reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U mnie to samo 😭nie mam już do niej siły czasami i padam przed nią 😂
To mój syn codziennie funduje mi pobudki o 5 rano lub chwilę przed. Dzień w dzień. Zasypia ok 20-21.
za miesiąc kończy 2 lata i codzinnie rano, godzina 5, budzi się i krzyczy: "mama chodź" i nie ma zmiłuj :/
Oczywiście weekend nie jest wyjątkiem

minpolozna tutaj powiedziała ze inaczej robi się gadania kobietom w ciąży a inaczej innym ludziom. Ze kobieta w ciąży nie powinna być naczczo bo głodowanie się ciężarnej nie jest bezpieczne dla niej i dla dziecka.
No tak, wiadomo, szkoda, że zalecenia swoje życie swoje 🤪 Ale co poradzimy, nic, niestety

Dziewczyny podpowiedzcie mo prosze, bo już zgłupiałam. Czy na zdjęciu usg tam w prawym dolnym rogu gdzie jest podany wiek ciąży pod wymiarem pęcherzyka, to jest wiek ciąży obliczony przez aparat usg na podstawie wielkości pęcherzyka ?

Załączniki

• 25E08E9D-AE45-485C-89C0-998F987F3255.jpeg
    25E08E9D-AE45-485C-89C0-998F987F3255.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Dziewczyny 7 wrześni byłam na pierwszym usg. W macicy widoczny pęcherzyk ciążowy o wym 9,98 x 7.94. Brak pęcherzyka żółtkowego. Następne usg 19 września. Ostatnia miesiączka 25 lipca. Przeważnie cykle 31-33 dni. Myślicie, że jest szansa że pijawi się jeszcze pęcgerzyk żółtkowy i zarodek. Na usg widać w pęcherzyku jakąś dziwna smuge. Beta w dniu usg ponad 4600
Dla mnie pęcherzyk jest widoczny, na upartego nawet echo zarodka może być widać.
Zarodek może się pojawić aż do 20mm pęcherzyka ciążowego

Do góry