reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

A ja Wam powiem, że wkurzona jestem. Chciałam iść dziś zrobić Beta HCG i wiadomo, że musiałam zabrać ze sobą synka. Podjechałam do Diagnostyki i szok, bo UWAGA! -> było 15 osób w kolejce ( a tam jedna osoba to zajmuje często z 10-15minut), a wpuszczają pojedynczo i każdy musiał stać w kolejce na dworze. Oczywiście musiałam zrezygnować, bo po pierwsze mój młody by nie wystał tyle w kolejce a po drugie to ja nie wiem czy bym wytrzymała, bo ciągle mi się chce siku :) więc chyba nie będę sprawdzać bety i tylko za 2 tygodnie pójdę do gina. A Wy robiłyście badanie Bety HCG czy uważacie, że nie ma sensu?
Ja tez nigdy nie robiłam, w tej ciąży się nad tym zastanawiałam, ale sobie darowałam.
Czekam na wizytę :)

reklama
Ja teraz nie robiłam bety bo to bardzo stresujące. Poszłam na wizytę i oszczędzilam sobie tego a wyszło wszystko dobrze, mój pęcherzyk jest ładny pod względem długości jak na 5tydz. Ale dziś się jakoś słabo czuje, musiałam wyskoczyć do warzywniaka i po pieczywo ale mam jakieś bóle brzucha. Idę zaraz leżeć przed tv

Z innej beczki czytałam wczoraj o liście bezpłatnych leków dla ciężarnych i jest też właśnie na tarczyce itp. Z tym że komentarze były tylu lekarze nie umieją wypisać albo nie ma takiej opcji w systemie

Ja bety również nie robiłam, za to zrobilam 3 testy ciążowe 😁 pozytywny wyszedl juz 2 dni przed spodziewana OM. A z objawów to strasznie bolą mnie piersi, sikam co chwila 😁 i z rana mam delikatne mdlosci.

Ja też nigdy bety nie robiłam. To fakt że jak będzie coś nie tak to albo zacznie.sie coś dziać już przed wizytą u lekarza a jak.nie to i u lekarza się okaże. Moim zdaniem też to trochę strata pieniędzy ale np niektóre dziewczyny muszą odstawić jakieś leki.wiec wtedy szybko muszą wiedzieć to i beta jest potrzebna czy przerasta.
A jeszcze takie głupie pytanie 😂 jak liczycie tyg ciąży? Ja w każdej liczyłam że 5 t5d to 6 tydzień, a lekarz zawsze.ze to 5. 💁‍♀️

Też widziałam te leki, na następnej wizycie zapytam bo mówiła że będzie chciała mi przepisać luteine to skoro jest w tym programie to spróbuje się dowiedzieć w jaki sposób mogę z tego skorzystać. Euthyrox który stosuje też właśnie jest objęty, zawsze to coś.

reklama
Przysiupne tu u Was narazie . Dziś zatestowalam ale jestem dopiero 9dpo a sporo przed @ .
Ale mam za sobą dwa poronienia więc staram się podejść na chłodno :)
IMG_20200903_083145.jpeg

Do góry