reklama
Bibi89
Fanka BB :)
A to ciekawe, jakie badania poza pappa mówią o ryzyku preeklampsji czy nadciśnienia indukowanego ciążą?Pappa daje markery na których można szacować ryzyko wad czy komplikacji ciążowych - ale to dalej ryzyko.
Ja badam „genetyczne” usg plus któryś z testów NIPT, nie Sanco akurat. Pappy nie robię również, nie da mi niczego czego nie dadzą mi inne badania w ciąży.
ForgetMeeNot
pappa pokazuje możliwe problemy z łożyskiem i zagrozenie porodem przedwczesnymPrzepraszam że zapytam, ale po co robić usg i pappa skoro robisz sanco?
ForgetMeeNot
a jakie miałaś? Pamiętasz może?Ja miałam - jeśli nie są przy samym zarodku i nie są ekstremalnie wielkie to nie stanowią zazwyczaj zagrożenia. Mogą się oczyścić - możesz krwawić,
Mogą się wchłonąć
Już nie krwawie dostałam 3 x 1 duphaston . Lekarz powiedział że na początkach viazy czasem tak jest ale jak zobaczyłam 4 skrzepy wielkości paznokcia to domyślacie się co ja miałam w głowie. Moim zdaniem to albo dlatego że w piątek poszłam czyścić groby bo nie chciałam iść później z większym brzuchem (nawet nie komentujcie tego ) albo dlatego że się znowu w niedzielę pochlalam z mężemJeju, trzymam mocno za Was kciuki. A wiesz co było przyczyną krwawienia? Dalej krwawisz?
Od teraz cisza spokój. Mam zakaz dźwigania i zakaz wszystkiego jestem na chorobowym . Ja mam tylko leżeć o I taki mam zamiar. Niech sie mąż trochę pomęczy z obiadami sprzataniami i dupa.mi innymi.
Migotka28
Pochlałaś? Czy to pomyłkaJuż nie krwawie dostałam 3 x 1 duphaston . Lekarz powiedział że na początkach viazy czasem tak jest ale jak zobaczyłam 4 skrzepy wielkości paznokcia to domyślacie się co ja miałam w głowie. Moim zdaniem to albo dlatego że w piątek poszłam czyścić groby bo nie chciałam iść później z większym brzuchem (nawet nie komentujcie tego ) albo dlatego że się znowu w niedzielę pochlalam z mężem
Od teraz cisza spokój. Mam zakaz dźwigania i zakaz wszystkiego jestem na chorobowym . Ja mam tylko leżeć o I taki mam zamiar. Niech sie mąż trochę pomęczy z obiadami sprzataniami i dupa.mi innymi.
magdalena.
chyba pomyłkaPochlałaś? Czy to pomyłka
Nie to nie pomyłka u nas w regionie to znaczy pokłócić się albo pochlać/schlać czyli upić się w trupa to drugie na razie mi nie dane to zostaje mega awantura ja bardzo lubię takie regionalne odzywkiPochlałaś? Czy to pomyłka
kasiaa91
Wiesz ja jedyny (na 3 ciąże w tym jedną z której mam dziecko) objaw ciążowy - zmuliło mnie konkretnie w pierwszym trymestrze, miałam w momencie kiedy moja ciąża była już martwa i to dobrych kilka dni - to naprawdę NIC nie znaczy jeśli objawów nie ma. Nie znaczy też nic jeśli są.Mój lekarz prowadzący odbierając moje wyniki z histo i dla uspokojenia przez telefon powiedział , że na przyszłość nic strasznego z nich nie wyszło , dać szansę na 2 miesiączki po łyżeczkowaniu i do dzieła. Tak też zrobiłam, ale nie mając żadnych objawów innych niz te sutki mam wrażenie, że przechodzę to samo co w kwietniu. Pocieszam się tym że gdyby nie to że moje miesiączki są regularne i nie mam boli ani brzucha ani piersi to bym o nich nie wiedziala. Mam nadzieję , że 7go zabije
reklama
Podziel się: