reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Hej dziewczyny , chciałam was dopytać czy wy też ciągle czujecie jakby wodnista wydzielinę w ciągu tego 1 trymestru ? Mam takie ciągle wrażenie kurde 😳
Możecie wpisać mnie na 10.05 z terminem ale znając życie pewnie będzie z miesiąc prędzej jak w poprzedniej ciąży 🤣

reklama
Hej dziewczyny , chciałam was dopytać czy wy też ciągle czujecie jakby wodnista wydzielinę w ciągu tego 1 trymestru ? Mam takie ciągle wrażenie kurde 😳
Możecie wpisać mnie na 10.05 z terminem ale znając życie pewnie będzie z miesiąc prędzej jak w poprzedniej ciąży 🤣
Chodzi Ci o półprzezroczyste, dość gęste tak jakby upławy?

Dzień dobry Wszystkim! Chętnie dołączę do przyszłych Mam majowych, mam termin na koniec maja, teoretycznie :) Trochę o mnie to 40 na karku i w sumie lekarz nie dawal mi wielkich szans na ciążę więc właściwie się pogodziłam.z tym..a tu bum..ciąża..pierwsza..8tc się zaczyna. Ja totalnie zielona i oswajam sie jeszcze chyba. Jest tu jakaś mama w podobnym wieku, z tzw. geriatryczną ciążą (tak fachowo lekarze mowią). Pozdrawiam serdecznie:)
Ja też już 40 skończone i 11 TC się kończy 🙂trzymam kciuki!!

Dziewczyny, czy Wam też na tym etapie już mniej dokuczały mdłości? Jestem dzisiaj 8+5 i czuję jednak poprawę, jest 15:00, a mnie nie mdli jakoś strasznie, może 2/10. Juz tak nie raz miałam, że raz te objawy były mniejsze, raz większe...ale przed wizytą wszystko mnie stresuje podwójnie.
Ja nie mam nic z objawów od dawna.

Hej. Dzisiaj dość normalnie spałam 😆w sensie aż do 6😁
Ja za to miałam koszmar 😎😎że zgubiłam moje dzieci przedszkolne jak byliśmy w Domu Kultury😱😱 szukałam ich pół dnia i znalazłam, a potem wyłam razem z nimi 🤣🤣🤣 aż mnie głowa bolała hehe wyjęłam Apap, ale jak zjadłam śniadanie ..hmmm śniadanie 😎 trzy gryzy drożdżówki i pół jogurtu ..to przeszedł ból głowy.

Ja też mam wodnisty śluz cały czas 🙂
Rano sprawdziłam tętno dzidzi 😃 mąż się ze mnie śmieje, że kupiłam sobie zabawkę i się ekscytuje 🤣🤣 łożysko jest na przedniej ściance, więc i tam jest maleństwo zatem słychać za każdym razem, jakby było z tyłu to bym to rzuciła w kąt😃

U mnie ostatnio dni tak intensywne, że aż sama się martwię czy nie przesadzam trochę 🙄 Ale jakoś nie mogę, jak jest coś do roboty i ludzie wokół mnie robią to ja nie umiem usiąść i nie robić też 😅 Jutro musimy iść rano na cmentarz trochę posprzątać przed 1.11 a po południu dalsza część z tapetami. Myślę, że jak poczuje, że nie daje rady faktycznie to odpuszczę
Ty nie szalej kobieto🙂🙂choć ruch wskazany w ciąży, ale ty to już jak zawodowy budowlaniec 🤣🤣 ja też nie umiem siedzieć jak ktoś obok coś robi ..ale hehe teraz mam spadek mocy i jak mąż meble składał to spałam sobie rozwalona na kanapie obok 😱😎nic a nic mnie nie ruszało nawet walenie młotem. Kładłam się były tylko szuflady otworzyłam oczy był stelaż szafy a potem już cała 🤣🤣 za to później wszystko zmiotlam razem pozbieraliśmy narzędzia i zmyłam podłogi, żeby nie było 😃😃

Ty nie szalej kobieto🙂🙂choć ruch wskazany w ciąży, ale ty to już jak zawodowy budowlaniec 🤣🤣 ja też nie umiem siedzieć jak ktoś obok coś robi ..ale hehe teraz mam spadek mocy i jak mąż meble składał to spałam sobie rozwalona na kanapie obok 😱😎nic a nic mnie nie ruszało nawet walenie młotem. Kładłam się były tylko szuflady otworzyłam oczy był stelaż szafy a potem już cała 🤣🤣 za to później wszystko zmiotlam razem pozbieraliśmy narzędzia i zmyłam podłogi, żeby nie było 😃😃
Rany, mnie tzn. Nas czeka też przemeblowanie i przeorganizowanie mieszkania, już się stresuję jak to zrobić..;) miłej niedzieli Wszystkim 🌞

Rany, mnie tzn. Nas czeka też przemeblowanie i przeorganizowanie mieszkania, już się stresuję jak to zrobić..;) miłej niedzieli Wszystkim 🌞
Nas też czeka przeorganizowanie i nie mamy pojęcia jeszcze jak... Bo mamy 2 pokojowe ok. 40m2... Największym problemem będzie zmieścić wózek - bo jak wiadomo, te na klatce stać nie mogą, nie powinny i bym się bała :p (A nie mamy balkonu, nie mam pojęcia czy jest wózkownia, wiem że jest rowerownia, ale cała zapchana rowerami)

reklama
Dzień dobry
Nas też czeka przeorganizowanie i nie mamy pojęcia jeszcze jak... Bo mamy 2 pokojowe ok. 40m2... Największym problemem będzie zmieścić wózek - bo jak wiadomo, te na klatce stać nie mogą, nie powinny i bym się bała :p (A nie mamy balkonu, nie mam pojęcia czy jest wózkownia, wiem że jest rowerownia, ale cała zapchana rowerami)
.

Ostatnia edycja:
Do góry