reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Czesc dziewczyny
Ja na zaparcia na noc zalewam siemie liniane i rano wypijam. Pomaga bardzo. Jesli chodzi o jedzenie samych ziarenek to tzreba uwazac bo one moga nasilac zaparcia.
Zastanawialam sie czy z wami sie witac czy nie. Jestem teraz 7+5 wedlug usg, a wedlug miesiączki powinno byc 8+4. Mialam w niedziele bardzo silne krwawienie lacznie z wypadnieciem masy wielkości pięści, myslalam że juz po wszystkim ale okazalo sie ze to krwiak i maly czlowiek nadal zyje i rosnie. Wiec ciaza nie pewna, ale podczytuje was i stwierdziłam że sie odezwę.
Czy wy tez macie takie roznice usg a miesiączka?
Ja według OM byłabym już w 14 tc, ale ze mam PCOS i bardzo nieregularne cykle, to trzeba było patrzeć tylko na USG.

No wlansie przy nieregularnych to wiem ze moga byc, ale ja mam rowno co 28 dni okres wiec ta roznica troche mnie martwi. Chociaz lekarz tlumaczyl ze 7 dni to margines bledu tego co robi usg

Czesc dziewczyny
Ja na zaparcia na noc zalewam siemie liniane i rano wypijam. Pomaga bardzo. Jesli chodzi o jedzenie samych ziarenek to tzreba uwazac bo one moga nasilac zaparcia.
Zastanawialam sie czy z wami sie witac czy nie. Jestem teraz 7+5 wedlug usg, a wedlug miesiączki powinno byc 8+4. Mialam w niedziele bardzo silne krwawienie lacznie z wypadnieciem masy wielkości pięści, myslalam że juz po wszystkim ale okazalo sie ze to krwiak i maly czlowiek nadal zyje i rosnie. Wiec ciaza nie pewna, ale podczytuje was i stwierdziłam że sie odezwę.
Czy wy tez macie takie roznice usg a miesiączka?
Wiesz co ja na pierwszej wizycie miałam podobną różnicę, bo 6 dni (z OM termin na 1.05 a z USG na 6.05). A jak byłam ostatnio to już było tylko 4 dni różnicy (z OM na 1.05 a z USG na 4.05). Prawda jest taka, że dzieciątka jest malutkie, coś się krzywo lekarzowi zaznaczy i już o kilka dni przeskakuje :D A nawet jak zmierzone dobrze to przecież tak może być, owulacja może się przesunąć, nie byłybyśmy pierwszymi takimi przypadkami ;)

Kochane a macie tak,ze są dni jak jest niedobrze cały dzień,bolą piersi ,podbrzusze a następny dzień zero objawów ? Ja dziś tak mam i trochę panikuje. Piersi jakieś takie zrobiły się miękkie , przestały bolec , dobrze się czuje, aż za dobrze :/ Miałam tak w pierwszej ciąży ze z dnia na dzień zniknęły wszystkie objawy i okazało się ze serduszko przestało bić,ale to był wtedy 6tc. Dziś mam 10+0 a wizyta dopiero w środę , chyba osiwieje do tego czasu ;P

Kochane a macie tak,ze są dni jak jest niedobrze cały dzień,bolą piersi ,podbrzusze a następny dzień zero objawów ? Ja dziś tak mam i trochę panikuje. Piersi jakieś takie zrobiły się miękkie , przestały bolec , dobrze się czuje, aż za dobrze :/ Miałam tak w pierwszej ciąży ze z dnia na dzień zniknęły wszystkie objawy i okazało się ze serduszko przestało bić,ale to był wtedy 6tc. Dziś mam 10+0 a wizyta dopiero w środę , chyba osiwieje do tego czasu ;P
U mnie nigdy objawy nie są takie same każdego dnia. Raz jest lepiej, a raz gorzej. Ja mam wizytę dopiero w piątek więc chyba ołysieję. 🤣

reklama
Do góry