reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
A ile takie łóżeczko dostawne służy? Bo też się zastanawiam nad takim bo również mam małe mieszkanie, ale pewnie dość szybko będzie trzeba wymienić na większe i nie wiem czy jest sens.
Ja myślę, se jak bobas się zacznie obkręcac to już wtedy chyba to nie będzie zbyt bezpieczne. Chociaż pewnie tez można zabezpieczyć. Ja obstawiam z 5 miesięcy.

@Cordiane
@Mimi1987
@dadzi
@Weronikax1
@Hankaa
@zielona2909
@angel.sweet.25

Co u was? Pojawiło się jakieś światełko w tunelu?Czy pomimo smutnych wydarzeń zglądacie do nas jeszcze? Jeśli kogoś pominęłam (a na bank pominęłam) to przepraszam. Pamiętamy, że byłyście z nami :)
Dziękuję za pamięć 🙂 U mnie trochę pod górkę... W szpitalu dostałam Cytotec i gdy zaczęły wypadać skrzepy prosiłam pielęgniarkę o sprawdzenie czy jest tam zarodek. Mówiła, że nie ma. Przed zabiegiem prosiłam bardzo lekarzy, aby zabezpieczyć materiał... Po wybudzeniu pierwszym pytaniem było czy udało się uzyskać zarodek i powiedziano mi, że jest wszystko co być powinno. A za 3 dni dostałam telefon z genetyki, że w materiale nie ma zarodka ani kosmówki, czyli nie mogą zrobić badań genetycznych. Bardzo mnie to załamało, ale potem pomyślałam, że może to znak żeby nie iść w tym kierunku... Byłam umówiona też do immunologa, ale jak na złość rozchorowałam się - gorączka, ból kości, katar, kaszel, więc póki co musiałam zrezygnować z wizyty żeby nikogo nie zarazić 😕 Ale chcę zrobić w tym tygodniu na własną rękę badania na przeciwciała, które są w organiźmie do 6 tygodni po poronieniu. Nie chcę przegapić tego czasu.
Najgorsze co mam to stany lękowe, ktorych nie miałam przy wcześniejszych stratach 🙁
Podczytuję Was i trzymam kciuki za każdą z Waszych wizyt 😘😘 Pozdrawiam Was ciepło!! ♥️

Mi się podoba tez takie z kinderkraft
Zobacz ofertę: Łóżeczko dostawne aluminiowe Kinderkraft UNO 2w1 Link do: Łóżeczko dostawne aluminiowe Kinderkraft UNO 2w1
No właśnie to jest takie jak Chicco Next2Me i ono długo nie posłuży.
Ja myślę, se jak bobas się zacznie obkręcac to już wtedy chyba to nie będzie zbyt bezpieczne. Chociaż pewnie tez można zabezpieczyć. Ja obstawiam z 5 miesięcy.
Dlatego może bezpieczniejsze byłoby takie, jeśli ma służyć dłużej niż 5 miesięcy?

No właśnie to jest takie jak Chicco Next2Me i ono długo nie posłuży.

Dlatego może bezpieczniejsze byłoby takie, jeśli ma służyć dłużej niż 5 miesięcy?
Myśle ze to tez dobry pomysł takie łóżeczko :)

Cześć, długo się zastanawiałam czy już do Was tutaj dołączyć, ale po skali dzisiejszych mdłości wnioskuje, że jest OK 😅 Jestem po poronieniu zatrzymanym(6/11tyg) stąd moje sceptyczne podejście. Są tutaj osoby może osoby po podobnym przeżyciu? Jak sie pocieszacie w chwilach zwątpienia?
Na pierwszym USG było wszystko książkowo(zarodek, ''serduszko" 💓) Teraz w piątek kolejna wizyta i mam mega stresa...Do tego TSH podskoczyło do 3 i musiałam włączyć Eutyrox - to samo było poprzednim razem... Mam nadzieję, że historia nie zatoczy koła...

U mnie aktualnie 9t1, a termin na 17. Pozdrawiam :)

@Cordiane
@Mimi1987
@dadzi
@Weronikax1
@Hankaa
@zielona2909
@angel.sweet.25

Co u was? Pojawiło się jakieś światełko w tunelu?Czy pomimo smutnych wydarzeń zglądacie do nas jeszcze? Jeśli kogoś pominęłam (a na bank pominęłam) to przepraszam. Pamiętamy, że byłyście z nami :)
Hej, przyznam ze nie zaglądam ale pamiętam o Was. Mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko jest ok!
U mnie doszło do samoistnego poronienia w domu. Oj działo się dużo. Dzisiaj byłam w szpitalu zobaczyć czy wszystko jest ok, bo piątkowe usg pokazało ze zostały resztki. Jednak udało się bez zabiegu. Niestety nabawiłam się anemii poprzez bardzo dużą utratę krwi więc dostałam leki i nabieram sil. Byl to dosyć trudny dla mnie czas, dużo łez, stresu. Ale już czuje, że po malu bede wychodziła na prostą.
Dzięki za pamięć 😘

Hej dziewczyny :)
W czw wylądowałam na IP z plamieniem, zmienili mi luteinę na Duphaston i na szczęście przeszło :) Ogólnie mam więcej odpoczywać i się nie przemęczać. Dzisiaj byłam na planowej wizycie u mojej lekarki, według niej wyniki krwi są całkiem ok - TSH lekko poniżej normy (prawdopodobnie przez to że to I trymestr) oraz będą powtarzane badania w kierunku toksoplazmozy (najprawdopodobniej mam już przeciwciała wynikające z wcześniejszego zakażenia ale parametr igM jest podobno na granicy - IgG 64,1 (+) oraz IgM 0,5 (-)). Czy ktoś ma dostęp do widełek wartości IgG oraz IgM (kiedy dodatnie, kiedy ujemne)? 😒 Macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
Ogólnie dzidzia ma się dobrze i staram się być dobrej myśli, że wszystko będzie OK, zamartwianiem się niczego nie zmienię ale czasami warto się tu wygadać 😉 Zapisałam się też na badania prenatalne na 05.11 i kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie 🤨

reklama
A jak sobie radzicie z badaniami krwi gdzie trzeba iść na czczo? Ja wstaje i jestem od zawsze taaka głodna A badania mam zawsze najwcześniej o 9.

Do góry