reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

No właśnie pytałam o to moją ginekolog i mówi, że przyczyną może być właśnie ciąża... innych objawów nie mam, nie czuje się chora... wiem, że to dziwne... I strasznie uciążliwe🙄

Jeżeli tak wczesniej nie miałaś to może faktycznie być przez ciążę🙂
Ja mam alergię i od maja do października powinna mnie męczyć, a odkąd jestem w ciąży brak kataru i astmy🙂

reklama
Czesc dziewczyny
Ja na zaparcia na noc zalewam siemie liniane i rano wypijam. Pomaga bardzo. Jesli chodzi o jedzenie samych ziarenek to tzreba uwazac bo one moga nasilac zaparcia.
Zastanawialam sie czy z wami sie witac czy nie. Jestem teraz 7+5 wedlug usg, a wedlug miesiączki powinno byc 8+4. Mialam w niedziele bardzo silne krwawienie lacznie z wypadnieciem masy wielkości pięści, myslalam że juz po wszystkim ale okazalo sie ze to krwiak i maly czlowiek nadal zyje i rosnie. Wiec ciaza nie pewna, ale podczytuje was i stwierdziłam że sie odezwę.
Czy wy tez macie takie roznice usg a miesiączka?
Ja tak miałam na pierwszej wizycie równy tydzień różnicy. Wtedy wg om było 7+2 A wg usg 6+2. Teraz idę w poniedziałek i lekarz mówił że na tym usg już się wyjaśni dokładnie. To jest normalne że jest taka różnica. Idąc tym tokiem dziś jest wg om 8+6 A wg usg 7+6.
A mam do Was pytanie !
Czy chodzicie do ginekologa który pracuje w szpitalu w którym będziecie/chciałybyście rodzic ?
ja mam fantastyczna ginekolog ale nie pracuje w tym szpitalu w którym chciałabym rodzic. Koleżanka nagadala mi ze oszalałam i ze powinnam znaleźć innego ginekologa prowadzącego który będzie ze mną przy porodzie. Tez uważacie ze to takie ważne? Nie wiem co o tym myśleć
Tak, ja tak wybrałam z uwagi na to że przewiduje komplikacje jeszcze przed porodem. Muszę mieć w szpitalu lekarza któremu ufam, dzwonię że jadę i wiem że on tam będzie.

Jeżeli tak wczesniej nie miałaś to może faktycznie być przez ciążę🙂
Ja mam alergię i od maja do października powinna mnie męczyć, a odkąd jestem w ciąży brak kataru i astmy🙂
Oo to witam w klubie, ja też alergik i astmatyk😉 no wlasnie przed ciążą nic takiego się nie działo, zaczęło się w 8 tygodniu. Myślałam, że przeziębienie, ale nie... co do astmy to moja też się trochę uciszyła, rzadko zdarza się gorszy dzień na szczęście 🙂

Oo to witam w klubie, ja też alergik i astmatyk😉 no wlasnie przed ciążą nic takiego się nie działo, zaczęło się w 8 tygodniu. Myślałam, że przeziębienie, ale nie... co do astmy to moja też się trochę uciszyła, rzadko zdarza się gorszy dzień na szczęście 🙂

Ginekolog nie pomógł co brać na to? Ewentualnie jeszcze wujka google zapytaj może któraś miała taki przypadek😊 Ja się obawiałam, że przez ciążę pogorszy się astma lub całkiem przez nos nie będę mogła oddychać, bo zatka, a poszło w drugą stronę na szczęście. Życie alergika jest okropne spać nie można, a człowiek przez to w dzień czuje się jak ***** 😀🙂 Przy najgorszym pyleniu nawet już zyrtec nie pomagał

Ginekolog nie pomógł co brać na to? Ewentualnie jeszcze wujka google zapytaj może któraś miała taki przypadek😊 Ja się obawiałam, że przez ciążę pogorszy się astma lub całkiem przez nos nie będę mogła oddychać, bo zatka, a poszło w drugą stronę na szczęście. Życie alergika jest okropne spać nie można, a człowiek przez to w dzień czuje się jak ***** 😀🙂 Przy najgorszym pyleniu nawet już zyrtec nie pomagał
To faktycznie ostro z tą alergią... dobrze, że teraz masz spokój😉 no właśnie ginekolog nic nie zaleciła na to, ale teraz pogadam jeszcze raz w środę, bo już wysiadam...
Nawet wujka Google pytałam, ale mnie nie zdiagnozował... 😜

To faktycznie ostro z tą alergią... dobrze, że teraz masz spokój😉 no właśnie ginekolog nic nie zaleciła na to, ale teraz pogadam jeszcze raz w środę, bo już wysiadam...
Nawet wujka Google pytałam, ale mnie nie zdiagnozował... 😜

Oj tak, a ty na co masz alergię?🤗 Uuu jak wujek google nie pomógł to bardzo ciężki przypadek 🤔

Oj tak, a ty na co masz alergię?🤗 Uuu jak wujek google nie pomógł to bardzo ciężki przypadek 🤔
Ja w zasadzie na wszystkie pyłki, kurz, roztocza i sierść wszelaką, tzw. przypadek beznadziejny 😄 kiedyś mi alergolog powiedział, że mam tego tyle, że w zasadzie nie ma sensu mnie odczulać... na szczęście nie mam chociaż alergii pokarmowych 😉 A na Ciebie co działa uczulająco?

Co do wujka Google - może będę pierwszym studium takiego przypadku 😄

Czesc dziewczyny
Ja na zaparcia na noc zalewam siemie liniane i rano wypijam. Pomaga bardzo. Jesli chodzi o jedzenie samych ziarenek to tzreba uwazac bo one moga nasilac zaparcia.
Zastanawialam sie czy z wami sie witac czy nie. Jestem teraz 7+5 wedlug usg, a wedlug miesiączki powinno byc 8+4. Mialam w niedziele bardzo silne krwawienie lacznie z wypadnieciem masy wielkości pięści, myslalam że juz po wszystkim ale okazalo sie ze to krwiak i maly czlowiek nadal zyje i rosnie. Wiec ciaza nie pewna, ale podczytuje was i stwierdziłam że sie odezwę.
Czy wy tez macie takie roznice usg a miesiączka?
U mnie owulacja była ok. 38 dnia cyklu. Wiec mam sporą rozbieżność.
A mam do Was pytanie !
Czy chodzicie do ginekologa który pracuje w szpitalu w którym będziecie/chciałybyście rodzic ?
ja mam fantastyczna ginekolog ale nie pracuje w tym szpitalu w którym chciałabym rodzic. Koleżanka nagadala mi ze oszalałam i ze powinnam znaleźć innego ginekologa prowadzącego który będzie ze mną przy porodzie. Tez uważacie ze to takie ważne? Nie wiem co o tym myśleć
Ja chodzę do ordynatora. Prowadziłam u niego 2 lata temu pierwszą ciążę, wtedy jesacze nie był ordynatorem. Mialam cc na które on mnie skierował i osobiście je zrobił w umówionym terminie.
Ja pewniej się czuję idąc do szpitala w którym pracuje moj lekarz prowadzacy.

Ja w zasadzie na wszystkie pyłki, kurz, roztocza i sierść wszelaką, tzw. przypadek beznadziejny 😄 kiedyś mi alergolog powiedział, że mam tego tyle, że w zasadzie nie ma sensu mnie odczulać... na szczęście nie mam chociaż alergii pokarmowych 😉 A na Ciebie co działa uczulająco?

Co do wujka Google - może będę pierwszym studium takiego przypadku 😄
To tak jak ja z alergia, wszystkie pyłki i kurz, tragedia od paru dni ciągle kicham i nie zatkany;(

reklama
Dziewczyny ja właśnie wróciłam z pobrania krwi, już dawno mi tyle krwi naraz nie spuścili 😅 ale pielęgniarka co chwila się pytała czy wszystko w porządku bo chyba blada się robiłam, czułam dosłownie jak słabne 😅 na szczęście nie zemdlałam i teraz czekam na pyszne śniadanko m, miłego dnia Wam życzę ❤️

Do góry