reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
No ja już szukam na vinted, żeby spodnie ciążowe kupić 🙈
Ja kupiłam 3 pary używki, to jedne za duże, drugie nawet mi się na tyłek nie wcisnęły, zostały tylko ogrodniczki to się przydadzą po nowym roku pewnie 🙈 a ostatnio w lumpku mierzyłam i niby rozmiar L, to jak usiadłam to w zapinaniu ciasne 🙄 i bądź tu mądry człowieku 😂 zostają mi dresy 😂

Mam nietypowe pytanie...
Czy jeśli mam 35+ (za chwilę skończę 36l) warto zrobić nify pro?
Przed prenatalnymi, jeśli bardzo Ci zalezy, albo po nich, jeśli cokolwiek w wynikach Cię zaniepokoi. Ja zrobiłam już teraz, prenatalne za 12 dni, ale ja byłam nastawiona na to od początku :) Nie są to niestety obojetne pieniądze, ale ja chyba mam cel sprawdzic co tylko mogę.

Przed prenatalnymi, jeśli bardzo Ci zalezy, albo po nich, jeśli cokolwiek w wynikach Cię zaniepokoi. Ja zrobiłam już teraz, prenatalne za 12 dni, ale ja byłam nastawiona na to od początku :) Nie są to niestety obojetne pieniądze, ale ja chyba mam cel sprawdzic co tylko mogę.
Właśnie też bym chciała i miałabym już większą pewność... W szerszym zakresie, ale jednak 2400 piechotą nie chodzi...

Ja kupiłam 3 pary używki, to jedne za duże, drugie nawet mi się na tyłek nie wcisnęły, zostały tylko ogrodniczki to się przydadzą po nowym roku pewnie 🙈 a ostatnio w lumpku mierzyłam i niby rozmiar L, to jak usiadłam to w zapinaniu ciasne 🙄 i bądź tu mądry człowieku 😂 zostają mi dresy 😂
Zamow sobie z lidla i swoj normalny rozmiar ja w pierwszej ciąży nosiłam 36 i ciazowe kupiłam 38 to się utopilam i wymieniałam

Ten mój wynik glukozy na czczo mnie trochę niepokój i dzisiaj załatwiłam sobie glukometr. Jutro rano sobie sprawdzę tak dla własnego spokoju. Jaki powinnam mieć wynik aby było wszystko dobrze? I jakie są normy godzinę po posiłku? W żadnej ciąży nie mualam problemów z cukrem więc to dla mnie nowy temat z którym mam nadzieję nie pozostanę długo. Bo wszystko mogę znieść, ale słowo dieta działa na mnie jak płachta na byka 😉

reklama
Tsh znowu mi spadło, wraz z pierwszą betą było 1,5. Dwa tygodnie temu 0,5 a teraz 0,310 około czyli już nadczynność 😔 Kiedyś przy pierwszej ciąży (nie wiem czy to efekt ciąży czy przypadek) miałam okropną nadczynność, ciąża niestety zakończona w 6 tygodniu. Czy takie tsh może mieć negatywny wpływ na maleństwo? Czy coś z tym robić? Metizol zabroniony w ciąży na pewno

Do góry