reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Tzn u nas też lekarz na każdej wizycie daje listę. Tylko teraz sobie myślę, że może gdybym miała coś nie tak to od razu by było działanie. ;)
mi chodzi o to ze poprostu mam wizytę na 12:00 np i ide do recepcji i panie zabierają mnie na badania krwi, moczu, potem czekam na usg i tak co wizytę, nie muszę specjalnie rano po lomach jeździć na badanie krwi i moczu i osobno do lekarza 😀 to jest akurat tutaj super plus, bo mam zaoszczędzony czas i nie muszę być naczczo 😀 tak samo przy badaniu tym na cukrzyce tez nie muszę być naczczo 😀🤭

mi chodzi o to ze poprostu mam wizytę na 12:00 np i ide do recepcji i panie zabierają mnie na badania krwi, moczu, potem czekam na usg i tak co wizytę, nie muszę specjalnie rano po lomach jeździć na badanie krwi i moczu i osobno do lekarza 😀 to jest akurat tutaj super plus, bo mam zaoszczędzony czas i nie muszę być naczczo 😀 tak samo przy badaniu tym na cukrzyce tez nie muszę być naczczo 😀🤭
A w ten sposób. . Tak to idealnie masz ;)

Wow, ale super! To naprawdę wygodne, ja źle wspominam wszystkie badania na czczo, zwłaszcza przy mdłościach i wymiotach to była dla mnie męka :/

Wow, ale super! To naprawdę wygodne, ja źle wspominam wszystkie badania na czczo, zwłaszcza przy mdłościach i wymiotach to była dla mnie męka :/
minpolozna tutaj powiedziała ze inaczej robi się gadania kobietom w ciąży a inaczej innym ludziom. Ze kobieta w ciąży nie powinna być naczczo bo głodowanie się ciężarnej nie jest bezpieczne dla niej i dla dziecka.

A ogólnie przed pierwszą wizytą robicie jakieś badania typu morfologia?
Ja jestem już Oo morfologi, badaniu moczu i nawet grupę krwi miałam już robiona. My mamy w medicover taka opcje a aplikacji umawiając się jak „ potwierdzenie ciąży” i wtedy jest teleporada z położna. Skorzystałam z tego przed pierwsza wizyta i ona skierowała mnie na te badania plus betę ;)
a to nie trzeba być naczczo przy morfologii?
minpolozna tutaj powiedziała ze inaczej robi się gadania kobietom w ciąży a inaczej innym ludziom. Ze kobieta w ciąży nie powinna być naczczo bo głodowanie się ciężarnej nie jest bezpieczne dla niej i dla dziecka.
Aaa! Dlaczego ja o tym nie wiedziałam? Miałam badania na 12 wiec myślałam, że zejdę z głodu 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

A ogólnie przed pierwszą wizytą robicie jakieś badania typu morfologia?
ja już miałam dwie wizyty przez moje zawirowania z betę. Kolejna za dwa ty prawie i do t ego czasu chyba osiwieję kompletnie. Beta w końcu zaczęła dobrze przyrastać. Miałam wczoraj usg, wg OM 5+1 i pęcherzyc ciążowy w macicy wielkości 4mm. Pod koniec tygodnia mam zrobic tsh, które jest dość ważne w ciąży, więc morfo i tsh możesz sobie oznaczyć

hmm.... na ogtt z tego co się orientuję trzeba być na czczo. Nawet w labo zawsze o to pytają
Ale tylko na ogtt. Na pozostałe nie chodzę na czczo
:)

reklama
hmm.... na ogtt z tego co się orientuję trzeba być na czczo. Nawet w labo zawsze o to pytają
Ale tylko na ogtt. Na pozostałe nie chodzę na czczo
:)
wlansie ja tez tak myślałam i pytałam wtedy położnej czy to nie szkodzi ze jadłam (bo nie wiedziałam o tym badaniu ze je mam) a ona powiedziała ze bardzo do rze ze jadłam, ze jeden w ciąży i nie mogę nie jeść i ze innaczej się bada bada kobiety w ciąży a inaczej cukrzyków, i ogólnie mi powiedziała ze mam zawsze jeść przed każdym badaniem jakie mam w ciazy.
Ja się na tym absolutnie nie znam, tak mi powiediala położna, może w Niemczech są inne sprzęty do badań ? Nie mam pojęcia 😆

Do góry