Lubiekluskikladzione
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj bladziochy na testach, dziś odebrałam wynik bety - 16.6, więc to sam początek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
WitajCześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj bladziochy na testach, dziś odebrałam wynik bety - 16.6, więc to sam początek
Poronilam 2 razy, pierwszy raz w ósmym tygodniu-puste jajo płodowe. Drugi raz 13 tydzień - nie zaśniad groniasty. Jestem w czwartej ciąży. Mam tylko córkę.Mam pytanie do dziewczyn, które poroniły w 10, 12 czy dalszym tygodniu. Z jakiego powodu się to stało? Czy na wcześniejszych usg sugerowało coś, że jest nie tak?
Przepraszam jeśli to pytania zbyt osobiste i nie chcecie o tym rozmawiać. Ja poroniłam w 8tc. Ciąża zatrzymała się na 6t. Niby było serduszko, jeden lekarz widział, inny nie. Ciąża od początku wydawała się być młodsza. Teraz wiem, że po prostu coś było nie tak.
Hm aż tyle kw foliowego masz brać? A dlaczego? Jakoś to tłumaczył twój lekarz? Pytam z ciekawości, mi dwóch lekarzy zaleciło max 0,8 mg na dzień kw foliowego że więcej to też nie dobrzeJa w poprzednich ciążach też brałam femibion w pierwszym trymetrze
Teraz do femibionu gin kazał mi dorzucić Actifolin 2 mg
Jeżeli się męczysz to weź Apap, jest w ciąży bezpieczny, a podwyższona tem w ciąży nie jest dobra.Dziewczyny, a od jakiej temp wziąć paracetamol? Dalej mnie rozbiera, boli glowa, kości, wymiotowałam (1wszy raz w ciazy), dreszcze i temp.37.7. Przy gorączce dziecka daje przy temp 38.5, ale nie wiem jak w ciąży brać.
A nie lepiej odwrotnie, zrobić na nfz cytologie?Dziewczyny mam pytanie, w sumie do tych które w poprzednich ciążach chodziły i prywatnie i na NFZ do lekarza. Konkretnie chodzi mi o cytologię. Przykładowo prywatnie robię dzisiaj cytologię a wizytę na NFZ mam za kilka dni to jak ? Jak na NFZ chce mi lekarz zrobić cytologię to odmawiam ? Robię drugi raz ? Może głupie pytanie ale mnie męczy
Zrób dwa razyDziewczyny mam pytanie, w sumie do tych które w poprzednich ciążach chodziły i prywatnie i na NFZ do lekarza. Konkretnie chodzi mi o cytologię. Przykładowo prywatnie robię dzisiaj cytologię a wizytę na NFZ mam za kilka dni to jak ? Jak na NFZ chce mi lekarz zrobić cytologię to odmawiam ? Robię drugi raz ? Może głupie pytanie ale mnie męczy
Hej Witaj i rozgość sie na dluuuuugie miesiąceCześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj bladziochy na testach, dziś odebrałam wynik bety - 16.6, więc to sam początek