reklama
TuAga
Fanka BB :)
Kurczę, jednak osiwieję w tej ciąży...spokoju mi to CRL nie dawało (że jest -3 dni, a ostatnio niby +1) i się naczytałam, że ryzyko poronienia w takim przypadku to 32%....masakra ta niepewność, jestem już super zmęczona. Czy którakolwiek z Was miała taką różnicę na minus w poprzednich ciążach na przykład i było ok? Nie wiem już serio co myśleć
Limonkaaa88
Ja miałam Zawsze tydzień starsza ciążę w pierwszej ciąży ale koleżanki nie raz miały ciąże młodsze o kilka dni, nigdy nie słyszałam zeby to byl problem, każde dziecko rozwija się inaczej, nie czytaj glupit na tym internecie,słuchaj lekarza i tylko lekarza nir używaj wujka Google do wyszukiwania sobie problemów. Ja pierwsza ciążę słuchałam lekarza i nie szukałam nic w internecie i to samo robie teraz. Po co wyszukiwać sobie problemy a potem się tym męczyć ?? Ty sobie robisz źle, bo to potem Ty ciągle o tym myślisz, nie możesz się skupić na czym innym, tylko sobie psujesz humor zamiast cieszyc się tym co jest. Zaufaj lekarzowi a internetu używaj do pisania tutaj, instagrama czy podejrzenia fb, oglądaj rzeczy dla maluszków a złe rzeczy do czytania po prostu odsun jak najdalej się da.Kurczę, jednak osiwieję w tej ciąży...spokoju mi to CRL nie dawało (że jest -3 dni, a ostatnio niby +1) i się naczytałam, że ryzyko poronienia w takim przypadku to 32%....masakra ta niepewność, jestem już super zmęczona. Czy którakolwiek z Was miała taką różnicę na minus w poprzednich ciążach na przykład i było ok? Nie wiem już serio co myśleć
Mama2012/2020/2022
Co usg będą różnicę,większe czy mniejsze.Kurczę, jednak osiwieję w tej ciąży...spokoju mi to CRL nie dawało (że jest -3 dni, a ostatnio niby +1) i się naczytałam, że ryzyko poronienia w takim przypadku to 32%....masakra ta niepewność, jestem już super zmęczona. Czy którakolwiek z Was miała taką różnicę na minus w poprzednich ciążach na przykład i było ok? Nie wiem już serio co myśleć
Ja na początku miałam dziecko mniejsze,teraz było większe o dzień.absolutnie tym się nie przejmuje. W każdej ciąży miałam różnicę. Maleństwo się rusza,nie zawsze idzie idealnie je zmierzyć.
Mama2012/2020/2022
W ogóle dzień dobry.
Chyba już koniec spania.
No to kawa
Dziewczyny zrobiła mi się fatalna skóra głowy,katastrofa.
Chyba już koniec spania.
No to kawa
Dziewczyny zrobiła mi się fatalna skóra głowy,katastrofa.
Ostatnia edycja:
Mama2012/2020/2022
Właśnie mi koleżanka pisze,że chyba skurcze ma,34tc. Emocje od rana.
Oj tak szybko? Może tylko Braxtons-Chicksa? Ja szczerze mówiąc nigdy nie wiedziałam czy to już te skurcze czy nie kiedy czas i do dziś nie wiem hehe przy pierwszym porodzie dwa duże skurcze odeszły wody i po problemie ..myk do szpitala. Przy drugim poród wywoływany bez żadnych skurczy i nawet szyjka zero skrócenia i rozwarcia - zmniejszała się ilość wód i pępowina z anomalią 2naczyniowa zamiast 3. Skierowanie do szpitala na luzaku najlepsze jak jedziesz do porodu robią wywiad przy przyjęciu boli i jeszcze masz odpowiadać na pytania
Mama2012/2020/2022
Właśnie nie do końca wie co jest grane,to jej 3 poród. Tak jeszcze nie miała. No,ale zbiera się do szpitala skoro w 34 ją wzięło,ona niby wiedziała że może wcześniej urodzić,wcześniejsze dzieciaki też przed terminem.Oj tak szybko? Może tylko Braxtons-Chicksa? Ja szczerze mówiąc nigdy nie wiedziałam czy to już te skurcze czy nie kiedy czas i do dziś nie wiem hehe przy pierwszym porodzie dwa duże skurcze odeszły wody i po problemie ..myk do szpitala. Przy drugim poród wywoływany bez żadnych skurczy i nawet szyjka zero skrócenia i rozwarcia - zmniejszała się ilość wód i pępowina z anomalią 2naczyniowa zamiast 3. Skierowanie do szpitala na luzaku najlepsze jak jedziesz do porodu robią wywiad przy przyjęciu boli i jeszcze masz odpowiadać na pytania
No,najlepiej byłoby żeby tak wody odeszły.
Ja tak miałam ostatnio właśnie,jestem na wsi,ok 60 km od szpitala/domu,torba nie spakowana,nic.i nagle wody odeszły ,dość szybko regularne skurcze i jazda do szpitala,po drodze telefon do lekarza żeby czasem nie okazało się,że ktoś inny będzie mnie przyjmowaćł,nie robił cięcia.
Przy synu było inaczej,szpital,patologia,oxy i cięcie.
reklama
Dorota1983
Aktywna w BB
Czesc dziewczyny, ciesze się ze rosną w was zdrowe, dzieciaczki, zycze każdej z Was spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.
Ja w czwartek ide do szpitala, mają mi dac jakies tabletki aby sama sie wyczyściła, ewentualnie w piątek mnie doczyszcza, w piątek popołudniu do domu, w piątek mamy rocznicę ślubu z mężem, ech cudowna rocznica :-(,pozdrawiam Was wszystkie
Ja w czwartek ide do szpitala, mają mi dac jakies tabletki aby sama sie wyczyściła, ewentualnie w piątek mnie doczyszcza, w piątek popołudniu do domu, w piątek mamy rocznicę ślubu z mężem, ech cudowna rocznica :-(,pozdrawiam Was wszystkie
Podziel się: