reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U mnie to samo 😭nie mam już do niej siły czasami i padam przed nią 😂
To mój syn codziennie funduje mi pobudki o 5 rano lub chwilę przed. Dzień w dzień. Zasypia ok 20-21.
za miesiąc kończy 2 lata i codzinnie rano, godzina 5, budzi się i krzyczy: "mama chodź" i nie ma zmiłuj :/
Oczywiście weekend nie jest wyjątkiem

minpolozna tutaj powiedziała ze inaczej robi się gadania kobietom w ciąży a inaczej innym ludziom. Ze kobieta w ciąży nie powinna być naczczo bo głodowanie się ciężarnej nie jest bezpieczne dla niej i dla dziecka.
No tak, wiadomo, szkoda, że zalecenia swoje życie swoje 🤪 Ale co poradzimy, nic, niestety

Dziewczyny podpowiedzcie mo prosze, bo już zgłupiałam. Czy na zdjęciu usg tam w prawym dolnym rogu gdzie jest podany wiek ciąży pod wymiarem pęcherzyka, to jest wiek ciąży obliczony przez aparat usg na podstawie wielkości pęcherzyka ?

Załączniki

• 25E08E9D-AE45-485C-89C0-998F987F3255.jpeg
    25E08E9D-AE45-485C-89C0-998F987F3255.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Dziewczyny 7 wrześni byłam na pierwszym usg. W macicy widoczny pęcherzyk ciążowy o wym 9,98 x 7.94. Brak pęcherzyka żółtkowego. Następne usg 19 września. Ostatnia miesiączka 25 lipca. Przeważnie cykle 31-33 dni. Myślicie, że jest szansa że pijawi się jeszcze pęcgerzyk żółtkowy i zarodek. Na usg widać w pęcherzyku jakąś dziwna smuge. Beta w dniu usg ponad 4600
Dla mnie pęcherzyk jest widoczny, na upartego nawet echo zarodka może być widać.
Zarodek może się pojawić aż do 20mm pęcherzyka ciążowego

Do góry