reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Aaaaa wkur... Na maksa! Miqlam mieć prenatalne, bylqm pod gabinetem a Pani dr zadzwoniła ze jej mąż pojechal na test na covid i do momentu otrzymania wyników wstrzymuje przyjmowanie pacjentów...wiecie co teraz czuje... nie pytajcie😔
Omg 😱 też bym się wnerwila!!
My czekamy pod gabinetem, każdy wchodzi w mężem widzę 😋więc można

Ten brak apetytu i mdłości to jednak robią wraca z człowieka. W filmach to kobiety w ciąży siedzą i zajadają się pysznymi rzeczami a w rzeczywistości jedzenie dla nas to konieczność 😂
Mnie moja pocieszyła mówiąc, że te mdłości powinny odpuszczać ale przynajmniej przez 1 trymestr schudło mi się 😅
Dokładnie, czuję się taka wymęczona codziennie wieczorem, a nie robię wiele w ciągu dnia 🙈 I brakuje mi takiej przyjemności z jedzenia, a nie kręcenia w żołądku na samą myśl o nim 🙈😅

Ja zaczynałam z wagi życiowej 49,5😁 mnie już brzuszek się odznacza,od 2,3 tyg śmigam w ciążowych legginsach jak wychodzę z domu bo w jeansach chyba bym zemdlała 😂 Moja lekarka powiedziała,że jej szczupłe pacjentki przybierają na wadze dopiero gdzieś od 20 TC
U mnie rano płasko, po całym dniu na wieczór jest zaokrąglony, ale to raczej od jedzenia, bo przed ciążą też tak miałam 🙈 Na razie jeszcze mieszczę się w ubraniach, więc nic ciążowego nie kupowałam, ale na co dzień legginsy i dresy wygrywają 😅

U mnie rano płasko, po całym dniu na wieczór jest zaokrąglony, ale to raczej od jedzenia, bo przed ciążą też tak miałam 🙈 Na razie jeszcze mieszczę się w ubraniach, więc nic ciążowego nie kupowałam, ale na co dzień legginsy i dresy wygrywają 😅
A na jakim jesteś etapie?? Ja od jutra 15 tc
Wcześniej też tak miałam,ale od pewnego czasu rano już nie jest płaski😉

Masz bardzo piękne imiona w rodzinie haha 🙂❤. Ja mam kolegę Kostka, bardzo fajny chłopak 🙂. Mi się bardzo Ksawery podoba,ale myślę jak zdrabniać np ? Życzę Ci córeczki 😙. Ja mam w domu córkę Juliannę 🙃,drugiej Julinki nie znam . Julek jest dużo, ale Julianna to zupełnie inne imię.
Zdrobiale mówię Ksawuś ,Ksawcio ,Ksawi. A tak naprawdę najczęściej zwracamy się Guguś 😅 to jego ksywa od 2mieisaca życia to tyle gugał 😅😁

Dziewczyny jestem po prenatalnym, wszystko jest wporządku ,pomiary nie wzbudzają wątpliwości , dzidzia zdrowa przezierność i kość nosowa super 😊 płeć na razie nie jest bliżej określoną bo na początku lekarz był skłonny rzec ,że to chłopiec natomiast później trochę zwątpił i ostatecznie mówi że nie jest pewny żeby się nie nastawiać na razie, więc mamy ktosia 😁
Zdjęcie wstawię na wątek USG 😊

Ja właśnie dopiero 11 tydzień, chyba jedna z ostatnich majowych, termin na 30 maj, trochę w tyle się czuję czasami 😅 Do 15 tygodnia pewnie i u mnie się coś zaokrągli 😁
Mam ten sam termin mniej więcej, też czasami szukam brzucha, ale jeszcze za bardzo nic nie ma. Nie jestem z najszczuplejszych, ale mam też 1.8m wzrostu. Póki co 1 kg na plusie, ale nie mam mdłości i generalnie mogę jeść wszystko od początku 🙈

Cześć ciocie ❤️
My już po prenatalnych, z usg wszystko w porządku teraz czekamy na resztę wyników 😊 3 mam kciuki za pozostałe dziewczyny 😊

Załączniki

• IMG_20211105_113533.jpg
    IMG_20211105_113533.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 72
reklama
Dziewczyny, a czy ginekolog na tych prenatalnych sprawdza budowę serca, narządy dziecka?
Tak. Serce, nosek, żołądek, pęcherz, mózg, kręgosłup, nóżki i rączki, palce (czy są kciuki), pępowinę, kość udową. U nas pani dr sprawdziła te wszystkie parametry. Badała też Dopplerem serce i pokazała nam jak to wszystko się wypełnia i odpływa. Ogólnie dzięki temu badaniu jestem o niebo spokojniejsza. Dziękuję jej za to!

Do góry