A dlaczego z góry zakładasz ze dostaniesz sterydy na płucka ?Jak będzie bliżej rozwiązania zaczniemy szukać odpowiedniego wózka... Na razie "oby do 12tc i prenatalnych" później "oby do połówkowego USG"... A na dobrą sprawę stres przejdzie jak dostanie sterydy na rozwój płucek (wolałabym, aby dostało, niż narażać się na poród przedwczesny bez takiego zabezpieczenia)...
reklama
To już hardcorowe zmiany gdzie tu nasze remoncikiMy w maju komunia i przeprowadzka do innego miasta
@Hmmmm no to pewnie jak nie ma gdzie stawiać albo kawał od domu parkować! Ja bez auta sobie nie wyobrażam, bo pracuje w innej części miasta niż mieszkam, a córa chodzi do szkoły w trzeciej części miasta póki co nic nie mogę zmienić, bo będziemy zmieniać mieszkanie..jeszcze nie wiem gdzie ..wolałaby zmienić jej szkołę w 4 klasie, bo i tak zmiana pani i nowe dzieci przyjdąwątpię , że do tego czasu się wyprowadzimy
Ostatnia edycja:
Hmmmm
Fanka BB :)
Dla własnego komfortu psychicznego wolę. Młoda dostała jakoś między 24-26tc, urodziła się w 36 bez żadnych problemów z oddychaniem...A dlaczego z góry zakładasz ze dostaniesz sterydy na płucka ?
Synek nie zdążył dostać :-/ (chociaż nie wiem czy by zadziałały)
Zaczęłam grzebać w wózkach i spodobał mi się insevio dolphin, ale zobaczymy jeszcze co i jak - 7-8 miesięcy to kawał czasu... Typy mogą się zmienić...
Ja w piątek mam wizytę o 17:30. I juz nie mogę się doczekać. To będzie 10+1 według ostatniego usg. Mam nadzieje ze u mojego kropka wszystko ok.
U mnie dzis odrobinę lepiej po ostatnim maratonie mdłości. Najgorzej po poludniu i jak zjem bardziej obfity posiłek. Z tego wszystkiego nie mam wcale ochoty jeść bo się boję ze znow bede sie źle czuła.
Wózek mam po córce- Adamex, choć baaaardzo go nie lubiłam to nie będę kupowała nowego. W gondoli dziecko jest kilka miesięcy wiec bez sensu. Później i tak przesiadamy się w lekką spacerówkę.
Miłego dnia dziewczyny
U mnie dzis odrobinę lepiej po ostatnim maratonie mdłości. Najgorzej po poludniu i jak zjem bardziej obfity posiłek. Z tego wszystkiego nie mam wcale ochoty jeść bo się boję ze znow bede sie źle czuła.
Wózek mam po córce- Adamex, choć baaaardzo go nie lubiłam to nie będę kupowała nowego. W gondoli dziecko jest kilka miesięcy wiec bez sensu. Później i tak przesiadamy się w lekką spacerówkę.
Miłego dnia dziewczyny
nutka83
Hej miło Cię powitać na naszym wątku ja mam 38 lat i to moja 4 ciąża. Zdrówka i spokoju oraz kolejnych „nudnych” miesięcy w ciąży bez żadnych niechcianych niespodzianekDzień dobry Wszystkim! Chętnie dołączę do przyszłych Mam majowych, mam termin na koniec maja, teoretycznie Trochę o mnie to 40 na karku i w sumie lekarz nie dawal mi wielkich szans na ciążę więc właściwie się pogodziłam.z tym..a tu bum..ciąża..pierwsza..8tc się zaczyna. Ja totalnie zielona i oswajam sie jeszcze chyba. Jest tu jakaś mama w podobnym wieku, z tzw. geriatryczną ciążą (tak fachowo lekarze mowią). Pozdrawiam serdecznie
nutka83
Ja mam taką wydzielinę ale biorę luteinę i to chyba od tych tabletek tak mam.Hej dziewczyny , chciałam was dopytać czy wy też ciągle czujecie jakby wodnista wydzielinę w ciągu tego 1 trymestru ? Mam takie ciągle wrażenie kurde
Możecie wpisać mnie na 10.05 z terminem ale znając życie pewnie będzie z miesiąc prędzej jak w poprzedniej ciąży
nutka83
Ja mam w piątek i oczywiście jak każda z bas mega się stresuje. Mam nadzieję że ten mój krwiak chociaż o połowe się wchłoną.Dzień dobry
U nas też 40m2 i też bez balkonu Jak tam z wizytami w tym tygodniu, ktoś się wybiera? Ja mam w środę, ostatnio byłam miesiąc temu, więc nie mam pojęcia, czego się spodziewać.
tamiza
Drogie Mamy
Robię generalny przegląd ciuchów w domu ... jest ich ogrom
Sprzedaje je przez znany i bezpieczny portal
Jeśli któraś z Was potrzebuje zakupić ubranka to bardzo Was proszę o wiadomość priv podam linka
Masa ciuszków po 1 zł
Serdecznie zapraszam
Robię generalny przegląd ciuchów w domu ... jest ich ogrom
Sprzedaje je przez znany i bezpieczny portal
Jeśli któraś z Was potrzebuje zakupić ubranka to bardzo Was proszę o wiadomość priv podam linka
Masa ciuszków po 1 zł
Serdecznie zapraszam
sunflower21
My na razie też bez auta I jak czytam to będziemy mieć podobny metraż do kilku z Was, ok. 40m2, dwa pokoje z tym że balkon jest. Najgorzej, że 3 piętro bez windy i nawet teraz jak wchodzę czasami to masakra Teraz jeszcze pomieszkujemy z moimi rodzicami, ja całe życie na 9 piętrze i przyzwyczajona do windyMy auta nie mamy i nie planujemy - w wawie tu gdzie mieszkamy kompletnie nie ma go jak zagospodarować (mieszkanie blisko ronda ONZ - miejsc parkingowych brak)
reklama
TuAga
Ja dzisiaj jadłowstręt totalny...ledwo wmuszam w siebie jedzenie i już od godziny mi mega niedobrze :/ Poza tym jestem dzisiaj zła jak osa Pierwszy mój taki dzień od początku ciąży. Na pewno mega się stresuję przed jutrzejszą wizytą i to też na mnie wpływa.
My wiosną przeprowadzamy się do nowego...mniejszego domu (ten był dla nas dwójki za duży), jakoś do marca powinniśmy się wyrobić z przeprowadzką. To byłby naprawdę mój wymarzony scenariusz, nowy dom, urządzanie pokoju dla malucha i przeprowadzka nad jezioro (będziemy mieli kilka kroków do plaży) Fajnie gdyby wszystko się udało
My wiosną przeprowadzamy się do nowego...mniejszego domu (ten był dla nas dwójki za duży), jakoś do marca powinniśmy się wyrobić z przeprowadzką. To byłby naprawdę mój wymarzony scenariusz, nowy dom, urządzanie pokoju dla malucha i przeprowadzka nad jezioro (będziemy mieli kilka kroków do plaży) Fajnie gdyby wszystko się udało
Podziel się: