reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ja też siedzę sama z małą bo mąż w delegacji. Mnie bolą i jakby ciągną jajniki?. Coś takiego. I też wymyślam pierdoly. Ja wolę iść sama do lekarza, szczególnie teraz ale boję się, ze w koncu mąż czy ktoś nie popilnuje mi małej i będe musiala z nią iść:/
No to ja też to czuje, takie nie wiem, trudno to opisać, czy ton jajniki czy nie. Takie ciągnięcie? No coś tam się dzieje.

reklama
U mnie w 7t4d tętno maluszka bylo 116 i mierzył 1,4cm to chyba dobrze.

Też jestem przeziębiona, u mnie mega ból gardła i kaszel
Ja walczyłam z przeziębieniem w tamtym tygodniu, mnie strasznie bolaly Zatoki. W naszym stanie naturalne sposoby na te dolegliwości. Na ból gardła stosowalam ciepłe mleko z dodatkiem masła i miodu łagodziło ból. Na katar inhalacje z soli fizjologicznej 3x dziennie. Do tego woda z cytryną i miodem w ciągu dnia do picia. I mleko z czosnkiem rano i wieczorem. Partner kupił mi jeszcze saszetki w aptece *spam* ale nie poczułam po tym ulgi. I jadlam owoce cytrusowe żeby przyswajac dużo witaminy C.

U mnie w 7t4d tętno maluszka bylo 116 i mierzył 1,4cm to chyba dobrze.

Ja walczyłam z przeziębieniem w tamtym tygodniu, mnie strasznie bolaly Zatoki. W naszym stanie naturalne sposoby na te dolegliwości. Na ból gardła stosowalam ciepłe mleko z dodatkiem masła i miodu łagodziło ból. Na katar inhalacje z soli fizjologicznej 3x dziennie. Do tego woda z cytryną i miodem w ciągu dnia do picia. I mleko z czosnkiem rano i wieczorem. Partner kupił mi jeszcze saszetki w aptece *spam* ale nie poczułam po tym ulgi. I jadlam owoce cytrusowe żeby przyswajac dużo witaminy C.
Pięknie nawet!
U mnie było 8.6 wielkość ale mówił ze moze byc większe, trudno mu bylo zmierzyc bo zarodek zle byl ułożony.
Napisał tez w opisie ze mam przodozgiecie macicy a ja mam tylozgecie. Ten lekarz chyba nie byl ok.

Pamiętam, ze w tamtym roku w szpitalu w 6 tyg moja córka zarodek miała tętno 120 i lekarka kręciła nosem, ze mogloby szybciej bic. A potem sie małej rozkrecilo na prenatalnych miała prawie 170🙈🙈🙈 dziwna baba byla, 120 to norma przecież.

Pięknie nawet!
U mnie było 8.6 wielkość ale mówił ze moze byc większe, trudno mu bylo zmierzyc bo zarodek zle byl ułożony.
Napisał tez w opisie ze mam przodozgiecie macicy a ja mam tylozgecie. Ten lekarz chyba nie byl ok.
A teraz idziesz do innego? Chyba tak coś mu się poprzestawiało hehe. Ja mam przodozgięcie

Muszę się Wam wyżalić. Mój synek (9 miesięcy) ma straszne problemy ze snem, zasypia tylko na piersi albo po noszeniu/bujaniu i to raczej długotrwałym. Jeszcze nigdy nie zasnął sam. Nawet jak jest mega zmęczony i oczy mu się zamykają to zaczyna po prostu wyć i od razu wstaje w łóżeczku i się obija o ścianki i wyje ... :( I dziś próbowałam go uśpić 13:30-14:30, aż wreszcie padł. W nocy to samo ciągle się budzi i trzeba nosić. Aktualnie czuję się masakrycznie: zmęczenie, mdłości, ból głowy... nie wiem ile tak pociągnę :/ Poza tym wszyscy mówią w ciąży odpoczywaj, nie przemęczaj się, nie dźwigaj a ja dziś go godzinę musiałam bujać na rękach aż padł. Też się stresuje czy z tej ciąży coś będzie czy po prostu z tego ciągłego zmęczenia i wysiłku źle się skończy.
Uff jak się wyżaliłam to trochę mi lepiej :)

reklama
Czy męczą Was biegunki? A tak apropos jeszcze objawów to moja kolezanka jest w drugiej ciąży, pierwszej problemy i ciagle silne objawy, teraz wzorowa ciąża bez problemów i objawów jak na razie. Mówi, że się czuje bardzo dobrze. Także z tymi objawami to też zależy od ciąży i kobiety.
Jeny, biegunki cały czas! Zauważyłam, ze jest gorzej jak nie zjem czegoś z rana... wcześniej zaparcia a teraz to... i jak ja mam się zdrowo odżywiać, jak ani zjeść i ani zatrzymać cokolwiek :D

Do góry