być tak malutki że nie zobaczy go lekarz na usg po prostu :)

reklama
No stresuje się zwłaszcza że mam ogromną wybiorczosc pokarmowa I mdłości i jak jem cokolwiek to jest dobrze a co dopiero myśleć o diecie w tym wszystkim...

Myślę że nie ma co porównywać bo wszystko zależy od owulacji i zagnieżdżenia. Ja np miałam owu najprawdopodobniej w 14-15dc i wczesne zagnieżdżenie wiec w 6+0 już biło serduszko ale wystarczy że miałaś owu 4 dni później i zarodek jeszcze się nie pokazał i ma do tego prawo 🤷🏽‍♀️

Tak, biorę, zwiększoną dawkę nawet
A jaką dawkę bierzesz? Ja biorę 2x500

2x 850 teraz. Wcześniej brałam 850 podzielone na pół i połowę rano połowę wieczorem. Teraz już po 1 całej biorę. Podejrzewam że też przez zwiększanie dawki mam takie mdłości...
O to możliwe. Ja kiedyś brałam Siofor i czułam się strasznie a teraz biorę Glucophage i jest sto razy lepszy

U mnie dopiero 4t5d wedlug kalkulatora z ostatniej miesiaczki więc wcześnie. Zastanawiam się kiedy pójść na pierwszą wizytę żeby wszystko sprawdzić i potwierdzić

Screenshot_20220914-180225_Gallery.jpg

reklama
Do góry