reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

No ja też miałam zabieg, a przed zabiegiem był krwiak, miałam leki na usg przed zabiegiem ledwo było to widać. Trzymam kciuki by u Ciebie wszystko było dobrze 😍 teraz mnie coś brzuch trochę pobolewa bo pewnie wszystko się nadciąga czy co to tam się robi, obawiam się że lekarka wyśle mnie na l4 A ja miesiąc temu pracę zaczęłam 😱
To ja w tamtej ciąży byłam na próbnej umowie i podpisalam następna umowę. I okazalo się że jestem w ciąży. U nas nie można absolutnie w zakładzie pracować. Więc chcąc nie chcąc l4 ciągle. Ale dobrze, bo spędziłam w toalecie pół doby, drugie pół w łóżku, bo tak się zle czułam, najgorsze migreny. I tak do 5 miesiąca🙈🙈🙈 Teraz już mnie męczy biegunka i mdłości okropne migreny😦 Ale tym razem nie będzie odpoczynku, bo w domku niemowlę🙉👶

reklama
To ja w tamtej ciąży byłam na próbnej umowie i podpisalam następna umowę. I okazalo się że jestem w ciąży. U nas nie można absolutnie w zakładzie pracować. Więc chcąc nie chcąc l4 ciągle. Ale dobrze, bo spędziłam w toalecie pół doby, drugie pół w łóżku, bo tak się zle czułam, najgorsze migreny. I tak do 5 miesiąca🙈🙈🙈 Teraz już mnie męczy biegunka i mdłości okropne migreny😦 Ale tym razem nie będzie odpoczynku, bo w domku niemowlę🙉👶
Ja mam umowę do lutego chyba, więc raczej mi przedłuża przynajmniej do dnia porodu. Ja w poprzedniej nie miałam w sumie żadnych objawów, bo bol glowy towarzyszy mi dość często.
No tym razem będziesz musiała być na pełnych obrotach ;)

Ja mam umowę do lutego chyba, więc raczej mi przedłuża przynajmniej do dnia porodu. Ja w poprzedniej nie miałam w sumie żadnych objawów, bo bol glowy towarzyszy mi dość często.
No tym razem będziesz musiała być na pełnych obrotach ;)
Tak, na pewno przedłuża. A potem chyba dostaniesz macierzyński z zusu. Ale to trzeba dopytać i sprawdzać terminy, bo zus się nie spieszy z wyplacaniem zasiłków😞😡😠

Tak, na pewno przedłuża. A potem chyba dostaniesz macierzyński z zusu. Ale to trzeba dopytać i sprawdzać terminy, bo zus się nie spieszy z wyplacaniem zasiłków😞😡😠
Słyszałam, ale do mają następnego roku może się u nich zmieni i przestaną wszystko na wirusa zwalać. A macie jakiś swoich zaufanych lekarzy czy idziecie tam gdzie akurat na już mogą was przyjąć?

Słyszałam, ale do mają następnego roku może się u nich zmieni i przestaną wszystko na wirusa zwalać. A macie jakiś swoich zaufanych lekarzy czy idziecie tam gdzie akurat na już mogą was przyjąć?
Ja idę dos swojego co mialam w tamtej ciąży, ale chłop często nie przychodzi do pracy, więc nieraz odwolane wizyty. Ale ptzerobilam juz parę osób, ten jest spoko. Lekarz do ktorego chodzilam latami, wprost powiedział mi już w 1. Ciąży żeby poszukać kogoś innego w innej przychodni. Chodze tez nieraz jak coś potrzebuje do innego lekarza, ale prywatnie. Czyli podsumowując mam dwóch lekarzy do których chodzę.

reklama
Ja 27😊 My zawsze też.od razu mówiliśmy ale zazwyczaj sytuacja aż zmuszała bo ja rzadko odmawiam drinka czy wina 🤣 teraz wie moja siostra j przyjaciółka i w niedzielę powiedzieliśmy rodzica ale na razie reszta nie wie A mam dużą rodzinę 😊
Ja w trakcie starań zbadalam i miałam prawie 4 tsh więc sama sobie dawkę zwiększyłam i wczoraj odebrałam wynik 1,29. Zobaczymy jak dalej będzie się zachowywać. A do Endo dopiero po ginekologu
Ja 28;) TSH przed ciążą 3.3, lekarz
stwierdził niedoczynność, przyjmuje Letrox 50. Ostatnio miałam już 0.93. miałam zrobić teraz badania żeby sprawdzić czy już się będzie utrzymywać na tym poziomie ale chyba dopiero po ginekologu pójdę i zrobię cały komplet badań. Ginekolog za 2 tyg. To będzie w 6tc. Endokrynolog za 3tyg.
Trochę mam stresa z tym czekaniem na wizyty. Bardzo się boje kolejnego poronienia.

Do góry