reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
plan mamy już na koniec października 🙈 już nie mogę się doczekać, od pół roku siedzę z dziewczynami na działce, teraz w sumie pomieszkuje u rodziców, bo tak smutno samej, poza tym zimno i trzeba palić w piecu, ale nie jest łatwo w 7 osób na 47 m2 😂😂

Ale suuuuper! Zazdroszczę ze to już 🤗 ale pewnie sporo czasu już czekasz na ten moment ? 😊
My mamy plan wprowadzić się do swojego domku tez na święta, ale w przyszłym roku. Tez jestem podekscytowana, mimo ze jeszcze z rok potrzebujemy żeby dom był zamieszkalny 😀

Dziewczyny a w sumie - co da Wam
Wg Was deketor oprócz być może niepotrzebnego stresu?
Nieprawidłowości nie wyłapiecie, dziecka tym nie uratujecie, nie pomoże on w niczym.

W pierwszej ciąży 2x jechałam na IP bo miałam wrażenie że coś jest nie tak (brak ruchów). Zapewne gdybym miała detektor spokojnie umowilabym się na prywatną wizytę i sprawdzała sobie czy serce miarowo bije.

A jedna wizyta na IP skończyła się 3 dyniowym pobytem, bo lekarz chyba miał taki kaprys - na dzień dobry usłyszałam że zrobi mi USG ale pobyt 3 dni więc mam się zastanowić. Więc jak zgodziłam się na pobyt to zrobili tylko właśnie tym przenośnym dopplerem czy serce bije. Na drugi dzień dopiero USG - informując że o wynikach dowiem się na następny dzień. Na następny dzień z wypisem dowiedziałam się że jest ok :) nie chciałabym znowu w taki sposób siedzieć 3 dni w szpitalu bez potrzeby.

Ale suuuuper! Zazdroszczę ze to już 🤗 ale pewnie sporo czasu już czekasz na ten moment ? 😊
My mamy plan wprowadzić się do swojego domku tez na święta, ale w przyszłym roku. Tez jestem podekscytowana, mimo ze jeszcze z rok potrzebujemy żeby dom był zamieszkalny 😀
No trochę już czekamy, cały czas do mnie to nie dociera, jestem podekscytowana i trochę mam obaw ze jednak przeprowadzamy się na wieś 🙈 poza tym boje się jak córka zniesie zmiane przedszkola, na razie jej nie mówiliśmy ze musi zmienić bo ona jest bardzo uczuciowa i przeżywa strasznie wszystko wiec nie chcieliśmy żeby się tyle czasu stresowała…

No trochę już czekamy, cały czas do mnie to nie dociera, jestem podekscytowana i trochę mam obaw ze jednak przeprowadzamy się na wieś 🙈 poza tym boje się jak córka zniesie zmiane przedszkola, na razie jej nie mówiliśmy ze musi zmienić bo ona jest bardzo uczuciowa i przeżywa strasznie wszystko wiec nie chcieliśmy żeby się tyle czasu stresowała…

No na pewno są obawy, będziecie musieli się wszyscy przyzwyczaić do nowego, ale na szczęście WASZEGO.
Córa sobie poradzi 🤗 dzieci szybko przyzwyczajają się do nowego otoczenia i ludzi, ale masz racje, po co dziecko ma żyć w stresie dwa miesiące wcześniej 😒☺️

Mąż kupił wczoraj świeczkę o takim idealnie świątecznym zapachu 🤗 synuś właśnie spi, a ja sobie zaparzyłam zimowa herbatę w świątecznym kubku i wcinam mandarynki… omg. 🫶🏻 mam ochote puścić świąteczne piosenki 🤣
u mnie do pracy przyjechaly juz swiateczne slodycze 🙈 cudowny czas i dla mnie moze trwac nawet i pol roku

Irytuje mnie to ze czesto Was cytuje, i jak przechodze na nastepna strone to mi kasuje wszystko co napisalam… i potem trace wene 😂

u mnie do pracy przyjechaly juz swiateczne slodycze 🙈 cudowny czas i dla mnie moze trwac nawet i pol roku

Irytuje mnie to ze czesto Was cytuje, i jak przechodze na nastepna strone to mi kasuje wszystko co napisalam… i potem trace wene 😂
mi się dzieje tak samo, coś się dzieje z forum, dlatego daje milion odpowiedzi 😅

dokładnie tez tak mam, uwielbiam okres przed świąteczny i zaczynam go sobie już wcześniej 🤭

mi się dzieje tak samo, coś się dzieje z forum, dlatego daje milion odpowiedzi 😅
dramat 🙈 jeszcze nie dawno tak nie bylo i plynnie przechodzilo sie na inne strony i odpisywalo sie. A teraz tak jak mowie jak juz cos napisze to sie usunie, trace wene i zazwyczaj odkladam telefon i ide wnerwiona spac bo czytam Was zazwyczaj wieczorem. W dzien czasu czesto brak

reklama
Ja się zastanawiam jak w tym roku klimat świąteczny.
Nasze miasto zapowiedziało że nie będzie ozdób świątecznych, pewnie galerie też się na to zdecydują że względu na oszczędność prądu. Śnieg u nas to jest wielkim gościem, a już w grudniu to nie ma co się spodziewać. Więc klimat tylko taki jaki w domu bezpośrednio da się zrobić :)

Do góry