reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

U nas wybór był między Adamem a Michałem, nie chcieliśmy takiego imienia starodawnego typu Antoni, Stanisław, Henryk, Jan czy też mocno nowoczesnego np. Marcel. Zostaliśmy przy Adamie a patrząc po rankingach aktualnie mało popularne imię bo na 10 najpopularniejszych w 2020roku było 8 🙂. Tak odchodząc od imion to wczoraj dowiedziałam się, że mam łożysko nisko położone na tylnej ścianie, nie jest przodujące, ale mam prowadzić kanapowy styl życia. Czy któraś też tak ma/miała i jak to dalej wygląda aktualnie mam 19tc czy to się może zmienić i na co się szykować ewentualnie bo dają mi max kilka tygodni żeby się podniosło.
Hej, ja mam łożysko nisko ja tylnej ścianie. To dopiero połowa ciąży i ma powędrować w górę wraz z wzrostem macicy. Mój lekarz mówi, że to normalne dla tego tygodnia ciąży, ale uważać z seksem... 🙂

reklama
Dobry wieczór. Dawno mnie tu nie było, ale prawie miesiąc walczyliśmy z 👑. W międzyczasie odebrałam wyniki krzywej i wdrażanie diety, bo wyszła cc. Dzisiaj po połówkowym usg. Jestem uspokojona, byłam chyba z 40 minut 🙈 Dzieć obejrzany dokładnie z każdej strony i wychodzi, że będzie dziewczynka 😊
Jedyne moje zmartwienie to waga... Wg usg wyszło, że Mała waży 310g 😱 A to z OM 18+1, a z I USG 19 tydzień. Jak u Was wygląda to wagowo?

Kobiety macie może takie zdj z USG? Jaka płeć według was?

Dobry wieczór. Dawno mnie tu nie było, ale prawie miesiąc walczyliśmy z 👑. W międzyczasie odebrałam wyniki krzywej i wdrażanie diety, bo wyszła cc. Dzisiaj po połówkowym usg. Jestem uspokojona, byłam chyba z 40 minut 🙈 Dzieć obejrzany dokładnie z każdej strony i wychodzi, że będzie dziewczynka 😊
Jedyne moje zmartwienie to waga... Wg usg wyszło, że Mała waży 310g 😱 A to z OM 18+1, a z I USG 19 tydzień. Jak u Was wygląda to wagowo?
U mnie dziś 170g 16+2 🙂 dziś usłyszałam, że chłopak 😉

Szczerze mówiąc ja ostatnio nie miałam jeszcze podanej wagi, a na wizycie byłam w 17t + 2d i wychodziło wtedy,że termin z OM i USG jest taki sam. Kolejna wizyta w czwartek 17.12 i możliwe, że wtedy już będzie info o szacunkowej wadze dodane. A Ty czym się martwisz? :)To normalnie, że dzieci rosną skokowo i niektóre są nieco większę a inne nieco mniejsze :) sporo osób ma ok. tygodnia a nawet więcej różnicy pomiędzy terminem z OM a USG

Cześć 🙂 forum czytam od momentu jak się dowiedziałam o ciąży i w końcu postanowiłam się udzielić, dzisiaj jest 17+4 z usg, we wtorek dowiedzieliśmy się, że będzie chłopak 🥰 Też się zastanawiamy nad imieniem i na ostatnim usg również lekarz jeszcze nie podawał wagi.

reklama
Do góry