reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

No 3 tyg to dosyć długo, może laboratorium obciążone jest testami na koronawirusa albo coś :/ wiadomo jak to teraz wygląda wszytsko. Ja Pappy nie robiłam więc tu nie pomogę. Może spróbuj przydzwonic do punktu i zapytać co z Twoim wynikiem .
Albo lekarz opisujący na kwarantannie? Mi powiedzieli, że wyniki to są generalnie szybko, ale lekarka będzie opisywać tydzień później popołudniu, bo tylko tak pracuje i wcześniej jej po prostu nie będzie...

reklama
Mi też nie, dopiero z usg połówkowego się dowiedziałam...

Ja w pierwszej ciąży na pewno później czułam i później było widać... Ale to też zależy jak łożysko jest położone itp.
Te wypychanie to mam tak może 2-3razy na dzień, za pierwszym razem pies leżał z głową na brzuchu to aż uciekł a sama też się wystraszyłam, ale jak się powtórzyło któryś raz to stwierdziłam, że to chyba ruchy. Każdy mówił, że łaskotanie to poczuję dopiero około 20tc a ruchy po 20tc więc trochę zdziwiona jestem, że już tym bardziej że jakaś bardzo szczupła nie jestem, ale to może i dobrze, że już 🙂 Łożysko na ścianie tylnej

No 3 tyg to dosyć długo, może laboratorium obciążone jest testami na koronawirusa albo coś :/ wiadomo jak to teraz wygląda wszytsko. Ja Pappy nie robiłam więc tu nie pomogę. Może spróbuj przydzwonic do punktu i zapytać co z Twoim wynikiem .
Dzwonię codziennie z zapytaniem o wynik już od tamtego tygodnia i ciagle tylko słyszę ze wyniku nie ma jeszcze..

Albo lekarz opisujący na kwarantannie? Mi powiedzieli, że wyniki to są generalnie szybko, ale lekarka będzie opisywać tydzień później popołudniu, bo tylko tak pracuje i wcześniej jej po prostu nie będzie...
Pojęcia nie Mam Jak to jest.. ale wyniki z laboratorium dostałam szybko, teraz ciagle czekam na opis od lekarza.. :/ już nawet do niego osobiście napisałam bo czuje się już wręcz głupio dzwoniąc codziennie do rejestracji po wynik i ciagle odbiera ta sama pani mówiąc ze nie...

Też jest popularna teoria, że więcej dzieci rodzi się jak jest pełnia księżyca (i w okolicznych dniach) :) w okolicach maja 2021 pełnia jest 27.04.2021 i potem 26.05.2021... ciekawe czy w naszym przypadku sie sprawdzi i faktycznie wtedy będzie więcej dzieciaków :D
Trafiłam do szpitala w czasie pełni, urodziłam na drugi dzień 😅

Jakoś chyba u nad większość chłopców jak narazie czy tylko mi się wydaje? 😁

leżę właśnie plackiem i odpoczywam bo coś mnie znowu podbrzusze kłuje idealnie na środku.. dostałam luteinę żeby nie bolało i nie bolało kilka dni i znowu. Myślicie ze to po prosgu przez macice? Na usg w sobotę wszystko było ładnie
W ostatniej grupie dziewczyny już na zamkniętym, zrobiły tabelkę, gdzie można było wpisać datę przewidywanego porodu, płeć, czy też miejscowość, z której się jest. Spoko sprawa

Ja jeszcze nie wiem czy chłopak czy dziewczynka, u mnie w rodzinie zdecydowana przewaga dziewczyn, więc wydaje mi się, że moja córka będzie miała wymarzoną siostrę🙂 może jak pójdę 10.12 to już coś będzie można powiedzieć na ten temat😀
Ja mam syna, szwagierka syna, siostra też. Córka by się przydała 😅 wstępnie na prenatalnych nie było widać siusiaka, ale kto tam wie. Będę w poniedziałek, to się dowiem. Tym bardziej, że są wyniki po amniopunkcji, a tam jest napisane jaka płeć

Ja mam syna, szwagierka syna, siostra też. Córka by się przydała 😅 wstępnie na prenatalnych nie było widać siusiaka, ale kto tam wie. Będę w poniedziałek, to się dowiem. Tym bardziej, że są wyniki po amniopunkcji, a tam jest napisane jaka płeć
Ja mam synka, a moja siostra ma synka i córkę, szwagierka 2 córki a druga szwagierka 5 córek i mi by się przydał chłopiec, żeby mój miał "kompana" do zabaw a nie tylko panienki :) ale cóż będzie dziewczynka i też będzie fajnie :D

reklama
Do góry