reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Jesteś po USG ? Może masz torbiel krwotoczna ? I to z niej jest to plamienie ? Jestem na forum dosyć długo i takie sytuacje były tu opisywane a ciąża zdrowo się rozwijała
Byłam na usg 3 września, trwało chyba 10 sekund... znalazła tylko pęcherzyk, jedno zdjęcie wydrukowała i zero komentarza. Chciałabym żeby to było cokolwiek byle nie to najgorsze 😔

reklama
Byłam na usg 3 września, trwało chyba 10 sekund... znalazła tylko pęcherzyk, jedno zdjęcie wydrukowała i zero komentarza. Chciałabym żeby to było cokolwiek byle nie to najgorsze 😔
A nie możesz iść np jutro znowu? To już tydzień po poprzednim USG będzie , tylko może do innego lekarza . Ja z wczoraj mam chyba z 6 zdjęć i pełen opis

A nie możesz iść np jutro znowu? To już tydzień po poprzednim USG będzie , tylko może do innego lekarza . Ja z wczoraj mam chyba z 6 zdjęć i pełen opis
Opisu to niestety nawet słownego nie było, gdybym nie spytała który tydzień to może być to nawet bym nie wiedziała 🤷🏻‍♀️ właśnie mam wizytę na 17.09 u naprawdę dobrej ginekolog ale raczej nigdzie wcześniej nie znajdę. Jutro beta i prog może coś wyjaśni 😔

Opisu to niestety nawet słownego nie było, gdybym nie spytała który tydzień to może być to nawet bym nie wiedziała 🤷🏻‍♀️ właśnie mam wizytę na 17.09 u naprawdę dobrej ginekolog ale raczej nigdzie wcześniej nie znajdę. Jutro beta i prog może coś wyjaśni 😔
Trzymam kciuki w takim razie i nie załamuj się , może jeszcze wszystko będzie dobrze ✊✊✊✊✊

Witam się dziewczyny ponownie, niedawno byłam na lutowych mamach, ale ciąża zakończyła się 12 lipca łyżeczkowniem 😔
13 sierpnia dostałam pierwszy okres po zabiegu ,było to dość długie krwawienie.
No i tak dzisiaj trafiam tutaj po przeprowadzonym dzisiaj rano teście ciążowym który oczywiście pokazał dwie krechy, nie ukrywam że byłam zaskoczona bo był to tzw zloty strzał 😅 oczywiście powinnam dłużej odczekać po zabiegu ,tak że zastanawiam sie teraz czy ciąża się utrzyma. Pozdrawiam was serdecznie 🤗
@Limonkaaa88 czy Ty nie byłaś ze mną na lutowych mamach 2022?
Nie nie, to nie ja, ktoś się pode mnie podszywa może hehehe
Gratulacje i mam nadzieję że tym razem będzie dobrze !

Już po…uff 🙈 Wszystko w najlepszym porządku 😄 6+4 i termin na majówkę 😂 Zeszło ze mnie ciśnienie 😂 Teraz się tylko zastanawiam, czy zostawać u tej lekarki, czy iść do tego lekarza, gdzie chciałam pierwotnie prowadzić ciąże. On jest na oddziale w moim szpitalu w razie co. Jak uważacie dziewczyny ?
Ze względu na długi czas oczekiwania na pierwszą wizytę musiałam zapisać się do innego lekarza, jestem już po jednej wizycie i planuje też u niego kolejną. Dopiero trzecia wizyta będzie u docelowego lekarza. To moja pierwsza ciąża i przy wybieraniu lekarza prowadzącego bardzo chciałam żeby pracował w moim szpitalu.

Wlasnie dzwonili do mnie z przychodni i umowilismy pierwsze badanie USG na 28.09 . To bedzie koncowka 8 tygodnia/ poczatek 9 😃 niewiem jak wytrzymam! Mega wam zazdroszcze tych usg w 5 tygodniach :D
Wyblagalam tez badanie krwi bo jwstwm anemiczką ale nie bylo latwo. Pierwsze co to mowila ze krew to po USG.. eh.. wy badacie BETY co 2 dni od momentu braku okresu a ja mam tyle czekac, chyba naprawde umre z zazdrosci na tej grupie😅😅😅 oczywiscie zartuje❤ ALE ZAZDROSZCZE
Wiem co czujesz! Ja w UK.. ide prywatnie na usg w sobote, a spotkanie z położna 30.09 i tez bedzie to przelom 8 i 9 tyg :) nie wiem jak wytrzymam pomiedzy wizytami, choć następne (pierwsze na służbe) usg tutaj dopiero w 12 tygodniu albo inaczej trzeba oszukiwac i klamac 🙄
W ogóle to od dwóch dni mam słabe dni. Bóle rwy kulszowej minęły kilka dni temu, ale nastrojowo jakoś spadłam w dół.

Mam nadzieje, ze u Was dobrze i wspaniale widzieć zdjęcia usg dziewczyn po wizytach! :)

Ja mam lekarza który pracuje w szpitalu gdzie rodzę. Jest to duży komfort. Ja miałam tego najlepszy przykład jak nagle odeszły mi wody, przyjechałam a tam wszystko już było przygotowane itp

reklama
Do góry