reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2023

Pappa to czysta statystyka. Nie polecam jesli usg wyjdzie dobrze. Ale dla spokoju ducha Mam ktore nie zadowoli samo usg polecam rowniez ktorys z testow nipt :-)

reklama
Pappa daje markery na których można szacować ryzyko wad czy komplikacji ciążowych - ale to dalej ryzyko.
Ja badam „genetyczne” usg plus któryś z testów NIPT, nie Sanco akurat. Pappy nie robię również, nie da mi niczego czego nie dadzą mi inne badania w ciąży.
A to ciekawe, jakie badania poza pappa mówią o ryzyku preeklampsji czy nadciśnienia indukowanego ciążą?

Jeju, trzymam mocno za Was kciuki. A wiesz co było przyczyną krwawienia? Dalej krwawisz?
Już nie krwawie dostałam 3 x 1 duphaston . Lekarz powiedział że na początkach viazy czasem tak jest ale jak zobaczyłam 4 skrzepy wielkości paznokcia to domyślacie się co ja miałam w głowie. Moim zdaniem to albo dlatego że w piątek poszłam czyścić groby bo nie chciałam iść później z większym brzuchem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ (nawet nie komentujcie tego ) albo dlatego że się znowu w niedzielę pochlalam z mężem 🤦‍♀️🤦‍♀️

Od teraz cisza spokój. Mam zakaz dźwigania i zakaz wszystkiego jestem na chorobowym . Ja mam tylko leżeć o I taki mam zamiar. Niech sie mąż trochę pomęczy z obiadami sprzataniami i dupa.mi innymi. 👍👍

Już nie krwawie dostałam 3 x 1 duphaston . Lekarz powiedział że na początkach viazy czasem tak jest ale jak zobaczyłam 4 skrzepy wielkości paznokcia to domyślacie się co ja miałam w głowie. Moim zdaniem to albo dlatego że w piątek poszłam czyścić groby bo nie chciałam iść później z większym brzuchem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ (nawet nie komentujcie tego ) albo dlatego że się znowu w niedzielę pochlalam z mężem 🤦‍♀️🤦‍♀️

Od teraz cisza spokój. Mam zakaz dźwigania i zakaz wszystkiego jestem na chorobowym . Ja mam tylko leżeć o I taki mam zamiar. Niech sie mąż trochę pomęczy z obiadami sprzataniami i dupa.mi innymi. 👍👍
Pochlałaś? 🙉Czy to pomyłka

Mój lekarz prowadzący odbierając moje wyniki z histo i dla uspokojenia przez telefon powiedział , że na przyszłość nic strasznego z nich nie wyszło , dać szansę na 2 miesiączki po łyżeczkowaniu i do dzieła. Tak też zrobiłam, ale nie mając żadnych objawów innych niz te sutki mam wrażenie, że przechodzę to samo co w kwietniu. Pocieszam się tym że gdyby nie to że moje miesiączki są regularne i nie mam boli ani brzucha ani piersi to bym o nich nie wiedziala. Mam nadzieję , że 7go ❤️ zabije
Wiesz ja jedyny (na 3 ciąże w tym jedną z której mam dziecko) objaw ciążowy - zmuliło mnie konkretnie w pierwszym trymestrze, miałam w momencie kiedy moja ciąża była już martwa i to dobrych kilka dni - to naprawdę NIC nie znaczy jeśli objawów nie ma. Nie znaczy też nic jeśli są.

reklama
Czasem jak sie pojedzie na drugi koniec polski w jakiś region to niby polski język ale czasem ciężko zrozumieć. Polska jest fascynujacym krajem 😍

Do góry