reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Cześć Dziewczyny, chyba czas się przywitać dzisiejszym testem. Ledwie widoczna druga kreska :) Jeszcze nie jest pewne, czy wszystko jest okej, bo to dopiero początek na pewno, ale witam się :)
Dopiero 24 października mam USG, które potwierdzi ciążę.
Ale to jak test z bladziutką kreską jest z dzisiaj to termin raczej na czerwiec a nie maj prawda?

Generalnie pościel fajna sprawa :) ale z pościelą nie ma co przesadzać, bo na pewno nie jest to towar pierwszej potrzeby i zawsze zdąży się kupić. Mój synek ma 9,5 miesiąca i jeszcze nigdy nie spał pod pościelą. U malutkich dzieci pościel, poduszki, ochraniacze do łóżeczka przyczyniają się do większego prawdopodobieństwa śmierci łóżeczkowej. Najbardziej polecane jest, żeby dziecko spało po prostu w śpiworku zakładanym na ciało.= i nic więcej żeby mu nie wkładać do łóżeczka. Ale wiadomo każdy rodzic robi tak jak uważa za słuszne. Mój synek np. nie tolerował śpiworków i od początku spać w beciku a potem pod kocykiem. I pod kocykiem śpi do tej pory, możliwe że teraz na zimę wyjmę mu dopiero kołderką, ale to już będzie miał co najmniej 10 miesięcy, jest dość samodzielny i nie boję się aż tak, że sobie to zarzuci na głowę i nie będzie mógł oddychać. Młodszego dziecka po prostu bałabym się położyć pod kołdrą.
Masz rację u mnie też pościel była kupiona i to nie jedna nigdy nie użyta. Zawsze lekki kocyk albo spiworek.

kurcze a tak się na te pościel nakręcilam
Zależy jaka wielkość pościeli może wykorzystasz w innym czasie. Takie niemowlę będzie miało problem żeby się obkrecic, albo sobie zarzuci na głowę, a ty nie będziesz spać bo będziesz pilnować czy okryte, albo czy nie za bardzo. Takie moje zdanie Ale jak uważasz.

Zależy jaka wielkość pościeli może wykorzystasz w innym czasie. Takie niemowlę będzie miało problem żeby się obkrecic, albo sobie zarzuci na głowę, a ty nie będziesz spać bo będziesz pilnować czy okryte, albo czy nie za bardzo. Takie moje zdanie Ale jak uważasz.
moje pierwsze dziecko wiec wiele pytań o dylematów przedemna

Tak? To ja chyba nie umiem liczyć, miesiączkę miałam 12 września, to na pewno nie maj?
Ja miałam 26.07 OM i termin mam na 1.05 z OM i 6.05 z USG :) wiec zależy jaką masz długość cyklu ale obstawiam czerwiec :D przynajmniej z oficjalnego terminu, bo jak ostatecznie wyjdzie to nikt nie zgadnie w tym momencie ;) Ale jak wolisz zostać na majówkach to jak najbardziej zapraszamy!!!

reklama
kurcze a tak się na te pościel nakręcilam
Kupić zawsze można :) wiadomo, że cudowaie jest wybierać takie dzieczakowe rzeczy, ale po prostu napisałam, że większość osób pościeli dość długo nie używa tak żebyś miała pogląd na sytuację ;) Chociaż wiadomo, że są wyjątki i tacy, którzy używaja jej już od urodzenia.

Do góry