reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Zrobiłam dziś betę i progesteron. I mam pytanie, bo betę to wiem że trzeba zbadać za dwa dni przyrost a progesteron też wtedy można sprawdzić czy rośnie lub spada ? Dziś progesteron wyszedł 20.60 ng/mL a bety jeszcze nie ma wyniku

A ktory tc?
Bo mnie niedawno dziewczyny uswiadomily ze po 6tc nie robi sie powtorki bety.

reklama
Bardziej moim zdaniem szkodzi stres związany z plamieniami niz samo usg. Na pewno bym chodzila. Ja w poprzedniej ciąży z plamieniami bylam z 8 razy na IP. A do nadżerkę, a to krwiak, a to zadrapanie a yo nie wiadomo do końca co. 🙈
Ja praktycznie od początku mam jakieś plamienia 😐 i też mam nadżerkę i myślę że to przez nią, bo na wcześniejszych USG było wszystko ok. Przez ponad tydzień miałam spokój a teraz od niedzieli znowu 😐

@Charlotte21 przydalaby sie goraca herbatka z cytrynka bo do kawy mam awers 🥴 ale ciastkiem bym nie pogardzila - marzenie scietej glowy.
Eh i wspolczuje przeziebienia. Duzo zdrowka i szybkiego powrotu do formy :-)

@KarolinaDD o tak... skad ja znam to małpowanie. Eh. Ja zawszemowie wtedy bardzo 'wychowawczo' - zęby w parapet 😅

@Paxa chyle czola i wale poklony... 3 chlopakow do ogarniecia🤦‍♀️ ale "aktywować moce matki" wymiotlo dzis moj zly nastroj 😁👍

Najczęściej okoliczności to było spotkanie z koleżankami suto zakrapiane winem.
Czasem lubiłam też usiąść sobie tak nostalgicznie wieczorem na balkonie i zapalić (oczywiście w ukryciu przed Starym).
Na takie regularne palenie nigdy nie pozwoliło mi moje skąpstwo 🙂.
to super, ja właśnie jak wracałam do palenia po przerwie ciazowo karmieniowej to mialam plan tak palić jak ty , na wyjście czy nieraz wieczorem... I wyszło 4-5 fajek dziennie 😉

@Charlotte21 parę dni temu kazałam mężowi popatrzeć za detektorem tętna i mu napisałam że najbardziej by mnie uszczęśliwił domowym USG 😅 z ciekawości chłop zaczął szukać i mini USG można kupić za 20 tysięcy, mąż mówił że parametry nienajgorsze jak na domowy sprzęt 😅 oczywiście nie kupimy tego gadżetu, ale stwierdziłam że pewnie jak nasze dzieci będą dorosłe to taki gadżet będzie już w przestępnej cenie 😅

reklama
Do góry