reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

A umowę masz na dłuższy czas, tak że nie wygaśnie do końca 3 miesiąca ciąży? Jeśli tak, mówiłabym od razu. Ewentualnie możesz jeszcze pracować, ale lżej.
Tak, umowę mam do marca 2021.
Nie chciałabym sytuacji w której mówię od razu, a potem 23.09 u ginekologa okazuje się coś nie tak z ciaza.
No ale tez do 23.09 jest trochę czasu i pracować na pełnych obrotach tylko dlatego, ze ukrywam ciąże to tez nieodpowiedzialne.
A l4 chciałabym od października.

reklama
Nie chciałabym sytuacji w której mówię od razu, a potem 23.09 u ginekologa okazuje się coś nie tak z ciaza.
No ale tez do 23.09 jest trochę czasu i pracować na pełnych obrotach tylko dlatego, ze ukrywam ciąże to tez nieodpowiedzialne.

Ja dzisiaj powiedziałam w pracy o ciąży, od poniedziałku Idę na zwolnienie, wtedy mam drugą wizytę. Też się boję, że będzie coś nie tak, ale nawet jeśli to i tak bym musiała iść na zwolnienie więc nic tego nie zmieni. A przynajmniej oszczędzę sobie trochę stresu i sił.

Możesz powiedzieć że jesteś w ciąży i chcesz pracować ale muszą ci dostosować warunki pracy

Ja dzisiaj powiedziałam w pracy o ciąży, od poniedziałku Idę na zwolnienie, wtedy mam drugą wizytę. Też się boję, że będzie coś nie tak, ale nawet jeśli to i tak bym musiała iść na zwolnienie więc nic tego nie zmieni. A przynajmniej oszczędzę sobie trochę stresu i sił.
Tylko, ze ja jeszcze nie byłam u lekarza ani razu, robiłam test w niedziele. Zaczynam prace od jutra. Idę na 12h.
Zastanawiam się czy po prostu nie iść w połowie miesiąca prywatnie i jak będzie coś widać na usg to wtedy nie powiedzieć. Teraz do lekarza nie pójdę bo za wcześnie j nic nie będzie widać . Przy pierwszym synu popełniłam taki błąd i wyszłam z niczym

Tylko, ze ja jeszcze nie byłam u lekarza ani razu, robiłam test w niedziele. Zaczynam prace od jutra. Idę na 12h.
Zastanawiam się czy po prostu nie iść w połowie miesiąca prywatnie i jak będzie coś widać na usg to wtedy nie powiedzieć. Teraz do lekarza nie pójdę bo za wcześnie j nic nie będzie widać . Przy pierwszym synu popełniłam taki błąd i wyszłam z niczym
To może betę zrób? Nawet do ginekologa tylko po skierowanie.

Widocznie tak miało byc 😉 będziesz miała później 😊

Byłam dzisiaj u rodzinnej powiedziała że dziwne że mintaj skacze nagle spada to tsh pobrali mi od razu na miejscu jeszcze raz oraz żeby było to samo laboratorium. Kazala rano dzwonić i ki przepisz euthyrox jak będzie wiedziała dokładnie jakie tsh. Powiedziała że najgorsze w niedoczynności są wady u dzieci intelwktualne ale że mam się nie martwić. Na kiedy się umawiacie d9 lekarza?
Ja 5tydz wg Preglife. Do ginekologa zapisałam się na 14.09 czyli za 2 tyg.
Też mam niedoczynność w trakcie leczenia, ale endokrynolog dopiero 24.09.

Witajcie ☺️
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 02.08. Wg apki termin będzie na maj. Pierwszą wizytę u ginekologa mam 07.09 może coś już zobaczy na USG i mnie dalej pokieruje.
Beta 27.08 wynosiła 345, a 31.08 - 1440.
W moje urodziny 😊ja jutro zadzwonię się umówić jakoś do mnie nie dociera że to prawda...

reklama
Jakie witaminy przyjmujecie? Ja cały czas podczas starań brałam kwas foliowy 5mg Hasco. Teraz zastanawiałam się czy nie zacząć brać czegoś bardziej treściwego tj. kwas foliowy + witaminy. Polecacie coś?

Do góry