reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Witam Was wszystkie :)po nadrobieniu i ja chętnie dołącze. OM 15.08 termin z apki na 22 maja a pierwsza wizyta za tydzień. O mnie kilka słów to moja trzecia ciąża a pochodzę z okolic Radomia

Gratulacje ❤

Ciężka noc dzisiaj za nami. Najmłodszą bolało ucho... I kurde nie miałam nic przeciwbólowego, zawsze mam a tu klops. Leciał mąż o 6 rano do apteki.
Gorączki nie miała ale mówiła, ze uszko boli. Po nurofenie zasnęła i spi do teraz. Mam nadzieję, ze to nie zapalenie ucha. Ma lekki katar od wczoraj, może to od tego.
Dzisiaj mam dzień z córką w domu.

A ile mała ma lat? Ja z doświadczenia wiem, że z uszami nie ma żartów. Moja jak raz złapała, to miała po 10 razy w roku i już jej mieli błony bębenkowe nacinać i dreny wstawiać 😞 a co my przy tym przeszliśmy - myśleliśmy że ma autyzm 😞 pamiętaj, żeby nos był drożny, bo to bardzo ważne. I jak trzeba będzie to antybiotyk.
Nie chcę Cię straszyć, bo często zapalenie uszu po prostu jest. Ale u nas były z tego wielkie kłopoty, więc jestem trochę uczulona i wiem, że najważniejsze żeby nos był drożny.

Dziewczyny jestem przeziębiona na Maxa cała noc nie spałam. Czym się ratować? Help

Duże ilości wit. C, której nie można przedawkować, także w owocach, miód, sok malinowy, może syrop z czosnku sobie zrób - będzie łatwiej ten czosnek przyjąć...

Że tak powiem mały je już wszystko co się da tylko że w nocy budzi się na mleko j przy cycu zasypia. Dlatego zastanawiam się nad modyfikowanym. Może nawet zacznie noc przesypiać bo jednak jest bardziej zapychające yakie

Moja młodsza do 10ego miesiąca budziła się kilka razy w nocy (karmiłam piersią). Chodziłam już do pracy, więc nie byłam w stanie funkcjonować. Odstawiłam i nie dałam niczego w zamian w nocy, bo się bałam o zęby (wody nie chciała). Po jakimś czasie zaczęła przesypiać noce, a ja zaczęłam żyć 😉 morze i u Ciebie tak będzie 🙂

reklama
Mam problem z innej beczki: zaczynam mieć problem z dziąsłami szczególnie w miejscu gdzie mam założoną koronę. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gratulacje ❤

A ile mała ma lat? Ja z doświadczenia wiem, że z uszami nie ma żartów. Moja jak raz złapała, to miała po 10 razy w roku i już jej mieli błony bębenkowe nacinać i dreny wstawiać 😞 a co my przy tym przeszliśmy - myśleliśmy że ma autyzm 😞 pamiętaj, żeby nos był drożny, bo to bardzo ważne. I jak trzeba będzie to antybiotyk.
Nie chcę Cię straszyć, bo często zapalenie uszu po prostu jest. Ale u nas były z tego wielkie kłopoty, więc jestem trochę uczulona i wiem, że najważniejsze żeby nos był drożny.

Duże ilości wit. C, której nie można przedawkować, także w owocach, miód, sok malinowy, może syrop z czosnku sobie zrób - będzie łatwiej ten czosnek przyjąć...

Moja młodsza do 10ego miesiąca budziła się kilka razy w nocy (karmiłam piersią). Chodziłam już do pracy, więc nie byłam w stanie funkcjonować. Odstawiłam i nie dałam niczego w zamian w nocy, bo się bałam o zęby (wody nie chciała). Po jakimś czasie zaczęła przesypiać noce, a ja zaczęłam żyć 😉 morze i u Ciebie tak będzie 🙂
U mojego synka było to samo - częste zapalenie uszu, niestety właśnie na nakłuciu błony się skończyło... Straszne to było...
W żłobku pani skierowała nas na diagnozę w kierunku autuzmu, bo mały był jakby w swoim świecie, nie reagował na to co się do niego mówi, a okazało się, że on po prostu źle słyszał! Jak się mówiło do niego bezpośrednio, bez hałasu naokoło to było ok, a jak wokół szum to nie wychwytywał słów. Problem skończył się po wycięciu migdałków - zarówno z zapaleniem uszu jak i z anginami 🙂

Prawie identycznie 😜

Moja zachorowała i była w domu. Pamiętam, że siedziała przy stoliku, kiwała się przód - tył i nie reagowała na nic. Przerażenie. A to były bezbolesne zapalenia uszu 😶
Rok chorowała, w tym raz ją karetka zabrała na 9 dni do szpitala.
W wieku 4 lat wycięliśmy migdał i też jest ok. Ma co prawda często katar, bo ma nadwrażliwość błony śluzowej, ale zapalenia uszu się skończyły 🙂

Ja chyba bebiko czy bebilon troszkę... Ale przy rocznych dzieciach, to ja już nabiał podawałam... Ale wiesz... To było 11 i 13 lat temu, więc pewnie dużo się zmieniło w zaleceniach, a do tego ja niewiele pamiętam 😉

Teraz mówi się żeby dziecku powyżej 12 m.ż. normalnie podawać nabiał krowi.

Zaglądałam tu do Was, bo miałam termin tylko z om, 30 kwietnia i nie wiedziałam, czy się nie przesunie. Przesunął się ale w drugą stronę :p
Dzidziuś mnie wykiwał. :D ja myślałam, że dopiero 3 miesiąc ledwo co zaczęłam, 8+4, nastawiałam się na jakieś 1,5 cm, a tu aż 6 dni różnicy. :D
9+3 czyli już nie będę tak na samym końcu, tylko 24 kwietnia :). 2,61 cm <3
Powodzenia życzę i Wam i lecę na kwietniówki. :)
IMG_20200922_100508.jpg

@Ja29.29 to Ty pytałaś o torbielkę? Moja się najwyraźniej wchłonęła, bo nic nie było widać :)

Tzn. Źle napisałam, dziecko może pić już mleko krowie, ale nie w niewiadomo jakiej ilości, chyba maks pół litra

Zaglądałam tu do Was, bo miałam termin tylko z om, 30 kwietnia i nie wiedziałam, czy się nie przesunie. Przesunął się ale w drugą stronę [emoji14]
Dzidziuś mnie wykiwał. :D ja myślałam, że dopiero 3 miesiąc ledwo co zaczęłam, 8+4, nastawiałam się na jakieś 1,5 cm, a tu aż 6 dni różnicy. :D
9+3 czyli już nie będę tak na samym końcu, tylko 24 kwietnia :). 2,61 cm Powodzenia życzę i Wam i lecę na kwietniówki. :) Zobacz załącznik 1179266

@Ja29.29 to Ty pytałaś o torbielkę? Moja się najwyraźniej wchłonęła, bo nic nie było widać :)
Jakie super zaskoczenie [emoji3059] dobrze ze zdążyłaś przed 10 tyg [emoji12]

reklama
Do góry