reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Po mnie głównie pod koniec. A teraz to szkoda gadać. Kiedyś babka do mnie w dino - proszę przede mną jest pani w ciąży. Mówię dziękuje bardzo ale nie jestem …
Tak jej się głupio zrobiło ze poszła z kolejki ze czegos zapomniała
Wiesz ,że i ja miałam takie sytuacje. Na początku się wkurzalam a potem podchodziłem do tego z humorem i korzystałam z uprzejmości xD . Teraz mimo ,że mam już bebzol spożywczy to stoję dumnie xD

reklama
U nas wszystko dobrze zarodek jest serduszko biło, według usg ok... Ufff co prawda nie wiem ile uderzeń seca itd ale to taki lekarz aby sYbko się dostać i aby serce zobaczyć... Resztę badań już u mojego. Teraz mogę już siedzieć spokojnie na dupsku 😁♥️
Taaa ciekawe ile wytrzymasz spokojnie na dupsku😆😅 u mnie w poprzedniej ciąży stres mijał tylko na jeden dzień po wizycie. Pozniej znow stres. Teraz jestem duuuzo spokojniejsza i potrafię wytrzymać 3 tyg 😆

Jutro zaczynam 10 tydzien. Mialam nadzieje ze mdłości ustąpią, ale jest co raz gorzej. Wczoraj byłam nie do życia. Obiad robiłam na raty, córce włączyłam bajki... cóż, takie dni tez sie zdarzają.
Mnie tez ostatnio pan przepuścił w kolejce do kasy. Bylam dzien po zrobieniu testu ciążowego wiec uznałam ze to jakiś wróżbita był 😅

Rozwazała któraś z Was poród domowy?
Nie, ale moja Koleżanka z byłej pracy rodziła w domu swoje drugie dziecko I tak się tym zachwycała, tak polecała ze to było przepiękne przeżycie i w ogóle heheh położna oczywiście była:) ale ja jakos taka odważna nie jestem na rodzenie w domu :)

Teraz moja kumpela jest w 3 ciąży i pierwsze rodziła od pierwszych skurczy w 1 godz I 45 minut drugie w 45 minut i teraz lekarz jej powiedział że trzecie może się urodzić w domu żeby byli tego świadomi a oni są mega wyluzowani, kolega mówi że w razie co poród odbierze hehhe no odważni:)

Kurczę, jednak osiwieję w tej ciąży...spokoju mi to CRL nie dawało (że jest -3 dni, a ostatnio niby +1) i się naczytałam, że ryzyko poronienia w takim przypadku to 32%....masakra ta niepewność, jestem już super zmęczona. Czy którakolwiek z Was miała taką różnicę na minus w poprzednich ciążach na przykład i było ok? Nie wiem już serio co myśleć :(
Pamiętaj ze jest jeszcze błąd pomiarowy, wiadomo ze lekarz stara się jak najdokładniej zmierzyć, ale to są takie odległości ze nie zawsze jest to możliwe

Czesc dziewczyny, ciesze się ze rosną w was zdrowe, dzieciaczki, zycze każdej z Was spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

Ja w czwartek ide do szpitala, mają mi dac jakies tabletki aby sama sie wyczyściła, ewentualnie w piątek mnie doczyszcza, w piątek popołudniu do domu, w piątek mamy rocznicę ślubu z mężem, ech cudowna rocznica :-(,pozdrawiam Was wszystkie
Bardzo mi przykro, przytulam Cię bardzo mocno!

Czesc dziewczyny, ciesze się ze rosną w was zdrowe, dzieciaczki, zycze każdej z Was spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

Ja w czwartek ide do szpitala, mają mi dac jakies tabletki aby sama sie wyczyściła, ewentualnie w piątek mnie doczyszcza, w piątek popołudniu do domu, w piątek mamy rocznicę ślubu z mężem, ech cudowna rocznica :-(,pozdrawiam Was wszystkie
Bardzo mocno ci współczuję, sama w kwietniu przeżyłam stratę. Wiem,że będzie Ci teraz ciężko...:-* przytulam cie najmocniej jak umiem!.

reklama
@gorla nie miałaś Toxo na pewno. Przy większości przeciwciał coś wychodzi, nie wiem czy to jakieś białka wchodzą w reakcję, czy o co chodzi, ale stąd te wartości poniżej których wynik jest ujemny. Tak jest ze wszystkimi prawie przeciwciałami, borelioza, hashimoto etc

Do góry