reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

20dc 110
22dc 297
Później sprawdzałam w 26dc 1653.
Wg norm zawsze tydzień do przodu, wg kalkulatora przyrostu w normie.
Btw. właśnie plamienia mi doszły. Już 3 raz od początku pozytywnego testu. Nieduże, ale jednak. Jestem już na duphastonie, a wizyta przesunięta przez covid na przyszły tydzień. Któraś też się z tym męczy?
Mnie męczą plamienia. Dzisiaj powtarzam betę i jutro planuję iść do lekarza niech zobaczy co się dzieje.
Sprawdzałam progesteron jest ok.
Przez pierwszy trymestr miałam plamienia w pierwszej ciąży... Która zakończyła się szczęśliwie

reklama
hej dziewczyny!
Termin wg kalkulatorów wychodzi u mnie na 5.05. W domu mam dwójkę małych bąbli. Synek kilka dni temu skończył 4 latka a córeczka 21 miesiecy. Ta ciąża to hmmm... nazwę ją niespodzianką 😂 też mam za sobą trudne chwile (4 poronienia) a 2 ciąże, które donosiłam były ze sporymi komplikacjami (szpitale, heparyna w brzuch, pessar, odpływające przedwczesnie wody itp). Także nie dość, że mam mętlik w głowie i spore obawy jak poradzę sobie z 3 małych dzieci to jeszcze większe obawy o przebieg kolejnej ciąży.

Ja tylko liczę, że w drugiej ciąży nie będą mi tak dokuczać mdłości i wymioty. W pierwszej wymiotowałam przez 4 msc non stop... Czułam się tragicznie i martwię się jak w takim stanie opiekowałabym się roczna córcia

Ja tylko liczę, że w drugiej ciąży nie będą mi tak dokuczać mdłości i wymioty. W pierwszej wymiotowałam przez 4 msc non stop... Czułam się tragicznie i martwię się jak w takim stanie opiekowałabym się roczna córcia
Ellie ja rownież wymiotowałam poprzez praktycznie dwa pierwsze trymestry w ciąży także łącze się w bólu. Do tego od drugiego trymestru męczyła mnie okropna zgaga.

hej dziewczyny!
Termin wg kalkulatorów wychodzi u mnie na 5.05. W domu mam dwójkę małych bąbli. Synek kilka dni temu skończył 4 latka a córeczka 21 miesiecy. Ta ciąża to hmmm... nazwę ją niespodzianką 😂 też mam za sobą trudne chwile (4 poronienia) a 2 ciąże, które donosiłam były ze sporymi komplikacjami (szpitale, heparyna w brzuch, pessar, odpływające przedwczesnie wody itp). Także nie dość, że mam mętlik w głowie i spore obawy jak poradzę sobie z 3 małych dzieci to jeszcze większe obawy o przebieg kolejnej ciąży.
Martini witaj! Napewno sobie swietnie dasz radę ;)

Rozumiem. Dla mnie podstawa to zaufanie do prowadzącego ciąże. Ja mam to szczęście mieć wspaniałą panią dr. Która bardzo szybko reaguje. Wiem ze niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć ale jej ufam i to mi pomaga.
Też mam zaufanego lekarza jednak na wizytę do niego udało się umówić dopiero na 29.09. Jest bardzo polecanym lekarzem przez co trudno dostępny. Dlatego chce iść na wizytę wcześniej to innego, żeby sprawdzić chociaż czy jest zarodek.

Myślę, czy w sobotę nie skoczyć do laboratorium sprawdzić betę. Robiłam w zeszły czwartek wiec nie wiem czy jest sens. Bo przyrostu nie sprawdzę odpowiednio ale chociaż zobaczę czy wzrosła.

Myślę, czy w sobotę nie skoczyć do laboratorium sprawdzić betę. Robiłam w zeszły czwartek wiec nie wiem czy jest sens. Bo przyrostu nie sprawdzę odpowiednio ale chociaż zobaczę czy wzrosła.
Na upartego możesz zrobić. Są kalkulatory, które wyliczą czy ten przyrost jest odpowiedni, mimo, że upłynęło kilka dni od ostatniego badania.

Hej😊
Mogę do Was dołączyć?
Wczoraj bladziochy i Beta 4,81.
Dziś kreseczka wyraźniejsza i Beta 8,10 😍🥹
Termin wychodzi mi na 14.05

To moja trzecia ciąża.
Mam córeczkę 3,5 roku i synka, który w październiku kończy 2 latka. Ciąże zakończone cc. Pierwsza milam poród 2w1, zakończony cc, drugi poród cc planowane.

Wszystkim życze nudnej i spokojnej ciąży oraz pięknych przyrostów i udanych wizyt 😊 oraz mam nadzieje, ze spotkamy się w maju na porodówkach ❤️❤️

reklama
Do góry