reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Hej dziewczyny 🤩 gratuluje 2 kreseczek! Ja bardzo chciałabym być majową mamą, @ powinnam dostać w czwartek. Mam nadzieje, że nie przyjdzie 🙂 Cykle mam 29-30 dniowe. Zastanawiam się czy mogę zrobić test przed czwartkiem i czy jest sen? Cały ten tydzień się zle czuje. Bóle podbrzusza i mdłości mi towarzyszą codziennie. Nic innego nie zauważyłam.

reklama
Jeśli chodzi o tsh to ja bym nie czekała tylko nawet teleporade zamawiała u lekarza. W pierwszej ciąży miałam tsh Ok 5 na początku i lekarz mnie zjechał od góry do dołu ze jestem nieodpowiedzialna. Wtedy nawet nie wiedziałam ze mam jakaś niedoczynnosc i ze powinnam się zbadać przed zajściem w ciąże. Teraz jestem pod kontrola endo. Ostatnio miałam wynik 3,69 wiec zapisała mi 75mg Letroxu .

Hej dziewczyny 🤩 gratuluje 2 kreseczek! Ja bardzo chciałabym być majową mamą, @ powinnam dostać w czwartek. Mam nadzieje, że nie przyjdzie 🙂 Cykle mam 29-30 dniowe. Zastanawiam się czy mogę zrobić test przed czwartkiem i czy jest sen? Cały ten tydzień się zle czuje. Bóle podbrzusza i mdłości mi towarzyszą codziennie. Nic innego nie zauważyłam.
Hej ;) nie chcę Cię nakręcić, ale też mam tylko takie objawy jak Ty😂 i też 75euthyrix😁 trzymam kciuki za dwie kreseczki✊

Hej😉 jeśli miałaś owulację w terminie możesz zrobić czuły test 2 dni przed. Mi w poprzedniej ciąży wyszła blada kreska właśnie 2 dni przed miesiączką.
Tylko jest druga strona medalu. Jeśli miałaś później owu, to wyjdzie negatywny i możesz się rozczarować 😜 Tak jak ja w tym cyklu. Zrobiłam 2 dni przed miesiączką i dupa zbita. Na razie mam 2 dni opóźnienia, trochę objawów wczesnej ciąży i się waham czy już jutro zrobić kolejny test czy czekać jeszcze kilka dni 😉 znając mnie, pewnie nie wytrzymam więcej 😜 Bo i tak się powstrzymuję, żeby nie testować codziennie. Tylko sknerstwo mnie od tego zniechęca 😂😂😂

Rzadko kiedy występują objawy zanim nastąpi termin spodziewanej miesiączki, bardziej psychika, u mnie 3 tyle starań 2 bez ciąży A miałam objawy i się doszukiwalam. 3 udany a objawów zero.

U mnie w 9dpo dwie kreski . W 8dpo cień cienia a w 9 już dość wyraźne. Czekam jednak na termin @ do 9.09 chociaż jestem dobrej myśli 😊
Termin niby na 18.05 ale licząc od owulacji (a miałam bardzo wcześnie w tym cyklu) wychodzi 13go. Więc zakładam 15.05 a jak dobrze pójdzie to będę się trzymała daty która mi poda lekarz z USG

Jesteś dzisiaj 9 dpo? To termin okresu masz na 4 września a nie 9. Liczy się 14 dni po owulacji.
U mnie w 9dpo dwie kreski . W 8dpo cień cienia a w 9 już dość wyraźne. Czekam jednak na termin @ do 9.09 chociaż jestem dobrej myśli [emoji4]
Termin niby na 18.05 ale licząc od owulacji (a miałam bardzo wcześnie w tym cyklu) wychodzi 13go. Więc zakładam 15.05 a jak dobrze pójdzie to będę się trzymała daty która mi poda lekarz z USG

reklama
Do góry