reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

ja tez dzis mlodsza corke zostawilam w domu bo jest lekko przysmarkana a i tak mam dwa dni wolnego wiec… przyszly tydzien pracuje pon-pt, pasuje by byla zdrowa :) ale wiadomo, nie przewidzimy. I tak cud sie stal bo od poczatku roku przedszkolnego nie bylam na opiece jeszcze 🥹🙈
U nas podobno gdyby nie te nieszczęsne migdały to by tego nie było. Mamy 80% przerost 3 migdała i wielkie podniebienne… Byłam u 5 laryngologów, chciałam uniknąć operacji, ale wszyscy zgodnie twierdzą, że nie ma sensu faszerować jej lekami bo nic w naszym przypadku już nie pomogą. U nas w tym roku też dużo lepiej niż w zeszłym jak poszła 1 rok. Ja pracuje w domu, ale mimo wszystko jak młoda jest w domu to czasami ciężko pracować 😁

U mnie też są resztki luteiny albo czasami mi w ogóle wypływają na papier toaletowy… wkurza mnie to. W 1 ciąży brałam od 6 miesiąca prawie do końca, a teraz od początku, pytanie tylko jak długo tym razem…

Właśnie chciałam się zapisać na prenatalne, ale po 5 latach trochę mi się zapomniało, ale rozwiałyście już moje wątpliwości co do dokładnych tygodni 😁

reklama
Tego to już nie wiem. 🤔 to w sumie szef zawsze może coś wymyślić żeby dyscyplinarnie zwolnić 🤷🏻‍♀️ czy nie ?
Ale to musi być naprawdę mega naruszenie obowiązków. Dyscyplinetgke można wręczyć w ciązgi 7 dni od dnia stwierdzenia nieprowidłowości. Musi być uzasadniona na pismie zpouczeniem, że przysługuje Ci termin i środek odwoławczy. Generalnie musi spęłniać wymogi formalne.

Skoro według ciebie ciąża mnoga to wybryk natury to co będzie jej wynikiem? Po prostu zwróć uwaga na to co piszesz. Gdybym była w ciąży bliźniaczej nie chciałabym słyszeć że to nienaturalne i że to wybryk natury zwłaszcza od drugiej kobiety.
Ciąża to stan fizjologiczny i ja się do niego odnoszę. Z ciąży mnogiej rodzą się takie same dzieci jak z pojedynczej. Nikt nawet nie sugerował inaczej, oprócz Ciebie.
Może mój dobór słów jest niefortunny ale to nie zmienia faktu że ciąża mnoga nie jest stanem pożądanym dla człowieka, bo człowiek jest zaprogramowany do ciąży pojedynczej i tyle. Nie wiem czego tu się na siłę doszukiwać?

Ufff pomalowalam wlosy, siedze i pije herbatke.
Ostatnio kawa mi nie wchodzi ale za herbatke z cytryna dalabym sie pokroic 🙃

U nas dzis od rana kalafior daje o sobie znac bo najpierw zapomnialam kapci do przedszkola z auta wiec jogging na jednej nodze byl a pozniej 3x wracalam do sklepu bo zapominalam co chwile czegos. Uwielbiam ten stan.... 😑🥴

Jeny, ja to sobie te objawy chyba”wyprosilam”, dzisiaj znów czuje sie do dupy…. Zmęczenie, ból brzucha i mdłości….cudowny pierwszy dzien w pracy po urlopie

Cześć dziewczyny :) mało się tu odzywam.. tylko tak sobie czytam. Zastanawiam się czy u was w pracy już wiedzą, że jesteście w ciąży? U mnie dziś 6t3d wizyta za 11 dni ale do tego czasu chyba umrę.. cały czas chodzę i zastanawiam się czy tym razem jest ok (2 ostatnie ciążę stracone) nawet sobie zaczęłam notować objawy dochodzące 🤣 ale to tylko dlatego, że ostatnią ciążę, nagle objawy zaczęły się cofać przez co miałam bardzo źle przeczucie i niestety przeczucie okazało się prawdą, ciąża obumarła. Tym razem z dnia na dzień czuje się gorzej 🤣 co bardzo mnie cieszy.. Nie mam wymiotów ale ciągle mi niedobrze, mam zaparcia, ból piersi, często jest mi słabo i mam wrażenie że zaraz zemdleje. Do pracy chodzę, ale nikomu nic nie powiedziałam. Wiem, że szef się wścieknie a nie jest to niestety sympatyczny człowiek. Mam umowę do końca grudnia, bo poprzedniej ciąży nie chciał dać mi umowy na stałe, no i tak się zastanawiam kiedy mu powiedzieć 😌
U mnie w pracy nie wiedzą. Ba! Nie wiedzą nawet moi rodzice (z którymi widzę się codziennie bo opiekują się moją córeczką) czy teściowie (reakcja teściowej na poprzednią ciążę brzmiała - planowane?). Wie tylko mąż i przyjaciółka najbliższa.

U nas dzis od rana kalafior daje o sobie znac bo najpierw zapomnialam kapci do przedszkola z auta wiec jogging na jednej nodze byl a pozniej 3x wracalam do sklepu bo zapominalam co chwile czegos. Uwielbiam ten stan.... 😑🥴
Właśnie ja też przed chwilą pofarbowałam i czekam jeszcze 10 minut. ;)

U mnie w pracy nie wiedzą. Ba! Nie wiedzą nawet moi rodzice (z którymi widzę się codziennie bo opiekują się moją córeczką) czy teściowie (reakcja teściowej na poprzednią ciążę brzmiała - planowane?). Wie tylko mąż i przyjaciółka najbliższa.
Ja też nikomu nie mówiłam 🤪 tak sobie wymyśliłam, że powiem na święta 😂 ale przecież to będzie już 20 tydz. Więc jednak nie da rady do świąt 😅

Ja też nikomu nie mówiłam 🤪 tak sobie wymyśliłam, że powiem na święta 😂 ale przecież to będzie już 20 tydz. Więc jednak nie da rady do świąt 😅
Też na początku mieliśmy plan w święta, ale zorientowaliśmy się, że to właśnie już będzie połowa ciąży 🤣🤣🤣 Narazie wie tylko mąż, mama i najbliższa przyjaciółka. W pracy dowiedzą się w przyszłym tygodniu, bo idę już na zwolnienie ciążowe😄😄

reklama
Hej dziewczyny!

Odzywam się po kolejnej wizycie (na poprzedniej wizycie 6+4 mieliśmy 2 zarodki i jedno ❤️) a dziś (7+4) udało się oficjalnie potwierdzić drugiego człowieka!! Tak się cieszę, słyszałam dwa serduszka ❤️❤️ 😍 dodatkowo na 90% pojawiła się druga owodnia, dzięki czemu każdy z nich będzie mieć swoje miejsce 🏠🏠✨

Dostałam duphaston 2x1 i kolejna wizyta za 2 tygodnie 🌞
Uff...

Zobacz załącznik 1449870Zobacz załącznik 1449871
Cudownie 🤗 gratulacje ☺️
Możemy sobie przybić piątkę 😉 herbata z cytryną jest dla mnie zbawienna choć tęsknię za kawą ale nie dam rady jej pić 🙄

Do góry