reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Jak będzie bliżej rozwiązania zaczniemy szukać odpowiedniego wózka... Na razie "oby do 12tc i prenatalnych" później "oby do połówkowego USG"... A na dobrą sprawę stres przejdzie jak dostanie sterydy na rozwój płucek (wolałabym, aby dostało, niż narażać się na poród przedwczesny bez takiego zabezpieczenia)...
A dlaczego z góry zakładasz ze dostaniesz sterydy na płucka ?

reklama
My w maju komunia i przeprowadzka do innego miasta😆
To już hardcorowe zmiany 😎gdzie tu nasze remonciki 😱
@Hmmmm no to pewnie jak nie ma gdzie stawiać albo kawał od domu parkować! Ja bez auta sobie nie wyobrażam, bo pracuje w innej części miasta niż mieszkam, a córa chodzi do szkoły w trzeciej części miasta 🤔póki co nic nie mogę zmienić, bo będziemy zmieniać mieszkanie..jeszcze nie wiem gdzie ..wolałaby zmienić jej szkołę w 4 klasie, bo i tak zmiana pani i nowe dzieci przyjdą😏wątpię , że do tego czasu się wyprowadzimy

Ostatnia edycja:
A dlaczego z góry zakładasz ze dostaniesz sterydy na płucka ?
Dla własnego komfortu psychicznego wolę. Młoda dostała jakoś między 24-26tc, urodziła się w 36 bez żadnych problemów z oddychaniem...
Synek nie zdążył dostać :-/ (chociaż nie wiem czy by zadziałały)

Zaczęłam grzebać w wózkach i spodobał mi się insevio dolphin, ale zobaczymy jeszcze co i jak - 7-8 miesięcy to kawał czasu... Typy mogą się zmienić...

Ja w piątek mam wizytę o 17:30. I juz nie mogę się doczekać. To będzie 10+1 według ostatniego usg. Mam nadzieje ze u mojego kropka wszystko ok.
U mnie dzis odrobinę lepiej po ostatnim maratonie mdłości. Najgorzej po poludniu i jak zjem bardziej obfity posiłek. Z tego wszystkiego nie mam wcale ochoty jeść bo się boję ze znow bede sie źle czuła.
Wózek mam po córce- Adamex, choć baaaardzo go nie lubiłam to nie będę kupowała nowego. W gondoli dziecko jest kilka miesięcy wiec bez sensu. Później i tak przesiadamy się w lekką spacerówkę.
Miłego dnia dziewczyny🙂

Dzień dobry Wszystkim! Chętnie dołączę do przyszłych Mam majowych, mam termin na koniec maja, teoretycznie :) Trochę o mnie to 40 na karku i w sumie lekarz nie dawal mi wielkich szans na ciążę więc właściwie się pogodziłam.z tym..a tu bum..ciąża..pierwsza..8tc się zaczyna. Ja totalnie zielona i oswajam sie jeszcze chyba. Jest tu jakaś mama w podobnym wieku, z tzw. geriatryczną ciążą (tak fachowo lekarze mowią). Pozdrawiam serdecznie:)
Hej miło Cię powitać na naszym wątku 😊 ja mam 38 lat i to moja 4 ciąża. Zdrówka i spokoju oraz kolejnych „nudnych” miesięcy w ciąży bez żadnych niechcianych niespodzianek ❤️

Hej dziewczyny , chciałam was dopytać czy wy też ciągle czujecie jakby wodnista wydzielinę w ciągu tego 1 trymestru ? Mam takie ciągle wrażenie kurde 😳
Możecie wpisać mnie na 10.05 z terminem ale znając życie pewnie będzie z miesiąc prędzej jak w poprzedniej ciąży 🤣
Ja mam taką wydzielinę ale biorę luteinę i to chyba od tych tabletek tak mam.

Dzień dobry

U nas też 40m2 i też bez balkonu🙂 Jak tam z wizytami w tym tygodniu, ktoś się wybiera? Ja mam w środę, ostatnio byłam miesiąc temu, więc nie mam pojęcia, czego się spodziewać.
Ja mam w piątek i oczywiście jak każda z bas mega się stresuje. Mam nadzieję że ten mój krwiak chociaż o połowe się wchłoną.

Drogie Mamy
Robię generalny przegląd ciuchów w domu ... jest ich ogrom
Sprzedaje je przez znany i bezpieczny portal
Jeśli któraś z Was potrzebuje zakupić ubranka to bardzo Was proszę o wiadomość priv podam linka

Masa ciuszków po 1 zł

Serdecznie zapraszam

My auta nie mamy i nie planujemy - w wawie tu gdzie mieszkamy kompletnie nie ma go jak zagospodarować (mieszkanie blisko ronda ONZ - miejsc parkingowych brak)
My na razie też bez auta 😊 I jak czytam to będziemy mieć podobny metraż do kilku z Was, ok. 40m2, dwa pokoje z tym że balkon jest. Najgorzej, że 3 piętro bez windy i nawet teraz jak wchodzę czasami to masakra 😂😂 Teraz jeszcze pomieszkujemy z moimi rodzicami, ja całe życie na 9 piętrze i przyzwyczajona do windy 😂

reklama
Ja dzisiaj jadłowstręt totalny...ledwo wmuszam w siebie jedzenie i już od godziny mi mega niedobrze :/ Poza tym jestem dzisiaj zła jak osa :D Pierwszy mój taki dzień od początku ciąży. Na pewno mega się stresuję przed jutrzejszą wizytą i to też na mnie wpływa.

My wiosną przeprowadzamy się do nowego...mniejszego domu (ten był dla nas dwójki za duży😅), jakoś do marca powinniśmy się wyrobić z przeprowadzką. To byłby naprawdę mój wymarzony scenariusz, nowy dom, urządzanie pokoju dla malucha i przeprowadzka nad jezioro (będziemy mieli kilka kroków do plaży) :) Fajnie gdyby wszystko się udało :)

Do góry