reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Witajcie kochane. Nie wiem czy w dobrym wątku pisze, ale musialam napisać. Nie mogę przez to spać. Byłam u lekarza w pnd, bo juz mialam dwa poronienia, i jak dowiedziałam sie, ze jestem w ciąży szybko zareagowalam. Oczywiście otrzymalam luteine 2 x 100, wszelkie witaminy, nospe. Sam lekarz tylko mnie zbadal, przepisał leki i szybko, ze tak powiem chciał się mnie pozbyć. Na usg widać pecherzyk, kolejna date mam na 20 września, wtedy mam nadzieję, ze usłyszę serduszko, termin na 9.05. 2023, Ale do sedna, na usg zaznaczylam co mnie tak na prawdę martwi.. Wymyslilam sobie raka, i wszelkie nieprawidłowości w macicy. Ta "dziurka czarna" mnie przeraża, nawet nie zdążyłam zapytać lekarza.. Wiem, ze pewnie za mocno panikuje, ale boję się, ze zaszkodzi ciąży. Wszędzie na usg jest czysto i pecherzyk. A u mnie ta "czarna dziurka malutka" 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ może ktoś tez tak miał, i poprostu taka uroda mojej macicy? Możecie się śmiać ;)

Załączniki​

• IMG_20220907_193403.jpg
Bardziej mi to na drugi pecherzyk wyglada, ale ja lekarzem nie jestem. 😊

reklama
Dziś tez dostałam acard. Powiedziała mi lekarka, ze to na ból brzucha ale ciagle mam opory żeby to wziąć bo to przecież bierze się na serce. Podpowiesz coś w tej kwestii, jak to wyglada u Cienie z tym acardem?
acard na ból brzucha pierwsze słyszę, ja biorę acard a jeszcze innej ciąży heparyne za zadanie mają rozrzedzać krew biorę z powodu wczesnych poronień i skrzepów w łożysku z jeden z ciąż wyniki na krzepliwość mam dobre jedynie takie badanko jak PAI-1 ale dla jednego lekarza jest to wskazanie do leków dla innego nie

acard na ból brzucha pierwsze słyszę, ja biorę acard a jeszcze innej ciąży heparyne za zadanie mają rozrzedzać krew biorę z powodu wczesnych poronień i skrzepów w łożysku z jeden z ciąż wyniki na krzepliwość mam dobre jedynie takie badanko jak PAI-1 ale dla jednego lekarza jest to wskazanie do leków dla innego nie
Tez myślałam, ze acard to na rozgrzedzenie krwi się stosuje

Dziś tez dostałam acard. Powiedziała mi lekarka, ze to na ból brzucha ale ciagle mam opory żeby to wziąć bo to przecież bierze się na serce. Podpowiesz coś w tej kwestii, jak to wyglada u Cienie z tym acardem?
Na spokojnie. Ja brałam całą ciążę mam zdrowa dwulatke. Ale acard nie jest na pewno na ból brzucha ;) jeśli nie masz historii z poronieniem albo problemów z mutacjami to nie wiem jaki sens brać 🤷

reklama
Ja miałam cukrzyce wykryta już w 9 tyg 🤯 ciężko było
No właśnie ja już mam ryzyko a dziś 6+0...

Nie tak strasznie dieta nic nie dawała bo tylko od jajek (omlet, jajecznica) nie skakał cukier, dostałam insuline do posiłków na noc pomiary cukru przed wstaniem i 1h po posiłku, jak przeziębienie to diabetolog mówił co brać żeby bez cukru było, mięso warzywa raz dziennie owoc, najgorsze było to kłucie się nie mam ogólnie problemów ale 4 razy dziennie przez powiedzmy 8 miesięcy to naprawdę nic fajnego opuszki zrobiły się twarde i bolały pod koniec jak się kułam, a i jak mały się urodził miał sprawdzany cukier parę razy bo po porodzie maluszki doznają nie docukrzenia, ważna jest bardzo dieta bo to kondycja łożyska, u mnie do końca łożysko było pierwszej klasy a wiec się da 😉
Ja mam zalecenie próbować narazie dietą i metforminą a później zobaczymy...

Do góry