reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Zgodzę się zupełnie. Aczkolwiek znam historie dziewczyn, które dzięki temu ze były pacjentami dr który pracował na szpitalu byly lepiej traktowane. Niestety.
U mnie bylo tak ze bedac 7 razy na IP w szpitalu którym mialam rodzic (800 metrów od mieszkania) to znałam większość położnych i rezydentow. A jak przyszlo co do czego to nagle pojawiły się stare położne. A te wszystkie co byly fajne poszły do domu. Taki pech. I rodzilam sama A rano byly tylko 4 cc. Taka nisza sie trafiła. A byl to czas covidu gdzie szpitale zamykano dla rodzących. 😱😉
Koleżanka miala porod domowy ze świetnymi pozoznymi i mówi że nie spodziewala sie ze tak dużo wnosi polozna do porodu i doula. Ja tym razem chyba zapłacę za prywatna polozna. Moje bóle z kręgosłupa i przedłużająca się 2 faza porodu i nacięcie stosują mnie przed kolejnym razem. Bylam zostawiona sama sobie. Nikt mi nic nie mowil. Nie było meza bo byl zakaz. Straszne doświadczenie. Jedyna cudowana radość jak przyszla na świat corka. To mi wszystko zrekompensowało.

A u was jak doświadczenia z pn?
ja miałam poród, od pierwszego skurczu 2 godziny i mały był na świecie, wgl to rodziłam jakoś bokiem bo mały tak szybko wychodził ze nie zdążyłam się porządnie położyć na tym łóżku. 😂Trafiłam na cudowna położna, bardzo mi ta kobieta pomogła, obym teraz tez trafiła na kogoś takiego 🙏🏻

ja miałam poród, od pierwszego skurczu 2 godziny i mały był na świecie, wgl to rodziłam jakoś bokiem bo mały tak szybko wychodził ze nie zdążyłam się porządnie położyć na tym łóżku. 😂Trafiłam na cudowna położna, bardzo mi ta kobieta pomogła, obym teraz tez trafiła na kogoś takiego 🙏🏻
Ludzie 😕 pragnęłam mieć taki porod. U mnie corka nie mogła się przekręcić, odrodziłam klasycznie na fotelu, bole z krzyża byly gorsze niż sam porod. Lozysko nawet przekręcone.
A oglądałam jakis filmik położnej która pokazywała jak ułożyć nogi aby miednice sie otworzyła i mialam wrazenie ze wlasbie ja zmniejszałam wyjście swoim ulozeniem wiec jestem przekonana że dobra polozna to podstawa !!! Od 18 do 3.18 rodzilam. Od 11 lekkie skurcze. Bole z krzyża przez 4 h które nie powodowały rozwarcia. Wygasające skurcze parte. Mogę pisać o tym i pisać. To chyba trauma 🙄 nie wspomnę o mękach z kp i dokarmianiu mojej córki bez mojej zgody.

Ludzie 😕 pragnęłam mieć taki porod. U mnie corka nie mogła się przekręcić, odrodziłam klasycznie na fotelu, bole z krzyża byly gorsze niż sam porod. Lozysko nawet przekręcone.
A oglądałam jakis filmik położnej która pokazywała jak ułożyć nogi aby miednice sie otworzyła i mialam wrazenie ze wlasbie ja zmniejszałam wyjście swoim ulozeniem wiec jestem przekonana że dobra polozna to podstawa !!! Od 18 do 3.18 rodzilam. Od 11 lekkie skurcze. Bole z krzyża przez 4 h które nie powodowały rozwarcia. Wygasające skurcze parte. Mogę pisać o tym i pisać. To chyba trauma 🙄 nie wspomnę o mękach z kp i dokarmianiu mojej córki bez mojej zgody.
masakra 🫣 ja wlansie tak współczułam w szpitalu dziewczynom… o 3 w nocy szykowali obok mnie łóżko dziewczynie która dopiero z maluchem przyjechała o 15 popołudniu 😐 naprawdę wspolczulam jej, ja od 6 do 8 byłam gotowa a ta biedna tyle czasu 😫

Ja od pierwszego skurczu trzymałam synka po 20 minutach ;)

Mam takie trochę głupie pytanie. Skoro już jestem w ciąży to czy mogę iść na wyrwanie zęba? Umówiłam się w sierpniu

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie :) jeśli chodzi o plamienia, to powiedziala mi że to jest normalne i może to się pojawiać do konca pierwszego trymestru. Natomiast, za każdym razem mam jej pisac smsa :)
Dostałam również duphaston 2x1 na wsparcie endometrium.

No i pojawił się zarodek 😍 ma 2,6mm (5ty6d). Mam przyjść za 7-10 dni, aby zobaczyć czy już serduszko zaczęło bić 🥰

Do góry