reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
U mnie co 3-4tyg wizyty. Wygląda na to, że będę miała jeszcze przed polowkowym. A powiedzcie mi proszę, polowkowe na NFZ jest zawsze w 20tc czy zależy jaki mi się trafi termin? Nie dostałam jeszcze skierowania, a badanie powinno mi wypaść na poczatku stycznia ;)

Hej Dziewczyny :) Ja już po wizycie, dziś 17t+2d (termin mam na 1.05) :D Wszystko jest w porządku z dzieckiem, ma już CRL 11,44cm. Lekarz potwierdził kolejny raz, że będzie dziewczynka, więc już się chyba ta płeć nie zmieni. Trzeba się pogodzić z myślą i przyzwyczaić, że nie będzie braciszka dla Miłosza, tylko siostrzyczka. Może to i dobrze, nie wiadomo czy jeszcze się kiedyś zdecydujemy na kolejne dziecko a tak parka będzie. Następną wizytę mam tym razem za 3,5 tygodnia, a nie 4 tygodnie jak zawsze, bo mój lekarz później ma jakąś operację i nie mógłby mnie przyjąć w standardowym terminie. W każdym razie bardzo się cieszę, że wszystko ok :) i chyba powoli mogę się brać za szykowanie wyprawki 😍

U mnie co 3-4tyg wizyty. Wygląda na to, że będę miała jeszcze przed polowkowym. A powiedzcie mi proszę, polowkowe na NFZ jest zawsze w 20tc czy zależy jaki mi się trafi termin? Nie dostałam jeszcze skierowania, a badanie powinno mi wypaść na poczatku stycznia ;)
Zazwyczaj między 18 a 22 tyg, ale nie ma ściśle określonego terminu kiedy trzeba je zrobić tak jak w przypadku "genetycznego ".

Kochane, czy macie zaplanowane kolejne wizyty po usg genetycznym? Czy teraz czekamy już tylko na połówkowe? U mnie wszystko jest w porządku z badaniami i zastanawiam się czy powinnam umawiać się na jakieś wizyty pomiędzy USG...
No ja się zapisuję jakoś raz w miesiącu do gina ,ale to jak akurat termin jest, nie żeby co chwila latać... po genetycznym byłam na wizycie w 15 tc, w przyszły wtorek mam połówkowe, a wizytę u gina 15 grudnia, czyli nie licząc usg to 5 tyg przerwy między wizytami, ale jak teraz pójdę to wezmę jakieś dodatkowe skierowanie na usg ;)
A te połówkowe to jest 3d, czy zależnie od sprzętu jaki jest w gabinecie?

Kochane, czy macie zaplanowane kolejne wizyty po usg genetycznym? Czy teraz czekamy już tylko na połówkowe? U mnie wszystko jest w porządku z badaniami i zastanawiam się czy powinnam umawiać się na jakieś wizyty pomiędzy USG...

Tak miałam już jedną (tydzień po prenatalnych), a za tydzień mam drugą. Mój lekarz przyjmuje mnie co 3 tygodnie, a prenatalne mam u innego lekarza

reklama
Mam tak samo, kolejne mi wypada w 16tc. Choć najchętniej bym chodziła co tydzień 😅
Teraz wyjątkowo w czwartek wybieram się do innego lekarza, ale tylko po to aby mieć możliwość w razie gdyby była taka potrzeba żeby przyjął mnie do siebie na oddział. Niestety mój ginekolog nie pracuje teraz w żadnym szpitalu, tam gdzie chce rodzić bądź ewentualnie będzie taka potrzeba że muszę się znaleźć w szpitalu nie przyjmują pacjentek "nie swoich". Więc idę z myślą żeby się dogadać z nim i pojawić ze 3 razy w ciągu całej ciąży. Przy okazji dowiem się jak maleństwo i czy torbiel zaczęła się wchłaniać ;)

Do góry