reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ale zawsze można sobie darować ogólne porządki typu szafy
Ja tam siedzę jak najwięcej.
A o sprzątaniu szaf nawet nie myślę 😉 Mieliśmy remontować z mężem kuchnię ale nie wiem czy podołamy bo nie mam weny do niczego a tym bardziej do bajzlu po remoncie 🙈 więc narazie odkładamy w czasie , chociaż jak pojawi się Nowy domownik to tym bardziej nie będzie czasu 🙈
Więc jak narazie również staram się jak najwięcej odpoczywać o ile mi szkraby pozwalają 😂

U mnie ostatnio dni tak intensywne, że aż sama się martwię czy nie przesadzam trochę 🙄 Ale jakoś nie mogę, jak jest coś do roboty i ludzie wokół mnie robią to ja nie umiem usiąść i nie robić też 😅 Jutro musimy iść rano na cmentarz trochę posprzątać przed 1.11 a po południu dalsza część z tapetami. Myślę, że jak poczuje, że nie daje rady faktycznie to odpuszczę

U mnie ostatnio dni tak intensywne, że aż sama się martwię czy nie przesadzam trochę 🙄 Ale jakoś nie mogę, jak jest coś do roboty i ludzie wokół mnie robią to ja nie umiem usiąść i nie robić też 😅 Jutro musimy iść rano na cmentarz trochę posprzątać przed 1.11 a po południu dalsza część z tapetami. Myślę, że jak poczuje, że nie daje rady faktycznie to odpuszczę
Nie przesadzaj z tym wysiłkiem. Plus zrywanie starych tapet to też uważaj, nie wiadomo na co były klejone itp. Moja bratowa była w ciąży jak wykańczali nowy dom i też jej było ciężko usiedzieć i patrzeć jak reszta robi, ale powiem Ci to co jej: korzystaj z pomocy, póki możesz, teraz masz też trochę inne priorytety, Twoi bliscy to rozumieją i chcą pomagać. Nie mówię, że masz leżeć i pachnieć, ale trochę się jednak oszczędzaj ☺️☺️☺️

Dzień dobry Wszystkim! Chętnie dołączę do przyszłych Mam majowych, mam termin na koniec maja, teoretycznie :) Trochę o mnie to 40 na karku i w sumie lekarz nie dawal mi wielkich szans na ciążę więc właściwie się pogodziłam.z tym..a tu bum..ciąża..pierwsza..8tc się zaczyna. Ja totalnie zielona i oswajam sie jeszcze chyba. Jest tu jakaś mama w podobnym wieku, z tzw. geriatryczną ciążą (tak fachowo lekarze mowią). Pozdrawiam serdecznie:)

Dzień dobry Wszystkim! Chętnie dołączę do przyszłych Mam majowych, mam termin na koniec maja, teoretycznie :) Trochę o mnie to 40 na karku i w sumie lekarz nie dawal mi wielkich szans na ciążę więc właściwie się pogodziłam.z tym..a tu bum..ciąża..pierwsza..8tc się zaczyna. Ja totalnie zielona i oswajam sie jeszcze chyba. Jest tu jakaś mama w podobnym wieku, z tzw. geriatryczną ciążą (tak fachowo lekarze mowią). Pozdrawiam serdecznie:)

Hej, witaj! :) :) Jestem, mam 39 lat i to moja pierwsza ciąża :) W poniedziałek idę na szybkie USG i mega się stresuję, ale jeśli wszystko będzie ok to zacznę 10 tydzień (dziś 8+5) :)

Hej, witaj! :) :) Jestem, mam 39 lat i to moja pierwsza ciąża :) W poniedziałek idę na szybkie USG i mega się stresuję, ale jeśli wszystko będzie ok to zacznę 10 tydzień (dziś 8+5) :)
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest w porządku :) ja byłam już na usg tydzień temu i lekarz pokazał mi już migający punkcik- serce już biło, niesamowite ;) stres nie jest dobry, chociaż wiem łatwiej mówić niż wykonać :)

Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest w porządku :) ja byłam już na usg tydzień temu i lekarz pokazał mi już migający punkcik- serce już biło, niesamowite ;) stres nie jest dobry, chociaż wiem łatwiej mówić niż wykonać :)

Chyba niemożliwe, żeby się nie stresować :) Stres nie jest taki zły jak się uważa, to taka półprawda przekazywana z pokolenia na pokolenie raczej :) Ja do czasu zobaczenia tętna byłam spokojna jak budda, ale im więcej czasu mija, im bardziej to się staje realne, tym bardziej mi zależy i się spinam :) Trzymam kciuki za Ciebie też, żeby wszystko przebiegało spokojnie :)

reklama
Do góry