ForgetMeeNot
Fanka BB :)
Cudownie GratulujeDziewczyny mamy 3.7 mm człowieka z bijącym serduszkiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudownie GratulujeDziewczyny mamy 3.7 mm człowieka z bijącym serduszkiem
3x500, przed chwile 2x500 i na noc 1000, zeby zbić cukier na czczo, ale niestye nie dało rady i wróciłam do 3x500 plus insulina na noc, ale nie pamietam do ilu jednostek doszłam.A jaką dawkę metforminy miałaś?
Tez tak miałam, ale u mnei nie dało rady niestetyNo właśnie ja już mam ryzyko a dziś 6+0...
Ja mam zalecenie próbować narazie dietą i metforminą a później zobaczymy...
Tego nie biorę pod uwagę. Mam tylko nadzieję, ze w "trakcie" nic nie wyjdzie złego poraz kolejny. Mój lekarz ma urlop, dlatego poszlam do tego, kto po prostu szybciej mnie przyjął . To był błąd... Teraz jeszcze 13 dni w niewiedzy.Bardziej mi to na drugi pecherzyk wyglada, ale ja lekarzem nie jestem.
Pięknie! Gratuluję!Dziewczyny mamy 3.7 mm człowieka z bijącym serduszkiem
CudownieDziewczyny mamy 3.7 mm człowieka z bijącym serduszkiem
Acard jest na rozrzedzenie krwi. Tak samo jak heparyna. Pomaga ona w zagniezdzeniu zarodka i dzięki nim nie dochodzi najczęściej do zakrzepów. Na bol brzucha nie slyszalam aby był dawany. Na tym etapie jest on normalny. Aczkolwiek mnie ciągnięcia ustępowały po luteinie. W dalszej ciazy od ok 20 tc a do 41tc miala stawianie i twardnienie brzucha i na to bralam spasmoline (Nie no spe) i 3 x 2 magnezu.Dziś tez dostałam acard. Powiedziała mi lekarka, ze to na ból brzucha ale ciagle mam opory żeby to wziąć bo to przecież bierze się na serce. Podpowiesz coś w tej kwestii, jak to wyglada u Cienie z tym acardem?
Teoretycznie acard powinno się przestać brac kolo 34 tc aby domknęła się zastawka w sercu. Tak mi lekarz mowil i ja miałam wtedy odstawiony. Cieszę się że corka zdrowa. U mnie corka z 14 majaNa spokojnie. Ja brałam całą ciążę mam zdrowa dwulatke. Ale acard nie jest na pewno na ból brzucha jeśli nie masz historii z poronieniem albo problemów z mutacjami to nie wiem jaki sens brać
Gratulacje Trzymam za Was kciukiDziewczyny mamy 3.7 mm człowieka z bijącym serduszkiem
Chyba pomyliły Ci się jednostki, 0,7 cm. Chciałam sprostować, bo zaraz ktoś by panikował, że ma więcej i nie ma serduszkaO widzisz ciałko żółte ma 0.37mm jak lekarz ma dobry sprzęt to jak będzie 0.7 milimetra można zobaczyć serce. Przeciętnie teraz 1mm na dzień rośnie oczywiście trzeba brać pod uwagę błąd pomiaru
I w pęcherzyku ciążowym jest pęcherzyk żółtkowy, a ciałko żółte jest w jajowodzieChyba pomyliły Ci się jednostki, 0,7 cm. Chciałam sprostować, bo zaraz ktoś by panikował, że ma więcej i nie ma serduszka