reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które poroniły w 10, 12 czy dalszym tygodniu. Z jakiego powodu się to stało? Czy na wcześniejszych usg sugerowało coś, że jest nie tak?
Przepraszam jeśli to pytania zbyt osobiste i nie chcecie o tym rozmawiać. Ja poroniłam w 8tc. Ciąża zatrzymała się na 6t. Niby było serduszko, jeden lekarz widział, inny nie. Ciąża od początku wydawała się być młodsza. Teraz wiem, że po prostu coś było nie tak.
Poronilam 2 razy, pierwszy raz w ósmym tygodniu-puste jajo płodowe. Drugi raz 13 tydzień - nie zaśniad groniasty. Jestem w czwartej ciąży. Mam tylko córkę.

Ja w poprzednich ciążach też brałam femibion w pierwszym trymetrze
Teraz do femibionu gin kazał mi dorzucić Actifolin 2 mg
Hm aż tyle kw foliowego masz brać? A dlaczego? Jakoś to tłumaczył twój lekarz? Pytam z ciekawości, mi dwóch lekarzy zaleciło max 0,8 mg na dzień kw foliowego 🤔 że więcej to też nie dobrze
Dziewczyny, a od jakiej temp wziąć paracetamol? Dalej mnie rozbiera, boli glowa, kości, wymiotowałam (1wszy raz w ciazy), dreszcze i temp.37.7. Przy gorączce dziecka daje przy temp 38.5, ale nie wiem jak w ciąży brać.
Jeżeli się męczysz to weź Apap, jest w ciąży bezpieczny, a podwyższona tem w ciąży nie jest dobra.

Dziewczyny mam pytanie, w sumie do tych które w poprzednich ciążach chodziły i prywatnie i na NFZ do lekarza. Konkretnie chodzi mi o cytologię. Przykładowo prywatnie robię dzisiaj cytologię a wizytę na NFZ mam za kilka dni to jak ? Jak na NFZ chce mi lekarz zrobić cytologię to odmawiam ? Robię drugi raz ? Może głupie pytanie ale mnie męczy

Dziewczyny mam pytanie, w sumie do tych które w poprzednich ciążach chodziły i prywatnie i na NFZ do lekarza. Konkretnie chodzi mi o cytologię. Przykładowo prywatnie robię dzisiaj cytologię a wizytę na NFZ mam za kilka dni to jak ? Jak na NFZ chce mi lekarz zrobić cytologię to odmawiam ? Robię drugi raz ? Może głupie pytanie ale mnie męczy
A nie lepiej odwrotnie, zrobić na nfz cytologie? 😄
Mnie lekarz zawsze pytał czy miałam cytologie w ciągu ostatnich 6 msc, jak mówiłam że tak, to nie robił

Zrób dwa razy

reklama
Do góry