reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Tzn u nas też lekarz na każdej wizycie daje listę. Tylko teraz sobie myślę, że może gdybym miała coś nie tak to od razu by było działanie. ;)
mi chodzi o to ze poprostu mam wizytę na 12:00 np i ide do recepcji i panie zabierają mnie na badania krwi, moczu, potem czekam na usg i tak co wizytę, nie muszę specjalnie rano po lomach jeździć na badanie krwi i moczu i osobno do lekarza 😀 to jest akurat tutaj super plus, bo mam zaoszczędzony czas i nie muszę być naczczo 😀 tak samo przy badaniu tym na cukrzyce tez nie muszę być naczczo 😀🤭

mi chodzi o to ze poprostu mam wizytę na 12:00 np i ide do recepcji i panie zabierają mnie na badania krwi, moczu, potem czekam na usg i tak co wizytę, nie muszę specjalnie rano po lomach jeździć na badanie krwi i moczu i osobno do lekarza 😀 to jest akurat tutaj super plus, bo mam zaoszczędzony czas i nie muszę być naczczo 😀 tak samo przy badaniu tym na cukrzyce tez nie muszę być naczczo 😀🤭
A w ten sposób. . Tak to idealnie masz ;)

Wow, ale super! To naprawdę wygodne, ja źle wspominam wszystkie badania na czczo, zwłaszcza przy mdłościach i wymiotach to była dla mnie męka :/

Wow, ale super! To naprawdę wygodne, ja źle wspominam wszystkie badania na czczo, zwłaszcza przy mdłościach i wymiotach to była dla mnie męka :/
minpolozna tutaj powiedziała ze inaczej robi się gadania kobietom w ciąży a inaczej innym ludziom. Ze kobieta w ciąży nie powinna być naczczo bo głodowanie się ciężarnej nie jest bezpieczne dla niej i dla dziecka.

A ogólnie przed pierwszą wizytą robicie jakieś badania typu morfologia?
Ja jestem już Oo morfologi, badaniu moczu i nawet grupę krwi miałam już robiona. My mamy w medicover taka opcje a aplikacji umawiając się jak „ potwierdzenie ciąży” i wtedy jest teleporada z położna. Skorzystałam z tego przed pierwsza wizyta i ona skierowała mnie na te badania plus betę ;)
a to nie trzeba być naczczo przy morfologii?
minpolozna tutaj powiedziała ze inaczej robi się gadania kobietom w ciąży a inaczej innym ludziom. Ze kobieta w ciąży nie powinna być naczczo bo głodowanie się ciężarnej nie jest bezpieczne dla niej i dla dziecka.
Aaa! Dlaczego ja o tym nie wiedziałam? Miałam badania na 12 wiec myślałam, że zejdę z głodu 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

A ogólnie przed pierwszą wizytą robicie jakieś badania typu morfologia?
ja już miałam dwie wizyty przez moje zawirowania z betę. Kolejna za dwa ty prawie i do t ego czasu chyba osiwieję kompletnie. Beta w końcu zaczęła dobrze przyrastać. Miałam wczoraj usg, wg OM 5+1 i pęcherzyc ciążowy w macicy wielkości 4mm. Pod koniec tygodnia mam zrobic tsh, które jest dość ważne w ciąży, więc morfo i tsh możesz sobie oznaczyć

hmm.... na ogtt z tego co się orientuję trzeba być na czczo. Nawet w labo zawsze o to pytają
Ale tylko na ogtt. Na pozostałe nie chodzę na czczo
:)

reklama
hmm.... na ogtt z tego co się orientuję trzeba być na czczo. Nawet w labo zawsze o to pytają
Ale tylko na ogtt. Na pozostałe nie chodzę na czczo
:)
wlansie ja tez tak myślałam i pytałam wtedy położnej czy to nie szkodzi ze jadłam (bo nie wiedziałam o tym badaniu ze je mam) a ona powiedziała ze bardzo do rze ze jadłam, ze jeden w ciąży i nie mogę nie jeść i ze innaczej się bada bada kobiety w ciąży a inaczej cukrzyków, i ogólnie mi powiedziała ze mam zawsze jeść przed każdym badaniem jakie mam w ciazy.
Ja się na tym absolutnie nie znam, tak mi powiediala położna, może w Niemczech są inne sprzęty do badań ? Nie mam pojęcia 😆

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry