reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

ok, jeśli tobie wystarczą 3 na całą ciążę, ja mam co wizytę drukowane. nie chodzi o przekonywanie cię na siłę do zmiany lekarza bo mamy więcej zdjęć 😉 to ty decydujesz czy jestes odpowiednio zaopiekowana tym bardziej, że to nie darmowe wizyty 🙂
Nom dokładnie, jeszcze mogłabym zrozumieć jakby te wizyty były na nfz, bo czasem są tacy lekarze przyjmujący na nfz co nie robią usg na każdej wizycie. Ale prywatnie? To naprawdę się nie spotkałam... Ale decyzja należy do Jae nikt na siłę Cię nie przekona :)

reklama
ok, jeśli tobie wystarczą 3 na całą ciążę, ja mam co wizytę drukowane. nie chodzi o przekonywanie cię na siłę do zmiany lekarza bo mamy więcej zdjęć 😉 to ty decydujesz czy jestes odpowiednio zaopiekowana tym bardziej, że to nie darmowe wizyty 🙂
Tak zgadza się ze to nie ma znaczenia ile zdjęć będzie i kto ma wiecej najwazniejsze aby wszystko bylo dobrze😊

Nie wiem od czego to zalezy zapewne od lekarza prowadzacego ale tutaj w miejscowości z ktorej pochodze prywatnie tak to wygląda. Bo sie już rozeznalam poniekąd jak jest z innymi lekarzami

Dziewczyny pocieszcie bo człowiek sie zamartwia ze biorac te antybiotyki zaszkodzi dzidziusiowi? Jak sobie radzić żeby nie zwariować. Powinnam sie cieszyc i odliczac dni, a jedynie się ciagle mysli i..doluje...

Jak ginekolog dał zielone światło to znaczy ze ten antybiotyk jest bezpieczny, wbrew pozorom sporo takich jest i naprawdę dużo ciężarnych na którymś etapie coś bierze. W pierwszej ciąży musiałam brać kilka i zdecydowanie dzieć zdrowy :) ale rozumiem Cię w 100%, też odliczałam dni.

Dziewczyny, a tak trochę w temacie Wam tez tak koszmarnie czas się dłuży w ciąży? U mnie mimo że cały czas pracuję to znowu mam wrażenie, że czas specjalnie zwolnił tylko po to, żebym się mogła spokojnie delektować każdą minutą i godziną zgagi i bólu pleców 🤪 w pierwszej ciąży było tak samo, liczyłam że z jednym rozbrykanym maluchem już na stanie jakoś tym razem szybciej to minie. Macie jakieś magiczne metody na przyspieszanie czasu?

Dłuży potwornie. Ja jestem na L4 i większość czasu muszę leżeć, to wchodzi szydełkowanie, druty, seriale, audiobooki i książki, duolingo, gierki na telefon, kolorowanki dla dorosłych 😂

Mam nadzieję, że po 28 tygodniu zacznie lecieć szybciej.

reklama
Do góry