reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Kupić zawsze można :) wiadomo, że cudowaie jest wybierać takie dzieczakowe rzeczy, ale po prostu napisałam, że większość osób pościeli dość długo nie używa tak żebyś miała pogląd na sytuację ;) Chociaż wiadomo, że są wyjątki i tacy, którzy używaja jej już od urodzenia.
to jeszcze powiedzcie jak długo łóżeczko sluzy

reklama
Ja miałam 26.07 OM i termin mam na 1.05 z OM i 6.05 z USG :) wiec zależy jaką masz długość cyklu ale obstawiam czerwiec :D przynajmniej z oficjalnego terminu, bo jak ostatecznie wyjdzie to nikt nie zgadnie w tym momencie ;) Ale jak wolisz zostać na majówkach to jak najbardziej zapraszamy!!!
Niee, ja się bałam, że będzie bliźniak :p i będzie na pewno teraz, ehh :p

moje pierwsze dziecko wiec wiele pytań o dylematów przedemna
No na pewno ja przy 1 miałam masę rzeczy nie potrzebnych których nie użyłam. Tak samo z ubrankami. Polecam wygodne, nigdy nie założyłam dziecku jeansow A miałam całą masę podostawalam i się później zdziwiłam jak można dziecko Taki w małe męczyć żeby coś na brzuchu ucuskalo i było sztywne krepowalo ruchy. Takie spodnie dopiero w przedszkolu. Trzeba myśleć praktycznie 😉

U nas mały spał w łóżeczko do 3 roku życia. Także długo. Później już sciagnelismy mi jeden bok więc mógł sobie spokojnie wchodzić i wychodzić

to jeszcze powiedzcie jak długo łóżeczko sluzy
Mój synek ma dopiero 9,5 miesiąca, więc nie mam pojęcia ile jeszcze (może niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony :) ), ale zakładam, że co najmniej do drugiego roku życia albo i dłużej. Chodzi o to, żeby nie wychodził dzieciak bez opieki, a jak przeniesiesz do zwykłego łóżka bez barierek to już stracisz nad tym kontrolę. Ja ogólnie przez pierwsze 4-5 miesięcy (nie pamiętam dokładnie) korzystałam z kołyski a dopiero potem z łóżeczka. Kupiłam takie mniejsze 120x60 i szczerze Ci powiem, że trochę żałuję. Gdybym jeszcze raz podejmowała tą decyzje to wzięłabym 130x70. A to dlatego, że mój synek jest z tych dzieci bardzo bardzo ruchliwych podczas snu i ciągle się obija o barierki (teraz już mamy ochraniacz ale i tak ciągle gdzieś uderza) i go to wybudza. Myśle, że gdyby łóżeczko było większę to może chociaż trochę lepiej by spał 😅

Czyli że u mnie jeśli to faktycznie będzie wszystko okej, będzie około 23 czerwca? Jezu, w dzień ojca by było, ale by było fajnie.
Jak to jest liczone w takim razie właściwie?
Znajdź sobie w internecie jakikolwiek kalkulator ciąży i sprawdź :) może być na przykład ten: Link do: Kalkulator ciąży - który tydzień ciąży, miesiąc, trymestr - Mjakmama.pl
Ciąża trwa mniej więcej 280 dni licząc od daty ostatniej miesiączki. Wiadomo, że taki kalkulator wylicza w banalnie prosty sposób zakładając regularność cykli miesiączkowych, ale chociaż przybliżoną datę poznasz a po wizycie u gin się wyjaśni czy pozostajecie przy tej dacie z OM czy z USG ;)

reklama
Do góry