reklama
Limonkaaa88
Fanka BB :)
Czy masz na to oddzielny dokument??? Bo grupa krwi na karcie z poprzedniej ciąży nie przejdzie. Ostatnio lekarz mowil ,że mam przynieść dokumentów potwierdzający grupę krwi ja akurat z 10 lat temu robiłam w centrum krwiodawstwa i mam taki papierek i musialam go pokazać w pierwszej ciąży i mieć oddzielnie przy porodzie mimo zapisu w karcie ciąży i teraz tak samo.A dziewczyny powiedzcie mi. Bo 9.09 byłam na wizycie u lekarki (poszłam dla świetego spokoju sprawdzić, bo bym padła z tego stresu) a teraz w poniedziałek 27.09 idę do docelowego lekarza, tego który jest na oddziale w razie co. Jutro idę na pobranie krwi żeby mieć gotowe wyniki i zastanawiam się czy muszę koniecznie robić grupę krwi?? Mam ja w badaniach z tamtej ciąży wiec przecież mi się nie zmieniła …
Paueczka91
A jesteś pod opieka endokrynologa? Ja przed ciąża dostałam 50/75 przy tsh 2,49Mi podobnie bo 3,9 ale tydzien temu miałam 3.2. Jestem na dawce 75
Tsh w ciąży może skakać. Generalnie mój endo zawsze mi powtarza ze syntetyczny hormon odpowiednio działa po 6 tygodniach, wiec tutaj pewnie jeszcze nie zareagował na leki...
marzycielkaa
Ja mam badanie z laboratorium, z moim numerem krwi i grupa krwi, ale na nazwisko panienskie... ciekawe czy to przejdzie
marzycielkaa
*numerem peselJa mam badanie z laboratorium, z moim numerem krwi i grupa krwi, ale na nazwisko panienskie... ciekawe czy to przejdzie
Mama2012/2020/2022
Niby można. Ale może spróbuj np od ogólnegoA u mnie nieciekawie się zrobiło. Po południu zaczęłam krwawić i to dość mocno Pojechałam do szpitala bo się naprawdę wystraszyłam. Lekarz zrobił usg jest pęcherzyk jest ciałko żółte i jest krwiak. Mam brać duphastron 3 razy dziennie. Zapisał mi jedno opakowanie i mam iść do kontroli do lekarza 1 października. Wtedy szóstki ma być jasne. Tylko teraz jak sobie przeliczyłam tabletki to nie starczy mi ich do kolejnej wizyty. Czy można tak przerwać branie po jednym opakowaniu? No i dał 22% szans na to że ciąża się utrzyma
Też mam krwiaka i pierwszy ginekolog dawał 90% ,a mój stwierdził że tego typu są częste.
Mama2012/2020/2022
Ja miałam tarczyce 3.1 dostałam od razu 50 tabletki i zlecił badania,były ok.
W poprzedniej ciąży miałam 75 od endokrynolog.
Będziemy kontrolować tsh
W poprzedniej ciąży miałam 75 od endokrynolog.
Będziemy kontrolować tsh
TuAga
Ja mam Hashimoto i niedoczynność, byłam na Letrox 50 przed ciązą, miałam TSH stabilnie, ok 1,5. Zbadałam dzień po teście ciążowym i miałam 2,8. Teraz jestem na 75, ale zastanawiam się czy nie za mało, każdy mówi co innego, ponieważ mam Ft4 na dobrym poziomie. No nic, w niedzielę zbadam znów przed wizytą.
Mika88
Tak jestem pod opieką endokrynologa. Też mam hashimoto i to było najprawdopodobniej przyczyną długich starań. Przed ciążą miałam wyregulowana tarczyce na 1,2 a gdy zaszłam w ciążę to os razu skoczyło do góry. Dawkę 75 dostałam ostatnio po wyniku 3,9. W sumie teraz co tydzień mam robić tsh I ft4 aby sprawdzić czy ta dawka będzie ok czy zwiększamyA jesteś pod opieka endokrynologa? Ja przed ciąża dostałam 50/75 przy tsh 2,49
Tsh w ciąży może skakać. Generalnie mój endo zawsze mi powtarza ze syntetyczny hormon odpowiednio działa po 6 tygodniach, wiec tutaj pewnie jeszcze nie zareagował na leki...
reklama
Madzia5676
A ja mam według wyniku 1.8 czy to dobrze czy źle ? Zapisał mi wczoraj euthyrox 50Tak jestem pod opieką endokrynologa. Też mam hashimoto i to było najprawdopodobniej przyczyną długich starań. Przed ciążą miałam wyregulowana tarczyce na 1,2 a gdy zaszłam w ciążę to os razu skoczyło do góry. Dawkę 75 dostałam ostatnio po wyniku 3,9. W sumie teraz co tydzień mam robić tsh I ft4 aby sprawdzić czy ta dawka będzie ok czy zwiększamy
Podziel się: