reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Czyli dziewczyny które będą mamami bliźniaków będą miały według ciebie wybryki natury a nie dzieci?
Czegos takiego jeszcze nie słyszałam. Jak dla mnie wybryk natury to coś co zdarza się dość rzadko i jest zadziwiające raczej nie podałabym tutaj ciąży mnogiej jako przykład wybryku natury.
Lol a gdzie napisałam że dzieci to wybryk natury? Piszę o ciąży mnogiej.

reklama
Czemu mają Cię interesować jego poglądy? Prawo pracy reguluje takie sytuacje, a nie osądy Twojego szefa. Przed rozmową po prostu poczytaj trochę, przygotuj się merytorycznie i zabierz zaświadczenie lekarskie.

Mam serdecznie dość prywaciarzy, przez których ciężarna czuje się jak przestępca.
ja tez, spotkałam tylko jednego porządnego pracodawcę małej firmy, który jak zaszłam w pierwsza ciąże a byłam na zleceniu dał mi umowę o prace. Byłam mu bardzo wdzięczna. Obecny pracodawca.. No cóż, szkoda słów chyba. Dlatego zamierzam po macierzyńskim iść na swoje albo szukac pracy w korpo

Czemu mają Cię interesować jego poglądy? Prawo pracy reguluje takie sytuacje, a nie osądy Twojego szefa. Przed rozmową po prostu poczytaj trochę, przygotuj się merytorycznie i zabierz zaświadczenie lekarskie.

Mam serdecznie dość prywaciarzy, przez których ciężarna czuje się jak przestępca.
Masz rację, aczkolwiek na tyle sklepów co on ma wszystkie dziewczyny są psychicznie wykończone, często zmienia się ekipa.. sama miałam już odejść z tej pracy, a teraz jestem uziemiona. Wiem, że on będzie dla mnie mega niemiły dlatego coraz częściej myślę o L4

ja tez, spotkałam tylko jednego porządnego pracodawcę małej firmy, który jak zaszłam w pierwsza ciąże a byłam na zleceniu dał mi umowę o prace. Byłam mu bardzo wdzięczna. Obecny pracodawca.. No cóż, szkoda słów chyba. Dlatego zamierzam po macierzyńskim iść na swoje albo szukac pracy w korpo
To tu odwrotnie, jak dziewczyna powiedziala kilka lat temu, że jest w ciąży, na drugi dzień zmienił jej warunki pracy na umowę zlecenie wtedy ona nie znała swoich praw, bądź były inne nie wiem, ale okropnie się zachował

My przyniosłysmy się właśnie po porodach. Do tej pory mega kontakt codziennie . Dziewczyny się spotykają. Ja z resztą też kilka spotkałam. Ale to było jak już na prywatnym się dobrze poznałysmy ;)
dokładnie jest u nas :) przenioslysmy się jak dzieci miały Ok 7-8msc, jednak fajnie dzielić się pierwszymi krokami itp ;)

To tu odwrotnie, jak dziewczyna powiedziala kilka lat temu, że jest w ciąży, na drugi dzień zmienił jej warunki pracy na umowę zlecenie wtedy ona nie znała swoich praw, bądź były inne nie wiem, ale okropnie się zachował
Czyli złamał prawo. Nawet jak zajdziesz w ciążę na wypowiedzeniu, prcodawa na Twój wniosek ma obowiązek to wypowiedenie cofnąć.

reklama
My przyniosłysmy się właśnie po porodach. Do tej pory mega kontakt codziennie . Dziewczyny się spotykają. Ja z resztą też kilka spotkałam. Ale to było jak już na prywatnym się dobrze poznałysmy ;)
MY też mamy kontakt codziennie na grupie FB, w zasadzie od 08.2018 roku, wówczas powstała grupa. Tu na forum byłysmy od 05.2018 ,

Do góry