reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Ok to wszystko jasne! U mnie wyglądało, ze sami nie wiedzą, co zapisują, wypełniali formularz dla laboratorium :D Chyba rzadko robią pappa, a to dziwne, bo akurat to jest refundowane przez ubezpieczyciela u mnie. Dzięki za pomoc :)

reklama
Właściwie to ja czekam na wyniki pappa i zastanawia mnie, czy ja na pewno robię pappa xd Miałyście tez mierzone ciśnienie na obu ramionach, a po 5min powtarzane? Uświadomiłam sobie, ze nigdzie o tym nie czytałam, a u mnie to miało miejsce przed pobraniem krwi. Zastanawiam się, czy to cześć danych do pappa.
Ja nie śmiałam mierzonego ciśnienia na prenatalnych

Właściwie to ja czekam na wyniki pappa i zastanawia mnie, czy ja na pewno robię pappa xd Miałyście tez mierzone ciśnienie na obu ramionach, a po 5min powtarzane? Uświadomiłam sobie, ze nigdzie o tym nie czytałam, a u mnie to miało miejsce przed pobraniem krwi. Zastanawiam się, czy to cześć danych do pappa.
Dwa razy miałam robioną pappe i ani razu ciśnienia mi nie mierzyli. Tylko krew pobierali i tyle. Tym razem za pewne będzie tak samo bo po raz trzeci w tym samym miejscu będę miała pobieraną krew do pappy.

Dobrze pamiętam,że tobie dałam namiar na Tychy ??:)
Jeśli tak,to daj znac na kiedy masz II badanie i czy wtedy już Pappa nie w tym samym dniu (bo mnie tak zapisały)
Hej. Tak mi. Drugie mam 27 grudnia (choć najpierw zapisali mnie na 24.12 a potem dzwonili i zmienili) a pobranie krwi 3.12.
Też doktor nie był chętny w podaniu plci? Mi powiedział że na tym etapie i tak nic nie widać, no a dodatkowo sam bejbik nie pokazał.

Hej. Tak mi. Drugie mam 27 grudnia (choć najpierw zapisali mnie na 24.12 a potem dzwonili i zmienili) a pobranie krwi 3.12.
Też doktor nie był chętny w podaniu plci? Mi powiedział że na tym etapie i tak nic nie widać, no a dodatkowo sam bejbik nie pokazał.

Ja mam pobranie krwi 26.11 a drugie badanie 17.12.
Moje dziecko pokazało co tam ma,ale powiedział,że za wcześnie (ja byłam 11+6). Pamiętałam właśnie,że załapałaś się na ostatnią chwilę na to pierwsze badanie i byłam pewna ,że na bank ci powie płeć
A kiedy masz wizytę u swojego lekarza ? Może wtedy się dowiesz😁

Cześć dziewczyny ! :) Coś ostatnio ciężkie dni mam za sobą, wszystko mnie boli (podbrzusze, piersi, plecy, kości w kroku jak chodzę 🙈), nic się nie chce itd :( normalnie czuje się jak staruszka 🙈 zaczynam już drugi trymestr więc wierze że zaraz nastąpi poprawa nastroju i dolegliwości te się zmniejszą. Drugie prenetalne mam 23.12. dopiero co było pierwsze a ja już wypatruje drugiego 😂 może dlatego że nie znam płci i mnie ciekawość zżera 😂

Ja mam pobranie krwi 26.11 a drugie badanie 17.12.
Moje dziecko pokazało co tam ma,ale powiedział,że za wcześnie (ja byłam 11+6). Pamiętałam właśnie,że załapałaś się na ostatnią chwilę na to pierwsze badanie i byłam pewna ,że na bank ci powie płeć
A kiedy masz wizytę u swojego lekarza ? Może wtedy się dowiesz😁
Wyszło mi z pomiarów 13+6 a z om 13+5. U mojego lekarza mam 24.11 ale ja chodzę do luxmedu w Katowicach i wydaje mi się że tam nie mają najlepszego sprzętu (ja na tych zdjęciach czy obrazie nigdy nic nie widze) więc nie wiem czy coś zobaczy ;P

reklama
Zazdroszcze wam tych prenatalnych dzis... ja jestem kłębkiem nerwów przez tą dzisiejszą sytuację. Nie wiem co robić, czy zdążę się jeszcze gdzieś umówić bo juz 12+3dzis wiec czasu niewiele a u nas na terminy dlugo sie czeka.

Do góry