reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Całkiem inaczej jest chodzić do lekarza ze szpitala. Kłyszejko ma dobra opinie, kilka koleżanek do niego chodziło w ciąży. Ja chodzę do Czerniawskiego 😊
Też się nad Czerniawskim zastanawiam, ale bliżej nam do Klyszejko 😊
Cooo, to nie ma sensu! Jeśli powodem krwawienia jest krwiak to przecież masa dziewczyn je ma, opróżniają się i jest ok. Ten krwiak jest jakiś duzy? Który to dziś tydzień?
Nic nie mówił na temat wielkości krwiaka, tylko tyle że jest. A tc 6+1
Serduszko bije wszystko wporzadku. Karta ciąży założona
Super ❤️ Oby tak dalej bez żadnych problemów było.

Ja jeszcze wczoraj wieczorem plamiłam, w nocy na szczęście nic się nie działo. Teraz też na razie spokój. Bardzo się wczoraj wystraszyłam. Do tej wizyty 1 października to wykończę się chyba psychicznie 🙈 Tak sobie wczoraj myślałam, że lepiej by było gdyby ciąża jeżeli na się nie udać, to niech szybko się zakończy, bo ten czas oczekiwania i niepewności jest najgorszy. Tym bardziej, że nie mam jak się oszczędzać. Mąż dopiero od 15 w domu, a to tylko trzy godziny z całego dnia z dzieciakami bo już przed 19 zaczynamy kąpiele, a po 19 idą spać. Co ma być to będzie, ale patrząc z perspektywy czasu to co ciąża to coraz gorzej 😒

reklama
@nutka83 te krwiaki nie są takie straszne. Ja też się nie oszczędzam jakoś specjalnie . U mnie widzę luteina dopochwowo działa bo od razu plamienie się skończyło tylko ze ja miałam maleńkie.
Doktor mówił,że nawet jakbym leżała a jest krwiak i miałoby być źle to i tak będzie także najważniejsze to się wyciszyć,zająć tym co dotychczas robiłam.
Będzie dobrze.
Krwiak się wchłonie i Tobie i mi.

Ja zaczynam każdy dzień kawą 🙂 Znaczy w sumie od dziś to Euthyroxem, a potem kawa 🙂 Paradoksalnie to jedyne, od czego mnie nie odrzuca. Wczoraj na śniadanie weszły suche bułki - taki luksus🙂
Jak tam wizyty, ktoś dzisiaj ma?
Mnie od niczego nie odrzuciło. Tzn od kawy na początku ale ustały mi objawy ciąży i wszystko mi smakuje normalnie. Wizyta 30. Poniedziałek - środa beta hcg. U mnie już 7+4 ale wciąż nic nie widać.

Mnie tez za bardzo nic nie odrzuca, mdłości dalej skromne, zazwyczaj czuje je tylko po piciu wody i to jest dla mnie problem, wiem, ze pije za mało wody. Ale poza tym mogę wszystko, były grane crepesy, gofry i racuchy ostatnio :D Pozwalam sobie za bardzo, ale taki comfort food pomaga na stresik. @nutka83 wiem co czujesz, ja tez czekam na kolejną wizytę z niecierpliwością, ale czuje się jakby to miał być wyrok, nastawienie zmienia mi się sto razy dziennie i boje się, ze znow nie uda się późno, po prenatalnych etc To by była najgorsza opcja. A z drugiej strony czasem mam napływ optymizmu i tych chwil staram się trzymać :)

Mnie w pierwszej ciąży odrzuciło od kawy ale tylko z rana. I już mi tak zostało. W drugiej ciąży nie mogłam patrzeć na pizzę. Ale to na szczęście minęło. W trzeciej ciąży odrzuciło mnie od mięty i do tej pory nie lubię miętowego smaku.
A z takich ciekawostek pociążowych to po drugiej ciąży zmniejszył mi się rozmiar buta o jeden numer i zaczęły się falować włosy ale tylko z tylu głowy.

reklama
Mnie tez za bardzo nic nie odrzuca, mdłości dalej skromne, zazwyczaj czuje je tylko po piciu wody i to jest dla mnie problem, wiem, ze pije za mało wody. Ale poza tym mogę wszystko, były grane crepesy, gofry i racuchy ostatnio :D Pozwalam sobie za bardzo, ale taki comfort food pomaga na stresik. @nutka83 wiem co czujesz, ja tez czekam na kolejną wizytę z niecierpliwością, ale czuje się jakby to miał być wyrok, nastawienie zmienia mi się sto razy dziennie i boje się, ze znow nie uda się późno, po prenatalnych etc To by była najgorsza opcja. A z drugiej strony czasem mam napływ optymizmu i tych chwil staram się trzymać :)
Oj nie martw się choć ja też Czekam jak na wyrok. Bo lekarz kazał nastawić się na wszystko. A ja przestałam czuć się w ciąży aż :(

Do góry