reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Witam Was wszystkie :)po nadrobieniu i ja chętnie dołącze. OM 15.08 termin z apki na 22 maja a pierwsza wizyta za tydzień. O mnie kilka słów to moja trzecia ciąża a pochodzę z okolic Radomia

Gratulacje ❤

Ciężka noc dzisiaj za nami. Najmłodszą bolało ucho... I kurde nie miałam nic przeciwbólowego, zawsze mam a tu klops. Leciał mąż o 6 rano do apteki.
Gorączki nie miała ale mówiła, ze uszko boli. Po nurofenie zasnęła i spi do teraz. Mam nadzieję, ze to nie zapalenie ucha. Ma lekki katar od wczoraj, może to od tego.
Dzisiaj mam dzień z córką w domu.

A ile mała ma lat? Ja z doświadczenia wiem, że z uszami nie ma żartów. Moja jak raz złapała, to miała po 10 razy w roku i już jej mieli błony bębenkowe nacinać i dreny wstawiać 😞 a co my przy tym przeszliśmy - myśleliśmy że ma autyzm 😞 pamiętaj, żeby nos był drożny, bo to bardzo ważne. I jak trzeba będzie to antybiotyk.
Nie chcę Cię straszyć, bo często zapalenie uszu po prostu jest. Ale u nas były z tego wielkie kłopoty, więc jestem trochę uczulona i wiem, że najważniejsze żeby nos był drożny.

Dziewczyny jestem przeziębiona na Maxa cała noc nie spałam. Czym się ratować? Help

Duże ilości wit. C, której nie można przedawkować, także w owocach, miód, sok malinowy, może syrop z czosnku sobie zrób - będzie łatwiej ten czosnek przyjąć...

Że tak powiem mały je już wszystko co się da tylko że w nocy budzi się na mleko j przy cycu zasypia. Dlatego zastanawiam się nad modyfikowanym. Może nawet zacznie noc przesypiać bo jednak jest bardziej zapychające yakie

Moja młodsza do 10ego miesiąca budziła się kilka razy w nocy (karmiłam piersią). Chodziłam już do pracy, więc nie byłam w stanie funkcjonować. Odstawiłam i nie dałam niczego w zamian w nocy, bo się bałam o zęby (wody nie chciała). Po jakimś czasie zaczęła przesypiać noce, a ja zaczęłam żyć 😉 morze i u Ciebie tak będzie 🙂

reklama
Mam problem z innej beczki: zaczynam mieć problem z dziąsłami szczególnie w miejscu gdzie mam założoną koronę. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gratulacje ❤

A ile mała ma lat? Ja z doświadczenia wiem, że z uszami nie ma żartów. Moja jak raz złapała, to miała po 10 razy w roku i już jej mieli błony bębenkowe nacinać i dreny wstawiać 😞 a co my przy tym przeszliśmy - myśleliśmy że ma autyzm 😞 pamiętaj, żeby nos był drożny, bo to bardzo ważne. I jak trzeba będzie to antybiotyk.
Nie chcę Cię straszyć, bo często zapalenie uszu po prostu jest. Ale u nas były z tego wielkie kłopoty, więc jestem trochę uczulona i wiem, że najważniejsze żeby nos był drożny.

Duże ilości wit. C, której nie można przedawkować, także w owocach, miód, sok malinowy, może syrop z czosnku sobie zrób - będzie łatwiej ten czosnek przyjąć...

Moja młodsza do 10ego miesiąca budziła się kilka razy w nocy (karmiłam piersią). Chodziłam już do pracy, więc nie byłam w stanie funkcjonować. Odstawiłam i nie dałam niczego w zamian w nocy, bo się bałam o zęby (wody nie chciała). Po jakimś czasie zaczęła przesypiać noce, a ja zaczęłam żyć 😉 morze i u Ciebie tak będzie 🙂
U mojego synka było to samo - częste zapalenie uszu, niestety właśnie na nakłuciu błony się skończyło... Straszne to było...
W żłobku pani skierowała nas na diagnozę w kierunku autuzmu, bo mały był jakby w swoim świecie, nie reagował na to co się do niego mówi, a okazało się, że on po prostu źle słyszał! Jak się mówiło do niego bezpośrednio, bez hałasu naokoło to było ok, a jak wokół szum to nie wychwytywał słów. Problem skończył się po wycięciu migdałków - zarówno z zapaleniem uszu jak i z anginami 🙂

Prawie identycznie 😜

Moja zachorowała i była w domu. Pamiętam, że siedziała przy stoliku, kiwała się przód - tył i nie reagowała na nic. Przerażenie. A to były bezbolesne zapalenia uszu 😶
Rok chorowała, w tym raz ją karetka zabrała na 9 dni do szpitala.
W wieku 4 lat wycięliśmy migdał i też jest ok. Ma co prawda często katar, bo ma nadwrażliwość błony śluzowej, ale zapalenia uszu się skończyły 🙂

Ja chyba bebiko czy bebilon troszkę... Ale przy rocznych dzieciach, to ja już nabiał podawałam... Ale wiesz... To było 11 i 13 lat temu, więc pewnie dużo się zmieniło w zaleceniach, a do tego ja niewiele pamiętam 😉

Teraz mówi się żeby dziecku powyżej 12 m.ż. normalnie podawać nabiał krowi.

Zaglądałam tu do Was, bo miałam termin tylko z om, 30 kwietnia i nie wiedziałam, czy się nie przesunie. Przesunął się ale w drugą stronę :p
Dzidziuś mnie wykiwał. :D ja myślałam, że dopiero 3 miesiąc ledwo co zaczęłam, 8+4, nastawiałam się na jakieś 1,5 cm, a tu aż 6 dni różnicy. :D
9+3 czyli już nie będę tak na samym końcu, tylko 24 kwietnia :). 2,61 cm <3
Powodzenia życzę i Wam i lecę na kwietniówki. :)
IMG_20200922_100508.jpg

@Ja29.29 to Ty pytałaś o torbielkę? Moja się najwyraźniej wchłonęła, bo nic nie było widać :)

Tzn. Źle napisałam, dziecko może pić już mleko krowie, ale nie w niewiadomo jakiej ilości, chyba maks pół litra

Zaglądałam tu do Was, bo miałam termin tylko z om, 30 kwietnia i nie wiedziałam, czy się nie przesunie. Przesunął się ale w drugą stronę [emoji14]
Dzidziuś mnie wykiwał. :D ja myślałam, że dopiero 3 miesiąc ledwo co zaczęłam, 8+4, nastawiałam się na jakieś 1,5 cm, a tu aż 6 dni różnicy. :D
9+3 czyli już nie będę tak na samym końcu, tylko 24 kwietnia :). 2,61 cm Powodzenia życzę i Wam i lecę na kwietniówki. :) Zobacz załącznik 1179266

@Ja29.29 to Ty pytałaś o torbielkę? Moja się najwyraźniej wchłonęła, bo nic nie było widać :)
Jakie super zaskoczenie [emoji3059] dobrze ze zdążyłaś przed 10 tyg [emoji12]

reklama
Do góry